Κυριακή 17 Μαΐου 2009

Έκρηξη στη EUROBANK





Ισχυρή έκρηξη σε υποκατάστημα της τράπεζας Eurobank, επί των οδών Γερουλάνου και Βουλιαγμένης, στην Αργυρούπολη, σημειώθηκε στις 12 Μαϊου 2009, στις 04:07. Οι δράστες, με τηλεφώνημά τους στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία, είχαν προειδοποιήσει για την επίθεση και η Αστυνομία είχε αποκλείσει την περιοχή.
Οι δράστες φαίνεται πως είχαν τοποθετήσει σε βαλίτσα, στον προθάλαμο της τράπεζας, ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, χρησιμοποιήθηκαν 15-20 κιλά εκρηκτικής ύλης. Από την έκρηξη προκλήθηκαν εκτεταμένες υλικές ζημιές, τόσο στην τράπεζα όσο και σε σταθμευμένα αυτοκίνητα και διπλανά κτίρια.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το περιπολικό της Αμεσης Δράσης που περνούσε γύρω στις 3.30 έξω από το υποκατάστημα, είδε τέσσερα άτομα που φορούσαν κράνη. Ωστόσο, πριν οι αστυνομικοί κάνουν την παραμικρή κίνηση οι δράστες τους αιφνιδίασαν, τους απείλησαν με όπλα, ανέβηκαν σε δύο μοτοσικλέτες και διέφυγαν (χωρίς να πυροβολήσουν κάποιο αστυνομικό).
Η έκρηξη ήταν πολύ ισχυρή και προξένησε εκτεταμένες ζημιές στην τράπεζα και σε έξι σταθμευμένα αυτοκίνητα, ενώ από το ωστικό κύμα έσπασαν τζαμαρίες και σε απόσταση δεκάδων μέτρων. Οι αστυνομικοί υποπτεύονται ότι υπεύθυνος για αυτή την έκρηξη είναι ο Επαναστατικός Αγώνας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ΤΟ ΒΗΜΑ", τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία το μεγάλο σύστημα παρακολούθησης εκατοντάδων κινητών, e-mail κτλ.- παρόμοιο με αυτό που είχε αποκτήσει προ τριών ετών η ΕΥΠ (δηλαδή οι μυστικές υπηρεσίες). Το σύστημα έχει ήδη εγκατασταθεί στον 12ο όροφο του κτιρίου της ΓΑΔΑ, όπου έχει την έδρα της η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και έχει αρχίσει η εκπαίδευση των αστυνομικών που θα επιφορτιστούν με τη λειτουργία του και την πρώτη αξιολόγηση των στοιχείων που θα συλλεγούν. Όπως καταλαβαίνετε, η διαβόητη ΕΥΠ μαζί με την αστυνομία θα κάνουν με μεγαλύτερη συστηματικότητα υποκλοπές και φακέλωμα πολυάριθμων συμπολιτών μας, παραβιάζοντας το απόρρητο των τηλεφωνικών συνομιλιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου