Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2011

Εισβολή Τούρκων κομάντος στην Κύπρο, στην περιοχή Λεύκα (Σεπτέμβριος 2011)

Τούρκοι κομάντος εισέβαλαν στην ελεύθερη Κύπρο και συγκεκριμένα στην περιοχή Λεύκα. Περνώντας χωρίς να γίνουν αντιληπτοί ανάμεσα από τις γραμμές του ΟΗΕ έφτασαν σε μη επανδρωμένο φυλάκιο της Εθνοφρουράς (ΕΦ), έκλεψαν ελληνικές και κυπριακές σημαίες και έγραψαν συνθήματα υπέρ του Τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους του Ντενκτάς στους τοίχους του φυλακίου.

Η συγκεκριμένη καταδρομική επιχείρηση δείχνει την προσπάθεια της Τουρκίας να κλιμακώσει την ένταση στο νησί ενόψει των γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ. Τις τελευταίες ημέρες η αντιπαράθεση της Τουρκίας με την Κύπρο και το Ισραήλ γίνεται όλο και πιο έντονη, ενώ παράλληλα το Ισραήλ επιθυμεί συνεργασία με Κύπρο και Ελλάδα σε διάφορους τομείς.

Το υπουργείο Άμυνας της Κύπρου διέταξε έρευνα για το περιστατικό στην περιοχή της Λεύκας, ενώ η υπόθεση απασχολεί και την Αστυνομία. Ανάστατοι από την τουρκική επιδρομή οι κάτοικοι της περιοχής, ζητούν να επανδρωθούν ξανά κάποια φυλάκια.

Όπως δήλωσε ο κοινοτάρχης στο τηλεοπτικό σταθμό οι κάτοικοι της περιοχής είχαν ζητήσει από το ΓΕΕΦ την επάνδρωση του φυλακίου, αλλά η απάντηση ήταν αρνητική.

Μετά από το συμβάν, η Εθνοφρουρά της Κύπρου και η ΕΛΔΥΚ βρίσκονται σε εγρήγορση.Δείτε στο YouTube σχετικό βίντεο στην ακόλουθη διεύθυνση :
http://www.youtube.com/watch?v=dzRuERQQ7MI&feature=channel_video_title

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου