Τετάρτη, 5 Μαρτίου 2014

Σπάνιο αφιέρωμα στο Πολυτεχνείο (πολυσέλιδο περιοδικό) (free download)
Σας παρουσιάζουμε με μεγάλη ικανοποίηση ένα συλλεκτικό περιοδικό ιστορικού περιεχομένου με ένα σπάνιο αφιέρωμα στην Εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973. Λέμε τη λέξη σπάνιο γιατί δεν υπάρχει στο internet ή κάπου άλλου.

Επειδή όμως υπάρχει στο δικό μας αρχείο, θεωρήσαμε αναγκαίο για ιστορικούς λόγους να το μοιραστούμε μαζί σας. Δηλαδή το ανεβάσαμε στο internet, για να μπορείτε και εσείς να το βρείτε και να το κατεβάσετε ελεύθερα (free download).

Τα τελευταία χρόνια διάφοροι φανατικοί ακροδεξιοί, νεοναζί, χουντικοί και φασίστες διαφόρων ειδών εξαπέλυσαν μια συστηματική προπαγάνδα παραπληροφόρησης του κόσμου και πλαστογράφησης της ιστορίας, για να εξυπηρετήσουν κομματικές σκοπιμότητες. Διάφοροι παλιοί και νέοι υμνητές της στρατιωτικής δικτατορίας προσπάθησαν να παραποιήσουν την ιστορική αλήθεια και να αγιοποιήσουν τα ινδάλματά τους. Όμως, τα ίδια τα γεγονότα μιλάνε από μόνα τους. Όπως άλλωστε μιλάνε και οι πρωταγωνιστές. Αυτοί που τα έζησαν και θέλησαν στη συνέχεια να τα περιγράψουν για να ενημερώσουν και τους υπόλοιπους συμπολίτες μας.

Στο περιοδικό «ΒΗΜΑ Reportage» που κυκλοφόρησε την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2003, ο Α. Σκευοφύλαξ, δηλαδή ο οδηγός του τεθωρακισμένου άρματος (τανκ) που γκρέμισε την πύλη του Πολυτεχνείου το Νοέμβριο του 1973, σπάει τη σιωπή του για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια και περιγράφει με αρκετές λεπτομέρειες το μοιραίο βράδυ της αιματοβαμμένης Εξέγερσης.

Επίσης, το περιοδικό περιέχει ενδιαφέρουσες πληροφορίες και για το ζήτημα των νεκρών του Πολυτεχνείου, αλλά και για τους πολυάριθμους τραυματίες που κατέφθασαν στο τότε Ρυθμιστικό Κέντρο Αθηνών, το σημερινό Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς».


Το αρχείο σε μορφή pdf περιέχει κάτι παραπάνω από 30 σελίδες και έχει τίτλο
Polytexneio (November 1973).pdf

Μέγεθος  : 58 MB

Μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν (free download)
από την παρακάτω διεύθυνση :
http://www.mediafire.com/view/c673p8gjhgw2jlt/Polytexneio_(November_1973).pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου