Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2010

Κοντά στην πτώχευση τα Ατλάντικ. Στο πλευρό των εργαζομένων το ΕΕΚ – ΤροτσκιστέςΈνα βήμα πριν την πτώχευση βρίσκεται η μεγάλη αλυσίδα σουπερμάρκετ Ατλάντικ. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1980 από τον Π. Αποστόλου και σήμερα διαθέτει πολυάριθμα καταστήματα και 3.700 εργαζόμενους. Όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι. Ας μην ξεχνάμε ότι μια άλλη αλυσίδα σουπερμάρκετ, η γερμανική ALDI ετοιμάζεται να βάλει λουκέτο στις δραστηριότητές της στην Ελλάδα.

Πέρα από το ξετίναγμα της ζωής χιλιάδων οικογενειών, οι πρόσφατες δυσμενείς εξελίξεις σε Aldi και Ατλάντικ, σηματοδοτούν και τη συγκέντρωση της αγοράς σουπερμάρκετ σε λιγότερες και μεγαλύτερες αλυσίδες. Βέβαια, ενδέχεται τα γεγονότα αυτά να σηματοδοτούν και το προανάκρουσμα γενικότερων εξελίξεων αναδιάρθρωσης του κλάδου των σουπερμάρκετ, σε ολιγοπωλιακή κατεύθυνση. Όλα αυτά πιθανόν να οδηγήσουν στη γενίκευση των εναρμονισμένων πρακτικών τύπου "καρτέλ" και στο ξέσπασμα συνεχών κυμάτων ανατιμήσεων σε είδη ευρείας λαϊκής κατανάλωσης.

Το ΕΕΚ – Τροτσκιστές ζήτησε επαναπρόσληψη όσων απολύθηκαν από τα Ατλάντικ και να πληρωθούν οι εργαζόμενοι τα δεδουλευμένα από το Σεπτέμβριο. Παραθέτουμε ένα σχετικό δημοσίευμα από την εφημερίδα Νέα Προοπτική της 13ης Νοεμβρίου 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου