Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Σεξ, Ναρκωτικά και Ροκ. Οι θρυλικοί Motley Crue, ο Tommy Lee και η Pamela Anderson

Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ένα σύντομο και περιεκτικό αφιέρωμα στους Motley Crue.


Οι Motley Crue είναι ένα θρυλικό ροκ / μέταλ συγκρότημα που έλαμψε τη δεκαετία του ’80, έκανε αρκετές εμπορικές επιτυχίες, τράβηξε πάνω του πολλές φορές τα φώτα της δημοσιότητας και αγαπήθηκε από αρκετούς μουσικόφιλους. Αξίζει να αναφέρουμε ότι έχουν πουλήσει συνολικά πάνω από 80 εκατομμύρια δίσκους σε όλο τον κόσμο. Είναι ένα συγκρότημα που απέκτησε τα πάντα στον υπέρτατο βαθμό (χρήματα, δόξα, ωραίες γυναίκες, δημοσιότητα), αλλά από τις ίδιες τις επιλογές του οδηγήθηκε σταδιακά στην παρακμή. Η ζωή των μελών του Motley Crue χαρακτηρίζεται από τη λέξη υπερβολή, σε όλους τους τομείς. Ακολούθησαν την ξέφρενη πορεία μιας χιονοστιβάδας, ισοπεδώνοντας τα πάντα στο πέρασμά τους και στο τέλος ακόμα και τον ίδιο τους τον εαυτό. Έζησαν μια ζωή στα άκρα, έμπλεξαν με διαφόρων ειδών καταχρήσεις, κέρδισαν σχεδόν όλα όσα ονειρεύτηκαν, ανέβηκαν στο βάθρο της ροκ και τελικά γκρεμίστηκαν.

Οι Motley Crue ιδρύθηκαν στο Los Angeles (Λος Άντζελες) των ΗΠΑ τον Ιανουάριο του 1981. Ιδρυτές του συγκροτήματος ήταν τέσσερα άτομα : ο Nikki Sixx, ο Ελληνοαμερικανός Tommy Lee, ο Mick Mars και ο Vince Neil.  Το Νοέμβριο του 1981 κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους δίσκο με τίτλο «Too Fast For Love». Ο δίσκος πούλησε 20.000 αντίτυπα. Το πρώτο βήμα είχε γίνει. Χάρη στη μεσολάβηση του μάνατζέρ τους, κατάφεραν να υπογράψουν συμβόλαιο με τη δισκογραφική εταιρεία Elektra Records την άνοιξη του 1982.

Το καλοκαίρι του 1982, κατά τη διάρκεια της περιοδείας τους στον Καναδά με τίτλο «Crόesing Through Canada Tour», συνέβησαν πολλά απρόοπτα και δυσάρεστα περιστατικά, λόγω των οποίων το συγκρότημα απέκτησε κακή φήμη, αλλά ταυτόχρονα απέκτησε και δημοσιότητα. Συνελήφθησαν στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Έντμοντον, ενώ παράλληλα υπήρξε και μια υποτιθέμενη απειλή για βόμβα. Ο Tommy Lee εκνευρισμένος πέταξε μια τηλεόραση από το παράθυρο του ξενοδοχείου Sheraton Caravan, όπου διέμεναν. Όλα αυτά οδήγησαν σε οικονομική αποτυχία τη συγκεκριμένη περιοδεία τους στον Καναδά, αλλά συγκέντρωσαν πάνω τους για πρώτη φορά τα φώτα της δημοσιότητας.


Η περίοδος της ακμής (1983 – 1991) και ο ξέφρενος τρόπος ζωής

Το 1983, το συγκρότημα άλλαξε μάνατζερ. Έδιωξαν τον Coffman και προσέλαβαν τον Doug Thaler και τον McGhee. Ο McGhee έγινε γνωστός ως μάνατζερ των συγκροτημάτων Kiss και Bon Jovi. Την ίδια χρονιά αρχίζει η αναρρίχηση των Motley Crue στην κορυφή. Γνωρίζουν την πρώτη εμπορική τους επιτυχία και γίνονται δημοφιλείς. Κυκλοφορούν το δίσκο «Shout At The Devil» που γίνεται 4 φορές πλατινένιος στις ΗΠΑ και χρυσός στη Βρετανία. Η πορεία προς την καταξίωση έχει μόλις αρχίσει.

Λίγο καιρό αργότερα και συγκεκριμένα το 1985, κυκλοφορούν το δίσκο «Theatre Of Pain» που γίνεται 4 φορές πλατινένιος στις ΗΠΑ και 3 φορές πλατινένιος στον Καναδά. Οι επιτυχίες διαδέχονται η μια την άλλη και τα χρήματα που κερδίζουν αυξάνονται όλο και περισσότερο. Ο επόμενος δίσκος τους θα έρθει το 1989. Έχει τίτλο «Dr Feelgood» και γίνεται 6 φορές πλατινένιος στις ΗΠΑ, 3 φορές πλατινένιος στον Καναδά, χρυσός στην Ελβετία και χρυσός στη Βρετανία. Οι πωλήσεις του συγκεκριμένου δίσκου ξεπέρασαν κάθε προσδοκία.

Οι Motley Crue στη διάρκεια της δεκαετίας του ’80 υιοθέτησαν έναν ξέφρενο τρόπο ζωής και βυθίστηκαν γρήγορα στις καταχρήσεις. Η φράση «drugs, sex and rocknroll» (ναρκωτικά, σεξ και ροκ εν ρολ) έγινε γι’ αυτούς τρόπος ζωής. Έγιναν ιδιαίτερα γνωστοί για την εξάρτησή τους από το αλκοόλ, τα ατέλειωτα μεθύσια, το εξτρίμ ντύσιμό τους, την εξάρτησή τους από τα ναρκωτικά, τις πολυάριθμες ερωτικές βραδιές με θαυμάστριες αλλά και με διάσημα μοντέλα της εποχής τους, 

Το 1984 ο Vince Neil καταδικάστηκε σε 1 μήνα φυλάκιση επειδή οδηγούσε μεθυσμένος και προκάλεσε ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Το 1987 ο Nikki Sixx μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, λόγω υπερβολικής δόσης ηρωίνης. «Φλέρταρε» με το θάνατο, αλλά ο γιατρός κατάφερε με φιλότιμες προσπάθειες να τον κρατήσει στη ζωή, χορηγώντας του αδρεναλίνη. Το περιστατικό αυτό αποτέλεσε την έμπνευση για να γράψουν το τραγούδι  'Kickstart My Heart', στο δίσκο «Dr Feelgood» (1989).

Το 1991 κάνουν μερικές συναυλίες σε Αγγλία, Γερμανία, Ελβετία, Βέλγιο και Ουγγαρία.


Η περίοδος της παρακμής

Από το 1992 και μετά είναι η εποχή της παρακμής.  Το Φεβρουάριο του 1992 ο Vince Neil αποχωρεί από τους Motley Crue. Αντικαταστάτης του είναι ο John Corabi.  Ο Vince Neil  επιστρέφει στο συγκρότημα το 1997 (δηλαδή 5 χρόνια αργότερα) και ηχογραφούν  το άλμπουμ  «Generation Swine», το οποίο δεν σημείωσε εμπορική επιτυχία. Για τρία χρόνια (1991 - 1994) δεν πραγματοποιούν συναυλίες.

Το 1999 ο ντράμερ Tommy Lee αποχωρεί και αυτός από τους Motley Crue για να κάνει προσωπική (σόλο) καριέρα. Αντικαταστάτες του είναι ο Randy Castillo και η Samantha Maloney.

Ακολουθεί ένα μεγάλο διάστημα αποχής από τις συναυλίες (2001 - 2003). Το 2000 κυκλοφορούν το δίσκο «New Tatto». Θα περάσουν οκτώ ολόκληρα χρόνια μέχρι να κυκλοφορήσουν ξανά ένα στούντιο άλμπουμ. Ο Mick Mars υποφέρει από ανίατη ασθένεια που του προκαλεί ακαμψία στη σπονδυλική στήλη.

Το Δεκέμβριο του 2004, τα τέσσερα αρχικά μέλη των Motley Crue (Neil, Lee, Sixx, Mars) ανακοινώνουν ότι επανενώθηκαν και ότι θα κάνουν ξανά συναυλίες, προσφέροντας χαρά στους οπαδούς τους. Το Φεβρουάριο του 2005 κυκλοφορούν το άλμπουμ «Red, White & Crue» (που είναι συλλογή).

Τρία χρόνια αργότερα, το 2008, κυκλοφορούν το ένατο στούντιο άλμπουμ τους με τίτλο «Saints of Los Angeles».


Οι γυναίκες των Motley Crue

Οι γυναίκες  που πέρασαν από τα κρεβάτια των μελών του συγκροτήματος ήταν πολυάριθμες και απασχόλησαν αρκετές φορές τα ΜΜΕ. Η ζωή των μελών των Motley Crue ήταν συχνά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των περιοδικών.

Ο κιθαρίστας Mick Mars παντρεύτηκε την Emi Canyn, η οποία έκανε τη δεύτερη φωνή σε ορισμένα άλμπουμ του συγκροτήματος. Αργότερα, ερωτεύτηκε την Fai McNasty.

Ο γεννημένος το 1962 στην Αθήνα (από Αμερικανό πατέρα και Ελληνίδα μητέρα) Tommy Lee απασχόλησε αρκετά τους δημοσιογράφους λόγω της θυελλώδους σχέσης του με τη διάσημη Pamela Anderson (Πάμελα Άντερσον). Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 1995, απέκτησε δύο παιδιά και χώρισε το 1998. Το 1998 ο Tommy Lee φυλακίστηκε λόγω του ότι ξυλοκόπησε την Pamela.  Αν και η σχέση τους πέρασε από πολλά σκαμπανεβάσματα, επανασυνδέθηκαν το 2008. Ο Lee, βέβαια έμπλεξε ξανά σε διάφορες περιπέτειες. Τον Οκτώβριο του 1999 συνελήφθη στη Βόρεια Καρολίνα για βίαιη συμπλοκή με άλλο άτομο.

Ο τραγουδιστής Vince Neil είχε σχέση με την (γεννημένη το 1971) playmate Heidi Mark, με μια πορνοστάρ, με την Sharise Ruddell (με την οποία παντρεύτηκε και χώρισε) και με την Beth Lynn (με την οποία επίσης παντρεύτηκε και χώρισε).

Ο Nikki Sixx είχε σχέση με την διάσημη κιθαρίστρια Lita Ford, με το μοντέλο Denise Katrina Matthews (γνωστή και ως Vanity) το 1986 – 1987, με την (γεννημένη το 1968) playmate Brandi Brandt, με την (γεννημένη το 1968) playmate Donna DErrico και άλλες. Στις 23 Δεκεμβρίου 1987 τη νύχτα, ο Nikki Sixx παραλίγο να πεθάνει από υπερβολική δόση ηρωίνης. Το ασθενοφόρο πήγε να το παραλάβει και τον βρήκαν σε κυριολεκτικά άθλια κατάσταση. Ένας από τους νοσηλευτές που βρίσκονταν μέσα στο ασθενοφόρο ήταν οπαδός των Motley Crue. Οι γιατροί τελικά κατάφεραν να τον κρατήσουν στη ζωή χορηγώντας του αδρεναλίνη στην καρδιά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου