Σάββατο, 18 Ιουνίου 2011

Ζητάει και ρέστα ο χιτλερικός Πλεύρης. Αναβλήθηκε η δίκη για το 2012


Αναβλήθηκε για τις 21 Φεβρουαρίου 2012 η προγραμματισμένη για τις 14 Ιουνίου 2011 δίκη των εκπροσώπων του Ελληνικού Εβραϊσμού. Η δίκη αναβλήθηκε λόγω κωλύματος του δικηγόρου του εκ των κατηγορουμένων Παναγιώτη Δημητρά, εκπροσώπου του ΕΠΣΕ.

Θυμίζουμε ότι προηγήθηκε μήνυση που μετά από μήνυση που κατέθεσε εναντίον τους και εναντίον εκπροσώπων του ΕΠΣΕ (Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι) ο νταής χιτλερικός και φιλοχουντικός Κωνσταντίνος Πλεύρης, για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση του τελευταίου.

Ο ακροδεξιός ναζιστής Κ. Πλεύρης ήταν στις εκλογές του 2004 υποψήφιος με τον ΛΑ.Ο.Σ. (του Καρατζαφέρη) και είναι πατέρας του βουλευτή Α' Αθηνών του ΛΑ.Ο.Σ., Θάνου Πλεύρη.

Το Κ.Ι.Σ. Ελλάδος εκφράζει τη λύπη του για τη δίκη αυτή, που συντελεί στην πλήρη αντιστροφή ρόλων και ιδιοτήτων με συνέπεια να νομιμοποιούνται οι απόψεις των νοσταλγών του Ναζισμού και να ελέγχονται ως δήθεν άδικες και εγκληματικές οι οφειλόμενες προσπάθειες δικαστικής διερεύνησης και καταδίκης των απολύτως ακραίων και επικίνδυνων ρατσιστικών ενεργειών και εκφράσεών τους.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ο ναζιστής – νεοφασίστας Κ. Πλεύρης είχε υποβάλει μήνυση τον Ιανουάριο του 2007 και το Νοέμβριο του 2010 η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών παρέπεμψε σε δίκη . Συγκεκριμένα κατηγορούνται από τον Πλεύρη ο εκπρόσωπος και η ειδικός επί του αντισημιτισμού της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι» (ΕΠΣΕ) και τέσσερα μέλη του ΚΙΣ. Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι και ο Παναγιώτης Δημητράς, εκπρόσωπος του ΕΠΣΕ. Καθένα από τα αδικήματα για τα οποία έχουν κατηγορηθεί τα εν λόγω άτομα επισύρει μέγιστη ποινή πέντε ετών φυλάκισης.

Η υπόθεση συνδέεται με καταγγελίες που υποβλήθηκαν κατά του ναζιστή Κωνσταντίνου Πλεύρη το 2006. Ειδικότερα, τον Οκτώβριο του 2006, το ΕΠΣΕ έστειλε μια επιστολή στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ζητώντας την αυτεπάγγελτη δίωξη του Κωνσταντίνου Πλεύρη και της ακροδεξιάς φιλοχουντικής εφημερίδας «Ελεύθερος Κόσμος» σε σχέση με άρθρα που δημοσιεύτηκαν εκεί, με την αιτιολογία ότι τα εν λόγω άρθρα ήταν ρατσιστικά και συγκεκριμένα αντισημιτικά.

Το Δεκέμβριο του 2006, ακολούθησε η ειδικός του ΕΠΣΕ επί του αντισημιτισμού, Andrea Gilbert, και διάφορα μέλη του ΚΙΣ που υπέβαλαν επίσης εγκλήσεις με παράσταση πολιτικής αγωγής κατά του Κωνσταντίνου Πλεύρη και της εφημερίδας για αντισημιτικά αποσπάσματα.

Το Δεκέμβριο του 2007 ο κ. Πλεύρης καταδικάστηκε από το Β΄ τριμελές Εφετείο Αθηνών σε ποινή φυλάκισης 14 μηνών με αναστολή, για την υποδαύλιση ρατσιστικής βίας και μίσους και για φυλετικές προσβολές σε σχέση με το βιβλίο του. Όμως αθωώθηκε για το άρθρο του στην εφημερίδα. Η εφημερίδα «Ελεύθερος Κόσμος» αθωώθηκε επίσης.

Το Πενταμελές Εφετείο των Αθηνών ανέστρεψε την πρωτόδικη απόφαση και τον αθώωσε το Μάρτιο του 2009, παρά την καταδίκη του Πλεύρη το 2007 για υποδαύλιση ρατσιστικής βίας και μίσους.
Τον Απρίλιο του 2010, ο Άρειος Πάγος, κατά πλειοψηφία, απέρριψε την αίτηση αναίρεσης του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και επικύρωσε την απόφαση.

«Δε δεχόμαστε την αντιστροφή της λογικής, γι’ αυτό και οι δικαζόμενοι έχουν όλη τη συμπαράστασή μας», δήλωσε ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος. «Σε μια εποχή όπου θα έπρεπε να θριαμβεύουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και να θεωρείται αυτονόητη η καταδίκη ρατσιστικών φαινομένων, παρακολουθούμε τη διάδοση ακροδεξιών, φιλοναζιστικών και μισάνθρωπων ιδεών. Πρόκειται για πολύ ανησυχητικά φαινόμενα για κάθε δημοκρατική συνείδηση, που δεν είναι δυνατό να διαβρώνουν τη Δικαιοσύνη και μάλιστα μιας ευρωπαϊκής χώρας, η οποία έχει δει τις εβραϊκές της κοινότητες να αφανίζονται από τους ναζιστές και τους συνεργάτες τους. Το ζήτημα έχει ευρωπαϊκές διαστάσεις και θα το θέσω στο ευρωκοινοβούλιο».

Ο Κ. Πλεύρης, προκλητικός ναζιστής και χειροκροτητής των ρατσιστικών εγκλημάτων που διέπραξαν οι ναζί εναντίον εκατομμυρίων ανθρώπων, επιδιώκει να πάρει μια ρεβάνς από τους επικριτές του και στη συνέχεια να καυχηθεί για το «κατόρθωμά» του. Δυστυχώς, σε πολλές περιπτώσεις, οι δικαστές αποφεύγουν να καταδικάσουν άτομα που κάνουν προπαγάνδα υπέρ της φασιστικής και ρατσιστικής βίας, με αποτέλεσμα τα άτομα αυτά να αποθρασύνονται περισσότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου