Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2014

Ο οδηγός του τανκ του Πολυτεχνείου απαντά στο Μιχαλολιάκο
Το 2012 η Χρυσή Αυγή επιχείρησε για άλλη μια φορά να παραποιήσει την ιστορική αλήθεια σχετικά με τα γεγονότα της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Εφάρμοσε στην πράξη τη συνήθη τακτική της να παραποιεί και να διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια, βγαίνοντας στα τηλεοπτικά κανάλια μέσω των εκπροσώπων της (Μιχαλολιάκος κ.α.) και κάνοντας ανιστόρητες δηλώσεις. Όμως, το Μάιο του 2012, οι ανιστόρητοι και ψευδείς ισχυρισμοί της Χρυσής Αυγής για το θέμα του Πολυτεχνείου βρήκαν μια δημόσια απάντηση. Στη χρυσαυγίτικη απόπειρα πλαστογράφησης της ιστορίας απάντησε ένας πρωταγωνιστής των γεγονότων του Πολυτεχνείου. Ο Α. Σκευοφύλαξ, δηλαδή … ο οδηγός του τανκ που γκρέμισε την πύλη του Πολυτεχνείου. Ο άνθρωπος που έζησε από πρώτο χέρι τα αιματηρά γεγονότα του Νοεμβρίου του 1973 και που αποφάσισε να σπάσει τη σιωπή του το Νοέμβριο του 2003, παραχωρώντας μια αποκαλυπτική συνέντευξη στο περιοδικό «ΒΗΜΑ REPORTAGE».

Για να δούμε λοιπόν τι απάντησε το Μάιο του 2012 ο Α. Σκευοφύλαξ, οδηγός του τανκ του Πολυτεχνείου, στον αρχηγό της ακροδεξιάς Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκο για τα όσα δήλωσε σχετικά με το Πολυτεχνείο στην εκπομπή "Παρέμβαση" του τηλεοπτικού καναλιού Alpha.

"Δημοκρατία έχουμε! Ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Και εγώ μπορώ να πω ότι γ..... την Ορνέλα Μούτι, ποιος θα μου το απαγορεύσει; Το θέμα είναι ποιος θα με πιστέψει" !, δήλωσε χαρακτηριστικά στο Pheme.gr

"Δεν τα γνωρίζει καλά τα γεγονότα ο κ. Μιχαλολιάκος. Ο Μιχάλης Γουνελάς δεν ήταν ο χειριστής του τανκ, εγώ ήμουν. Ο Γουνελάς ως αξιωματικός, ήταν ο επικεφαλής του άρματος. Μην μπερδεύουμε τα πρόσωπα και τα γεγονότα", συμπληρώνει.

Κληθείς να σχολιάσει όσα ισχυρίστηκε ο κ. Μιχαλολιάκος για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, για τον  "κυρίαρχο μύθο της μεταπολιτευτικής προπαγάνδας", όπως είπε, "για ένα τανκ που έριξε την πύλη και πλάκωσε κάποιους ανθρώπους", είπε:

"Δεν ξέρω τι εννοεί.. Κανείς δεν είπε ότι το τανκ σκότωσε φοιτητές του Πολυτεχνείου. Δεν θα ξεχάσω όμως ποτέ ότι δίχως να το θέλω -ενώ πρόσεχα πάρα πολύ-, τραυμάτισα σοβαρά την τότε φοιτήτρια Πέπη Ρηγοπούλου, η οποία αν δεν κάνω λάθος είναι σήμερα καθηγήτρια Πανεπιστημίου. Δεν ξέρω τι σκέπτεται ο κ. Μιχαλολιάκος. Εγώ πάντως δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Αυτές οι πράξεις, αυτά τα γεγονότα δεν σβήνουν όσα χρόνια κι αν περάσουν".

Παράλληλα, αναφερθείς στην ανιστόρητη τοποθέτηση του προέδρου της Χρυσής Αυγής ότι δεν υπήρξαν θύματα μέσα στο Πολυτεχνείο, είπε πως" μέσα στο Πολυτεχνείο δεν είδα θύματα. Τι αλλάζει όμως ; Τι σημασία έχει αν τα θύματα ήταν μέσα στο Πολυτεχνείο ή στους γύρω δρόμους ; " .

Όπως προσθέτει ο οδηγός του τανκ του Πολυτεχνείου, "αυτό που ξέρω εγώ και έζησα είναι ότι αν δεν ανοίγαμε σειρά για να φυγαδεύσουμε τους φοιτητές από τους αστυνομικούς, θα είχαμε πολλά θύματα. Κι αυτό δεν είναι μύθος"!

Τέλος, κληθείς να πει τη γνώμη του για τη Χρυσή Αυγή σημειώνει πως "Αυτοί είναι Χιτλερικοί. Δικαίωμα τους είναι. Εγώ ούτε τότε ούτε ποτέ δεν υπήρξα Χιτλερικός. Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του για αυτό που είναι. Εγώ τις δικές μου τις κουβαλάω στην καμπούρα μου για όλη μου τη ζωή, κι αυτό δεν αλλάζει ό,τι και να γίνει".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου