Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2009

Πενηντάρης ο Αστερίξ


Ο δημοφιλής ήρωας των κόμικς, ο θρυλικός Αστερίξ (Asterix), έχει γενέθλια. Στις 29 Οκτωβρίου θα σβήσει τα 50 κεράκια της τούρτας του και, μαζί του, το ανυπότακτο γαλατικό χωριό που αντιστέκεται και θα αντιστέκεται για πάντα στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, ετοιμάζεται για τις εορταστικές εκδηλώσεις.

Ο αγαπημένος ήρωας μικρών και μεγάλων, δημιούργημα των Ρενέ Γκοσινί (René Goscinny) και Αλμπέρτ Ουντερζό (Albert Uderzo), είναι εξαιρετικά δημοφιλής στη χώρα μας και οι αριθμοί το αποδεικνύουν πέρα από κάθε αμφιβολία. Βάσει πληθυσμού η Ελλάδα είναι η 4η χώρα στον κόσμο σε πωλήσεις των άλμπουμ του Γαλάτη. Ο Αστερίξ "γεννήθηκε" στις 29 Οκτωβρίου 1959 με τη δημοσίευση της πρώτης μικρής ιστορίας στο γαλλικό περιοδικό Pilote. Το πρώτο άλπουμ με τίτλο "Αστερίξ ο Γαλάτης" κυκλοφόρησε λίγο αργότερα, ενώ έκτοτε έχουν κυκλοφορήσει άλλα 32 άλμπουμ. Τα άλμπουμ του θρυλικού Γαλάτη έχουν κυκλοφορήσει σε περισσότερες από 100 γλώσσες. Παράλληλα, ο Αστερίξ, ο Οβελίξ, οι συγχωριανοί τους και οι Ρωμαίοι έκαναν συνολικά 11 εμφανίσεις στη μεγάλη οθόνη σε ισάριθμες ταινίες. Κατά καιρούς έχουν κυκλοφορήσει ακόμα και ηλεκτρονικά παιχνίδια που βασίζονται στις περιπέτειες του ήρωα, ενώ η Γαλλία τον έστειλε στα... ουράνια, δίνοντας το όνομα του μικρόσωμου Γαλάτη στον πρώτο της δορυφόρο.

Για όσους από εμάς, οι υποχρεώσεις μάς κρατούν μακριά από το γαλατικό χωριό, φροντίζουν το Γαλλικό Ινστιτούτο και η Μαμούθ Κόμιξ με σειρά εκδηλώσεων που ξεκινούν στις 22 Οκτωβρίου 2009 και ολοκληρώνονται στις 5 Νοεμβρίου. Στο μεταξύ, οι φανατικοί φίλοι του Αστερίξ ετοιμάζονται να αποκτήσουν το 34ο άλμπουμ της σειράς, το οποίο εκδίδεται στις 22 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με όσα διαβάζουμε στον επίσημο διαδικτυακό κόμβο του Αστερίξ, το άλμπουμ θα αποτελείται από 56 σελίδες και θα περιέχει μικρές αδημοσίευτες ως σήμερα ιστορίες.
Χρόνια πολλά Αστερίξ !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου