Τρίτη, 27 Ιουλίου 2010

Απαράδεκτη αύξηση της χρηματοδότησης των κομμάτων


Με υπουργική απόφαση της 12ης Ιουλίου 2010 που υπογράφουν οι υφυπουργοί Εσωτερικών Θεοδώρα Τζάκρη και Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, προσδιορίζεται το κατανεμητέο συνολικό ποσό της τακτικής χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων για το 2010 σε 48.800.000 ευρώ. Δηλαδή τα κόμματα (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΚΚΕ, ΛΑ.Ο.Σ., ΣΥΡΙΖΑ και Οικολόγοι Πράσινοι) θα λάβουν 11 εκατ. ευρώ περισσότερα από τα 37 εκατ. ευρώ που είχαν αρχικώς συμφωνηθεί. Το ΠΑΣΟΚ θα λάβει για το τρέχον έτος 4 εκατ. ευρώ περισσότερα, η ΝΔ 5, το ΚΚΕ 1,3, ο ΛΑΟΣ 700 χιλιάδες ευρώ, και ο ΣΥΡΙΖΑ, 900 χιλιάδες ευρώ. Πρόκειται για μια μεγάλη αύξηση που προκαλεί την δικαιολογημένη οργή της πλειοψηφίας των πολιτών.

Τη στιγμή που οι χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι καλούνται να κάνουν μεγάλες θυσίες και πολλοί πολίτες μένουν άνεργοι, η καπιταλιστική κυβέρνηση των καθαρμάτων του ΠΑΣΟΚ αποφασίζει να αυξήσει την κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων. Κι όλα αυτά τη στιγμή που οι βουλευτές πληρώνονται κανονικά και με υψηλότατους μισθούς, αντίθετα με τον νόμο, ακόμα και όταν απουσιάζουν από την ολομέλεια της Βουλής. Όπως ήταν αναμενόμενο, τα καθάρματα των υπολοίπων κομμάτων χάρηκαν με την εξέλιξη αυτή και απέφυγαν να καταδικάσουν τη σχετική υπουργική απόφαση. Μόνη εξαίρεση αποτέλεσαν οι Οικολόγοι Πράσινοι που την καταδίκασαν στα λόγια, δηλώνοντας ότι «πρόκειται για ένα ακόμη δείγμα χρεοκοπίας του πολιτικού συστήματος». Αν οι Οικολόγοι Πράσινοι πιστεύουν πραγματικά αυτά που λένε, να το δείξουν στην πράξη. Τα χρήματα που θα πάρουν, να τα καταθέσουν όλα υπέρ του ελληνικού δημοσίου.

Φυσικά δεν περιμέναμε να καταγγείλουν τη συγκεκριμένη υπουργική απόφαση τα κουστουμαρισμένα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ της ΝΔ που έχουν καταληστέψει το δημόσιο χρήμα από το 1974 μέχρι σήμερα. Τα καθάρματα των υπολοίπων κομμάτων κράτησαν στάση ίδια με αυτήν των γαλαζοπράσινων ερπετών. Το ακροδεξιό ΛΑ.Ο.Σ. του Καρατζαφέρη (ή Καρατζαφύρερ) απέφυγε και αυτό να καταγγείλει την απόφαση. Οπότε περιμέναμε να βγάλουν έστω μια καταδικαστική ανακοίνωση τα κόμματα της αριστεράς (ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ), όμως διαψεύστηκαν οι προσδοκίες μας. Για άλλη μια φορά, οι γκάγκστερ - βουλευτές των κρατικοδίαιτων κομμάτων απέδειξαν έμπρακτα ότι συμφωνούν απόλυτα μεταξύ τους στο να αρπάζουν αρκετά εκατομμύρια ευρώ από τους φορολογούμενους πολίτες για να γεμίσουν τα ταμεία των κομμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου