Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Η μαφία των τραπεζών. Ο πύργος με τα τραπουλόχαρτα των τοκογλύφων


Αναδημοσιεύουμε ένα ενδιαφέρον άρθρο για τη μαφία των τραπεζών, το οποίο δημοσιεύτηκε στις 15 Νοεμβρίου 2012.


Ο πύργος με τα τραπουλόχαρτα των τοκογλύφων

Ημερομηνία δημοσίευσης : 15 Νοεμβρίου 2012
Ιστοσελίδα : http://exerevnitis.wordpress.com

233 δισ του  χρέους πήγαν στις Τράπεζες . Σου λένε τώρα να τα πληρώσεις  με το αίμα σου Έλληνα πολίτη και ως δανειολήπτης και ως φορολογούμενος . 
Καλό ε;  Ούτε ο Όργουελ δεν το είχε σκεφτεί.

To θέμα είναι βασικά  απλό  και ολέθριο . Όλα τα  χρήματα που δεν είναι χρήματα αλλά  ηλεκτρονικές  λογιστικές  εγγραφές ,τα διαχειρίζονται οι Τράπεζες  και μόνο αυτές . Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) δεν δανείζει  απευθείας τα κράτη αλλά τις ιδιωτικές Τράπεζες . Ιδιωτικές   διότι δεν υπάρχει πλέον κρατική Τράπεζα . Υπάρχει πρόβλεψη στις  εκάστοτε συνθήκες του διαβόλου ότι η ΕΚΤ μπορεί να δανείζει απευθείας τα κράτη αλλά αυτό προϋποθέτει ότι το συγκεκριμένο  κράτος  δεν έχει χρέος πάνω από  το 60 % του ΑΕΠ  (ακαθάριστο εθνικό προϊόν , ο τζίρος ας πούμε). Μόνο που δεν έχει φανεί μέχρι τώρα τέτοιο κράτος .

Οι ιδιωτικές λοιπόν Τράπεζες   δανείζονται  από την ΕΚΤ (Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα) με 0,5-1%   και στην συνέχεια  δανείζουν τα κράτη με  επιτόκιο 3, 5, 6, 7 % ανάλογα με τις αξιολογήσεις των διάφορων Οίκων οι οποίοι ανήκουν σε αυτούς οι οποίοι κατέχουν και τις Τράπεζες . Μόλις έρθει  το τοκογλυφικό χρήμα στο εκάστοτε κράτος πάει κατευθείαν στις Τράπεζες .

Έχουμε λοιπόν ένα μεγαλοφυές  σχέδιο . Μια λογιστική εγγραφή (αέρας κοπανιστός δηλαδή) κυκλοφορεί και αποφέρει τόκους και προμήθειες στους εκλεκτούς και γίνεται  ταυτόχρονα ένα άριστο εργαλείο υποδούλωσης και αρπαγής πραγματικού πλούτου. Με τα χρήματα των  κρατικών εγγυήσεων  παίρνουν ρευστό από την ΕΚΤ   με 1% και δανείζουν το ελληνικό δημόσιο με  4,80% με υποθήκευση της  δημόσιας περιουσίας . Και όλα αυτά διότι αν το κράτος πιάσει και κόψει το  άτοκο , δωρεάν χρήμα που χρειάζεται, όπως γινόταν χιλιάδες χρόνια τώρα, θα πέσει ο ουρανός να μας πλακώσει.

‘Έτσι έγινε στην Ελλάδα . Αφού γλείψαμε  μπότες , κατουρημένες ποδιές ,  ξεφτιλιστήκαμε  ως εκεί που δεν πάει άλλο και κάναμε ό,τι μας διέταξαν,  μας έστειλαν 233 δισεκατομμύρια τα οποία που πήγαν ; Στον κόσμο  για ν’ ανασάνει και να ανακάμψει η οικονομία ;   Όχι  βέβαια. Πήγαν στις  -ιδιωτικές πάντα -Τράπεζες για ανακεφαλαίωση δηλαδή για κάλυψη του κεφαλαίου τους λόγω της ζημιάς που είχαν υποστεί από την “κρίση”, οποίες Τράπεζες παραμένουν ιδιωτικές, περιλαμβανομένης της Τράπεζας της Ελλάδος . Ενα μικρό τμήμα πήγε στις τσέπες ημετέρων των εκλεκτών.

Έχουμε και λέμε (από το www.diaforos.blogspot.gr)  Χορηγίες προς Τράπεζες .
Ν 3723 ΦΕΚ 250     9-12-2008              23.000.000.000
Ν.3845 ΦΕΚ 65       6-Μαι-2010           15.000.000.000
Ν.3864 ΦΕΚ 119    21-Ιουλ-2010          10.000.000.000
Ν.3872 ΦΕΚ 148      3-Σεπ-2010           25.000.000.000
Ν.3965 ΦΕΚ 113     18-Μαι-2011         30.000.000.000
Ν.4031 ΦΕΚ 256        9-Δεκ-2011          60.000.000.000  
Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου       40.000.000.000   
4 – 2012 με κλειστή Βουλή -η Π Ν Π  κυρώθηκε την 11-9-12

Και τι έκαναν οι τράπεζες το ρευστό που πήραν (προϊόν των εγγυήσεων των ραγιάδων);;;;; και που όφειλαν να χρησιμοποιήσουν όπως λένε τα ΦΕΚ για χορήγηση δανείων στεγαστικών και προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις με ανταγωνιστικούς όρους.
Έδωσαν δάνεια όπως όφειλαν
 ;;;;;    Ναι έδωσαν, είναι η απάντηση. 
Αλλά όχι σύμφωνα με τον νόμο.
 
Αντί να δανείσουν τους ραγιάδες (που είναι ήδη υποθηκευμένοι)δάνεισαν παρανόμως το Κράτος για να υποθηκεύσουν και την Δημόσια Περιουσία.
Από τον πίνακα των επιτοκίων στην σελίδα του
 ΟΔΔΗΧ ,στα παρακάτω link φαίνεται ότι από τις 13/4/10
μέχρι την 20-12-2011 οι αγαπημένοι μας Τραπεζίτες δανείζουν το δημόσιο με επιτόκια της τάξεως του 4,80%. Μα καλά αφού οι τράπεζες χρειάζονταν ενίσχυση (θα ρωτούσαν λογικά κάποιοι) που βρήκαν τα λεφτά για να αγοράζουν έντοκα γραμμάτια ;;;;;;;;;;;   Μα από τις πλάτες των ραγιάδων φυσικά. 
 Ποιων ραγιάδων ;;;;;   Την πλειοψηφία του Ελληνικού λαού.
  Ο Ν.4056/2012 που ακολουθεί είχε σχέση με τις ρυθμίσεις για την κτηνοτροφία. Και επειδή μας περνάνε για ζώα είπαν να προσθέσουν μια ακόμα ενίσχυση προς τους φίλους μας τραπεζίτες. Στο άρθρο 21 παρ 1 κάνουν δώρο άλλα 30.000.000.000 €. Η διατύπωση βέβαια είναι εκπληκτική. Είναι ο πρώτος νόμος που αντί για ποσόν αναφέρουν αύξηση εγγυήσεων με ποσοστό 50%. Το άλλο σημαντικό είναι η παράγραφος 7 του άρθρου 21. Με αυτό το άρθρο αν δεν κάνω λάθος που δεν το νομίζω ,κάνουν δώρο και το φόρο που θα πλήρωναν οι κάτοχοι ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά. Μα καλά τι έγιναν  τα 233 δις  των  εγγυήσεων ;  Έγιναν ρευστό μέσω της ΕΚΤ προς τις Ελληνικές Τράπεζες με 1% επιτόκιο αφού η ΕΚΤ έχει την εγγύηση όλων των ραγιάδων ότι αν οι τράπεζες δεν αποπληρώσουν τότε
1. θα  την αποπληρώσουν οι ραγιάδες  (σημ.ιστολογιου ,εδώ κολλάει η τιτλοποίηση Σαχινίδη )  ή 
2. θα βάλουν χέρι  στην περιουσία της Πατρίδας δηλαδή στην περιουσία των μελλοντικών ραγιάδων (των παιδιών σας).
Και καλά το Κράτος που είχε νομοθετήσει για τη στήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων πώς αποδέχτηκε αυτόν τον δανεισμό. Εκτός από δοσίλογοι είναι και ανισόρροποι ;;;;;;
Όχι βέβαια. Απλά η περικοπή αφορά μόνο τους ραγιάδες. Και αφού λεφτά δεν υπάρχουν αποδέχονται τον παράνομο δανεισμό γιατί απλά δεν έχουν μάθει να δουλεύουν.
Ενώ οι ραγιάδες έχουν
 συνηθίσει και στο τέλος θα καθήσουν  να το απολαύσουν κιόλας ! ! !
ΠΗΓΗ
  : http://diaforos.blogspot.com/2012/01/blog-post.html  και  


Στα ίδια περίπου συμπεράσματα έχει καταλήξει και ο πρώην Εισαγγελέας Ιωάνης Σακκάς που σε άρθρο του μεταξύ άλλων αναφέρει και τα  εξής      “Με τη λήξη της ημερομηνίας 31-12-2012 θα πρέπει οι διαχειριστές της εξουσίας να μας πουν τι έγιναν τα τόσα δις ευρώ (περιουσία του ελληνικού λαού) που δόθηκαν μέσω Τραπέζης της Ελλάδος και τις τράπεζες που επέβλεπε, για την ανάπτυξη της χώρας. Ας κάνει ο καθένας τους υπολογισμούς του για το συνολικό ποσόν και να διερωτηθεί τόσα δις ευρώ δόθηκαν ειδικά για την Ανάπτυξη της χώρας από Βουλή και κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και Ανάπτυξη δεν είδαμε. Περιμένουν τώρα την δόση των 31,5 δις ευρώ για την ανάπτυξη της χώρας. Και τα προηγούμενα δις ευρώ τι έγιναν; Τελικά το μοντέλο χρήσης των ιδιωτικών τραπεζών ως μεσαζόντων για την ανάπτυξη της χώρας με την ενίσχυση αυτών με εγγυήσεις και τίτλους του Ελληνικού Κράτους, αποδεικνύεται ότι είναι μία καλοστημένη απάτη σε βάρος του Ελληνικού Λαού και της περιουσίας του. Η δομημένη οικονομική αφαίμαξη της ελληνικής κοινωνίας με συστηματική προπαγάνδα ότι οι ιδιωτικές τράπεζες πρέπει να διασωθούν γιατί βοηθούν στην Ανάπτυξη της χώρας έχει τραβήξει αρκετά Η τραπεζική μπίζνα είναι στο ζενίθ, ενώ το οικονομικό χάος κυριαρχεί πάνω από τη χώρα σε κάθε Έλληνα. Στο όνομα της Ανάπτυξης και της σωτηρίας της χώρας οι τράπεζες με τη συνεργασία Κυβερνήσεων και Βουλής έφαγαν τον άμπακο και ακόμα δεν χόρτασαν. “  (http://anemos5.blogspot.com/2012/11/blog-post_15.html)
  Τα χρήματα αυτά που ανέρχονται σε 233 δισ μέχρι σήμερα όχι μόνο δεν συνέβαλαν στην ανάπτυξη αλλά κατέστρεψαν την ιδιωτική οικονομία για να διασωθούν οι ιδιωτικές Τράπεζες που αναγορεύτηκαν σε αποκλειστικούς διαχειριστές του δημοσίου χρήματος τώρα δε καλούμαστε να πληρώσουμε τα σπασμένα  .Τι να πληρώσουμε όμως ;  Οπως βλέπουμε , 233 δισ από το δημόσιο χρέος το οποίο καλούμαστε να αποπληρώσουμε εμείς  ως εγγυητές ,είτε ιδιώτες είτε ως πολίτες αυτού του κράτους διότι αυτό σημαίνει εγγύηση του δημοσίου, το δημόσιο είναι τα δικά ΜΑΣ χρήματα και η δική ΜΑΣ περιουσία η οποία έγινε από τους κόπους μας και τους κόπους και τις αιματηρές θυσίες προηγουμένων γενεών , έχει ήδη πληρωθεί στις Τράπεζες . Οι οποίες Τράπεζες οφείλουν να διαγράψουν τα αντίστοιχα χρέη μέχρι ποσού 200.000 σε κάθε οφειλέτη  τουλάχιστον . Αυτό το επισημαίνει πολύ σωστά και ο Δημ.Αντωνίου στο άρθρο – ΒΟΜΒΑ: Η ΑΝΑΚΕΦΑΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ. ΠΩΣ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΣΑΣ- όπου  γράφει :
    Ι. Τα συνειδητά όργανα του εχθρού-η τρικέφαλη τροικανή κυβέρνηση με τα εξαπτέρυγά κλπ- εξαπατούν τον κόσμο λέγοντας ότι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ύψους 50 δις. –που θα προέλθουν από την νέα αναμενόμενη δόση του δανείου από την Τρόικα-θα πάνε όλα ή μέρος αυτών στην «αγορά» και για την τόνωση της οικονομίας (θα δοθούν δηλ. ως επιχειρηματικά δάνεια). Και φυσικά αυτό είναι ΨΕΜΜΑ, διότι όλα τα χρήματα αυτά θα πάνε για να συμπληρώσουν «την αρνητική κεφαλαιακή θέση των τραπεζών» (δηλ. βρίσκονται σε κατάσταση χρεοκοπίας). Αυτό άλλωστε σημαίνει και η λέξη «ανακεφαλαιοποίηση»). Αυτό σημαίνει απλά, ότι όλες οι τράπεζες τώρα βρίσκονται σε «αρνητική κεφαλαιακή θέση», ήτοι τα δάνεια που έχουν χορηγήσει υπερβαίνουν τα «ίδια κεφάλαιά των» (τα δικά τους πάγια κεφάλαια τα οποία οφείλουν να διατηρούνται ακέραια κι ανέπαφα, για εγγύηση των καταθέσεων και των δανείων των ίδιων των τραπεζών). Τα «ίδια κεφάλαια» των τραπεζών ονομάζονται Core Tier I. Ιδού λοιπόν τι λένεοι ίδιες οι τράπεζες για το που θα πάνω τα 24 δις. που θα πάρουν από την Τρόικα:
«Όπως σημειώνει η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών,
 οι προτάσεις της προς το υπουργείο οικονομικών και το ΕFSF (Tαμείο Χρηματοσπιστωτικής Σταθερότητας) αποσκοπούν στην ικανοποίηση τριών  βασικών στόχων:
1.
 Τη λήψη μέτρων για την ενίσχυση της καθαρής θέσης των τραπεζών.
2.
 Την έκδοση κοινών μετοχών  για την κάλυψη των βασικών ιδίων κεφαλαίων των τραπεζών
   
Οι ίδιες οι τράπεζες ομολογούν λοιπόν ότι η δόση των 24 δις. θα πάει για την κάλυψη των «βασικών ιδίων κεφαλαίων των»
 κι όχιγια την χορήγηση δανείων στην αγορά (βλ. και δηλώσεις Βαρουφάκη 4 μέρες πριν στον ΑΝΤ1). (για περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες για πιο ειδικούς βλ. παρακάτω).
Πριν προχωρήσω παρακάτω είναι σημαντικό να πώ, ότι το δάνειο των 31.5 δις. της επόμενης δόσης (στα οποία περιλαμβάνονται και τα 24 δις. προς τις τράπεζες), θα χρεωθούν ως «δημόσιο χρέος», το οποίο θα πληρώσουμε όλοι εμείς οι πολίτες!
 
ΙΙ.
 Η «αρνητική κεφαλαιακή θέση» των τραπεζών (δηλ. η χρεοκοπία των) προήλθε αφενός από το «κούρεμα» των κρατικών ομολόγων που είχαν, με το περίφημo PSI, αλλά και από τα ανεξόφλητα θαλασσοδάνεια που έχουν δώσει σε ημετέρους, επιχειρηματίες, κόμματα κλπ,  με αντίτιμο μίζες υπέρ των τραπεζιτών διευθυντών, αλλά και από τα ανεξόφλητα ληξιπρόθεσμα («κόκκινα» δάνεια) των νοικοκυριών !! 
Στο σημείο αυτό είναι σημαντικά δύο πράγματα: 
α) οι τράπεζες αποζημιώνονται-με τον παραπάνω τρόπο- για την ζημία που έπαθαν από το κούρεμα των κρατικών ομολόγων που είχαν (PSI), αλλά τα νοσοκομεία, τα πανεπιστήμια, τα ασφαλιστικά ταμεία, και οι χιλιάδες πολίτες μικροομολογιούχοι που είχαν κι αυτοί κρατικά ομόλογα ΔΕΝ αποζημιώνονται για την ζημία που έπαθαν από το «κούρεμα» (PSI). Οι τράπεζες όμως αποζημιώνονται με τα δάνεια που παίρνουμε από την Τρόικα και τα οποία μπαίνουν στο δημόσιο χρέος και τα πληρώνουμε όλοι εμείς! Κι όταν λέμε «τράπεζες» εννοούμε φυσικά τους εκατομμυριούχους μεγαλομετόχους των, ελλήνων και ξένων (εφοπλιστές κλπ),  αλλά και τους χιλιάδες ίσως μικρομετόχους, οι οποίοι όμως κι αυτοί,  αφενός προσδοκούσαν να κερδίσουν ανήθικα χρήματα από την άγρια εκμετάλλευση των απλών δανειοληπτών από τις τράπεζες (με αύξηση της αξίας των μετοχών των) και αφετέρου, οι «μικρομέτοχοι» αυτοί, είναι σε κάθε περίπτωση πολύ πλουσιότεροι από τους φουκαράδες άνεργους δανειολήπτες που όχι μόνο δεν έχουν κεφάλαια για να αγοράσουν μετοχές στο χρηματιστήριο, αλλά ούτε για το καθημερινό φαγητό τους. Δηλ. οι τράπεζες ιδιωτικοποιούν τα κέρδη των (υπέρ των μετόχων των) και κοινωνικοποιούν τις ζημίες των (εις βάρος όλου του λαού). 
β) το ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ:  Εφόσον οι τράπεζες θα αποζημιωθούν με 24 δις. της επόμενης δόσης (τα οποία θα πληρωθούν από όλους εμάς ως δημόσιο χρέος-όπως είπα παραπάνω) και για τα ανεξόφλητα ληξιπρόθεσμα δάνεια των νοικοκυριών, οι τράπεζες ΔΕΝ μπορούν (δεν έχουν έννομο συμφέρον) να τα ζητήσουν και από τα νοικοκυριά  για δεύτερη φορά! (αφού θα έχουν καλύψει την ζημία των από τα δάνεια αυτά από την Τρόικα, τα οποία τελικά εξοφλούνται από τον ελληνικό λαό!) !! Γι αυτό λοιπόν, μετά την ανακεφαλαιοποίηση  των τραπεζών, μια τράπεζα ΔΕΝ μπορεί να διεκδικήσει από τον κάθε δανειολήπτη τα οφειλόμενα από αυτόν στα δικαστήρια, διότι αυτή (η τράπεζα) στερείται «ενεργητικής νομιμοποίησης, λόγω έλλειψης εννόμου συμφέροντος» !!, δηλ. δεν νομιμοποιείται να σας τα ζητήσει, αφού έχει αποζημιωθεί από τα λεφτά όλου του  ελληνικού λαού (ο οποίος πληρώνει το δημόσιο χρέος, στο οποίο χρεώθηκαν τα 24 δις. ευρώ της δόσης). Για να ξεφύγει η τράπεζα είναι αδύνατον, διότι αφενός το πράγμα είναι προφανές στην νομική του ουσία, αλλά και πρακτικά,  δεν μπορεί να αποδείξει την νομιμότητα της απαίτησής της κατά του δανειολήπτη, διότι θα πρέπει η τράπεζα να φέρει αποδείξεις από την Τράπεζα της Ελλάδος, το Λογιστήριο του Κράτους, το Ελεγκτικό Συνέδριο και το Υπουργείο Οικονομικών, ότι το ΔΙΚΟ ΣΟΥ δάνειο δεν καλύφθηκε από την δόση αυτή, πράγμα αδύνατο να γίνει πρακτικά κι αν ακόμα ήταν αλήθεια (που δεν είναι φυσικά). Αυτή είναι μια πραγματική ΒΟΜΒΑ, για την οποία θα σας πώ περισσότερα όταν δώ τον νόμο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
γ) και κάτι που δεν φαντάζεστε: Μέχρι τώρα οι τράπεζες  έχουν πάρει από το κράτος το ποσόν των 183 δις.!! σε μετρητά και εγγυήσεις για την «ανακεφαλαίωσή» των !, δηλ. για τον ίδιο λόγο που παίρνουν και τα πρόσφατα 24 δις!! Τα  μετρητά μπαίνουν άμεσα στο δημόσιο χρέος και οι εγγυήσεις ομοίως, όταν αυτές καταπέσουν και πάντα καταπίπτουν. Ήδη το 2013 καταπίπτουν 12 δις, και το επόμενα δύο χρόνια 40 δις. εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου (δηλ  εγγυήσεις του ελληνικού λαού) υπέρ των τραπεζών, για δάνεια που αυτές έχουν πάρει και δεν πλήρωσαν ! Και το δημόσιο χρέος και όλα τα παραπάνω κεφάλαια των τραπεζών τα πληρώνουμε εμείς, ως δημόσιο χρέος. 
δ) για τα 24 δις. που θα πάρουμε τώρα με την δόση για τις τράπεζες, η Τρόικα (το EFSF) θα πάρει ουσιαστικά και την διαχείριση των τραπεζών, διορίζοντας επίτροπο στο ΔΣ της κάθε τράπεζας. Και η ελληνική κυβέρνηση τι κάνει, όταν έχει δώσει 180 δις, μέχρι τώρα? Γιατί δεν κρατικοποιεί τις τράπεζες με κάποιο τρόπο, αλλά δίνει την διοίκησή των ουσιαστικά στους Τροικανούς?…μα γιατί είναι συνειδητά όργανα του εχθρού!!   


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ . 
  Οι πολίτες χρεώνονται δύο φορές το ίδιο ποσό ,ως φορολογούμενοι και ως δανειολήπτες-οφειλέτες προς τις Τράπεζες  με αποτέλεσμα την οικονομική  ,κοινωνική ή ακόμα  και την φυσική τους εξόντωση . Τρελαίνουν τον κόσμο στα τηλέφωνα οι εισπρακτικές εταιρείες για να εισπράξουν ξανά αυτά τα οποία εισέπραξαν οι εντολοδότες τους .Ενόψει της κατάστασης αυτής η συγκυβέρνηση των τροϊκανών ,άβουλη ,μοιραία και ανίκανη να  ελέγξει τις εξελίξεις  ψελίζει  κατα καιρούς  ότι έχει την πρόθεση να ρυθμίσει τα χρέη και διάφορες τέτοιες ασπιρίνες για τον καρκίνο. Η  αλήθεια είναι όμως ότι σαν πιόνι του θηριώδους διεθνούς τραπεζικού /τοκογλυφικού κυκλώματος δεν είναι σε θέση να κάνει τίποτα ουσιαστικό .  Θυμίζω ότι οι Τράπεζες πριν 15-20 χρόνια μέσω των γνωστών πανωτοκίων  ήταν αυτές που αφάνισαν όλο το μεσαίο βιομηχανικό,
βιοτεχνικό, ξενοδοχειακό ιστό της χώρας,  κατά διαβολική σύμπτωση  ακριβώς πριν  υιοθετήσουμε το ευρώ. 

Η λύση που πρέπει να επιβάλουν οι  Έλληνες , αν θέλουν να επιβιώσουν , είναι μία και λέγεται ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ ,δηλαδή  διαγραφή χρεών εφόσον καλύπτονται από το ποσό που εισέπραξαν οι Τράπεζες για κάλυψη των κεφαλαίων τους . Η θα γίνει αυτό ή θα πρέπει να μην επιβληθεί κανείς απολύτως φόρος  ,ένα από τα δύο .Και δεν θα πρέπει να μπερδεύεται κανείς από την δήθεν  απαραίτητη εγγύηση των καταθέσεων .Καταθέσεις =δάνεια   Υποτίθεται ότι τις καταθέσεις  δανείζουν . Ούτε αυτό ισχύει  διότι τα ελάχιστα κεφάλαια που απαιτείται να υπάρχουν στις Τράπεζες είναι 9% . Αυτό σημαίνει  ότι η Τράπεζα  έχει  9 ευρώ ,τα οποία είναι αέρας κοπανιστός διότι δεν έχουν καμμία απολύτως αντιστοιχία ούτε σε χρυσό ούτε σε οποιαδήποτε άλλη αξία  και δανείζει  91 (ανύπαρκτα!) και αυτά τα 91 τα εισπράττει κατόπιν τόσο από τους οφειλέτες όσο και από το κράτος λόγω της …κρίσης , με τοκογλυφικό επιτόκιο . Με τα αέρα-πατέρα χρήματα οι τραπεζίτες έχουν βάλει στο χέρι τόσο την ιδιωτική όσο και την δημόσια περιουσία μας .
Είπαμε ,ούτε ο Οργουελ είχε φανταστεί  ότι ο Μεγάλος Αδελφός θα άκουγε στο όνομα Σάυλωκ.

1 σχόλιο:

  1. Αφου ειμαστε κοροιδα και τις ανεχομαστε,καλα να παθουμε.Εδω και στο προσωπικο τους φερονται μαφιοζικα,με τις απολυσεις που τις βαπτιζονται εθελουσια εξοδος,και το χειροτερο αν εχεις δα ειο,προσπαθουν να το συμψιφισουν με το ποσο της υποτιθεμενης εθελουσιας,ενω στο συμφωνιτικο αποχωρησης,αναφερεται οτι συμψιφιζονται μονο ληπροθεσμες οφειλες και δεσμευεται το ποσο απροειδοποιητα.Ετσι την επαθα και εγω απο την αλφα μπανκ μετα απο 25 χρονια υπηρεσιας.Απο κρι και μετα ας φσνταστει κανεις πως δεινοπαθει ο κοσμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή