Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2010

Απόψεις σχετικά με το γέροντα Παΐσιο
Το ακόλουθο κείμενο δημοσιεύτηκε από τον «blue man gamer» και περιέχει ορισμένες απόψεις σχετικά με το γέροντα Παΐσιο. Αποτελεί αναδημοσίευση από άλλη ιστοσελίδα. Εκφράζει τις προσωπικές απόψεις του «blue man gamer» και όχι τις απόψεις της Κεντρικής Επιτροπής του ΦΙΠΠΑΚ.

Στο γενικότερο πλαίσιο των ειδήσεων που απασχολούν αυτό τον καιρό τους πολίτες αυτής της χώρας κρίθηκε απαραίτητο να γίνει μια αναδημοσίευση σχετικά με το γέροντα Παΐσιο. Έναν άνθρωπο ο οποίος θεωρείται από πολλούς «Άγιος».
Όποιος επιθυμεί μπορεί να βρει την πρωτότυπη δημοσίευση στο
http://e-typos.pblogs.gr/2010/09/se-3-mhnes-polemos-problepei-o-gerontas-pa-sios-video.html

Πάτερ Παΐσιος «Τρείς Μήνες»

Τι είπε ο Γέροντας Παΐσιος σε μοναχούς στο Άγιο Όρος προκαλώντας αναστάτωση στους πιστούς; Θα γίνει πόλεμος στην Ελλάδα μέσα σε 3 μήνες ;

Σάλο έχει προκαλέσει η εξομολόγηση πιστού στο xanthi-blogs ότι ο Γέροντας Παΐσιος προέβλεψε πόλεμο στην Ελλάδα σε 3 μήνες. «Μετά τη θεία λειτουργία στην Παναγιά Δεξιά της Θεσσαλονίκης, αγιορείτης μοναχός, που νοσηλευόταν τις τελευταίες μέρες στο Νοσοκομείο Γεννηματάς της Θεσσαλονίκης, μου εκμυστηρεύτηκε κάτι που του είπαν μοναχοί από το Άγιο όρος που τον επισκέφτηκαν στο νοσοκομείο» γράφει ο μάρτυρας.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία, ο Γέροντας Παΐσιος, περπατούσε πριν από δύο εβδομάδες έξω από τη μονή του Άγιου Πανετελεήμωνος, ώσπου τον συνάντησαν τρεις μοναχοί νέοι σε ηλικία. Οι μοναχοί πήγαν να ζητήσουν την ευχή του, αλλά ο Γέροντας Παΐσιος τραβήχτηκε, δεν τους έδωσε την ευχή του και με τρεμάμενη φωνή τους είπε: «τραβήξτε στο Γέροντά σας και πείτε του να αγοράσει μεγάλες ποσότητες λάδι και αλεύρι γιατί σε 3 μήνες από τώρα θα έχουμε πόλεμο στην Ελλάδα κι ο κόσμος θα πεινάσει». Ο Γέροντας Παΐσιος συνέχισε: «Να πείτε του Γέροντα να επικοινωνήσει και με τα υπόλοιπα μοναστήρια». Μέχρι να συνέλθουν οι μοναχοί, ο Γέροντας Παΐσιος είχε χαθεί μέσα στο μονοπάτι.

Ο πιστός που αποκάλυψε το γεγονός συνέχισε γράφοντας: «όντως την τελευταία εβδομάδα στα σούπερ μάρκετ Μάκρο στη Θεσσαλονίκη παρατηρήθηκε πως μοναχοί αγιορείτες "σήκωσαν" από τα ράφια πολλά κιλά ελαιόλαδο και αλεύρι, δημιουργώντας ερωτηματικά στους υπεύθυνους των υποκαταστημάτων Εγνατίας και Ν. Ιωνίας.»
Σύμφωνα με μια εκδοχή, ο Γέροντας Παΐσιος αναφέρεται στα δεινά μέτρα που έφερε η τρόικα και το ΔΝΤ. Πολλοί πάντως μοναχοί του Αγίου Όρους αμφισβητούν τη μαρτυρία του μοναχού, λέγοντας ότι «κατά καιρούς διάφοροι ισχυρίζονται διάφορα για τον πατέρα Παΐσιο συνήθως για να αυξήσουν την επισκεψιμότητά τους.» Το γεγονός ότι ο μάρτυρας δεν αναφέρει κάτι συγκεκριμένο για τον μοναχό, καθώς και το ότι ο Άγιος Παντελεήμονας είναι Ρωσικό μοναστήρι δημιουργούν ερωτηματικά για την εγγυρότητα και σκοπιμότητα της μαρτυρίας.

Ο Γέροντας Παΐσιος έχει προβλέψει πολλές φορές ότι κάποια στιγμή θα μας δοθεί η Κωνσταντινούπολη επειδή αυτό θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων, «μακάρι να ζούσα άλλα λίγα χρόνια», έχει πει, «για να ζούσα το γεγονός». Σύμφωνα με άλλες μαρτυρίες, ο πατήρ Παΐσιος έχει πει ότι θα πεινάσει για λίγους μήνες η Ελλάδα και προέτρεψε τον κόσμο να καλλιεργεί ένα χωραφάκι ο καθένας για να βοηθήσει τους άλλους όταν έρθει η πείνα. Αλλά αυτή η πείνα θα είναι καλή γιατί θα στραφούν και πάλι οι Έλληνες στην εκκλησία και θα μετανοήσουν. Αληθινές ή ψεύτικες οι ιστορίες για τον Γέροντα Παΐσιο ;
Ο γέροντας Παΐσιος έχει πει πολλές προφητείες, από τις οποίες οι περισσότερες είναι βασισμένες στα βιβλία των πατέρων και δεν τις έβγαλε από το μυαλό του. Ότι θα πάρουμε την πόλη αυτό είναι σίγουρο! Και για να γίνει αυτό πρέπει να γίνει πόλεμος. Όλα είναι γραμμένα. Όσοι δε διαβάζουν ας μην σχολιάζουν. Είναι κρίμα, έρχεται δύσκολος καιρός. Τουλάχιστον ας ενημερώνονται από τα ΜΜΕ για την πολιτική και στρατιωτική κατάσταση, ίσως να φωτιστούν λίγο και να δουν πιο ξεκάθαρα τα πράγματα.

Γι' αυτό σας παραθέτω και αυτά:

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/10/blog-post_3416.html

Πριν λίγες ημέρες σας είχαμε παραθέσει δημοσιεύσεις από το διαδίκτυο που αναφέρονταν σε εξοπλισμούς - δραστηριότητες των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του Έβρου.

Σχετικό άρθρο: Να γιατί ανησυχούμε και διαμαρτυρόμαστε

Σήμερα σας παραθέτουμε πληροφορίες για μετακινήσεις των Τουρκικών Μονάδων οι οποίες δηλώνουν τις σαφείς επιθετικές προθέσεις των Τούρκων στον Έβρο. Η ανάγκη υλοποίησης αυτών των μετακινήσεων και η λήψη της συγκεκριμένης διάταξης των Τουρκικών στρατευμάτων υποδηλώνουν την σκέψη για αιφνιδιαστική επίθεση των Τούρκων στον Έβρο με αφορμή πιθανά επεισόδια εις βάρος της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη σε συνδυασμό με εκτεταμένες εσωτερικές αναταραχές στην Ελλάδα.
Παλαιότερα είχαμε δημοσιεύσει τα περί του σχεδίου «Βαριά» εκ του οποίου φαίνεται ότι οι Τούρκοι διαπίστωσαν την αναγκαιότητα αλλαγής διάταξης των στρατευμάτων τους για την επίτευξη μιας αποτελεσματικής αιφνιδιαστικής επίθεσης.

Σχετικά άρθρα: Η ελληνική αντίδραση στο σχέδιο «BALYOZ» («Βαριά»)

Εισβολή στον Έβρο προέβλεπαν τα επί μέρους πλάνα του «Σχεδίου Βαριοπούλα»
Ήδη έχουν δει το φως της δημοσιότητας περίεργες επιθέσεις σε μουσουλμανικά νεκροταφεία, στο τουρκικό προξενείο της Θεσσαλονίκης, και σε τζαμί. Σε όλα αυτά να προσθέσουμε τις συνεχείς αμφισβητήσεις, παραβάσεις και παραβιάσεις στο Αιγαίο, το casus belli και τις έρευνες για πετρέλαιο εκ μέρους των Τούρκων.
Να αναμένουμε λοιπόν την υποκίνηση των εσωτερικών αναταραχών, λόγω δολοφονίας ενός αλλοδαπού π.χ. όπως πρόσφατα δήλωσε η Αφρα Αλ Σαλέχ; Θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο, το οποίο εύκολα μπορούν να στήσουν οι Τούρκοι στρατηγοί, οι οποίοι μετά το πρόσφατο δημοψήφισμα στην Τουρκία βλέπουν την επιρροή τους στα τεκταινόμενα της Τουρκίας να μειώνεται, με ταυτόχρονες προβοκάτσιες σε μουσουλμανικές περιοχές ;
Παρατηρείται ασυνήθιστη μετακίνηση διπλωματικών αποστολών από την Τουρκία και συγκεκριμένα από το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, προς τις χώρες καταγωγής τους, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο. Σε πρωινή τηλεφωνική επικοινωνία μέλους της Ελληνικής Γροθιάς με ανώτερο στέλεχος του διπλωματικού σώματος, υπήρξε επιβεβαίωση της πληροφορίας με επισήμανση, ότι μέχρι τις 20 Οκτώβρη το εν λόγο αεροδρόμιο θα υπολειτουργεί λόγω στρατιωτικών ασκήσεων, με συνέπεια την δυσκολία στις ευρύτερες αερομεταφορές πολιτών.
Σε έρευνα που κάναμε σε τουριστικά πρακτορεία που εδρεύουν στην Ελλάδα, ανακαλύψαμε ότι υπάρχουνε μόνο δυο αναχωρήσεις και αφίξεις από και προς την Τουρκία μέχρι 20 Οκτώβρη, με ελάχιστα εισιτήρια τα οποία αφορούν συγκεκριμένες θέσεις, που ορίζεται ως εξαιρετικά περιορισμένη κίνηση. Τα πρακτορεία αυτά αδυνατούσαν να δικαιολογήσουν το γεγονός λέγοντας μας ότι η αιτία παρακώλυσης των πτήσεων προς την γείτονα χώρα, παραμένει άγνωστη.
Υπάρχει έντονος προβληματισμός ότι δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής ούτε διάψευση αλλά ούτε και επαρκής προβολή στα ΜΜΕ του ζητήματος. Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι αυτή την περίοδο εγκαταλείπουν «σιωπηρά» την Τουρκία οικονομικά στελέχη και πολιτικοί παράγοντες. Αν λοιπόν κάποιοι που ξέρουν κάτι παραπάνω εγκαταλείπουν την Τουρκία και κάποιοι άλλοι δυσκολεύουν την πρόσβαση προς αυτήν για την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, εμείς πρέπει να υποθέσουμε ότι έρχεται κάτι πιο «βαθύ» ή πως απλά είναι ένα συμπτωματικό γεγονός;
Το σίγουρο είναι πως αυτή την περίοδο η ευρύτερη περιοχή «μυρίζει μπαρούτι», καθώς στις καθημερινές πλέον θρασύτατες προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο, την αστάθεια που μαστίζει την Ελλάδα σε οικονομικό στρατιωτικό και πολιτικό επίπεδο, και την επιδείνωση των σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ, έρχεται να προστεθεί ένα ακόμα περίεργο γεγονός στην γεωπολιτική σκακιέρα. Εμείς θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις και αναμένουμε μια επίσημη ενημέρωση επί του θέματος.

Και εάν επιτραπεί ένα γενικότερο σχόλιο από τον συγγραφέα, όχι στο εάν είναι αλήθεια η ψέματα αυτά που ακούγονται :

Εγώ πάλι πιστεύω ότι δεν έχει νόημα να τσακωνόμαστε συνέχεια μεταξύ μας . Βέβαια ο καθένας μπορεί να διαφωνεί ή να συμφωνεί με κάποιον άλλον, άλλωστε αυτή είναι η ελευθερία που έχει χαριστεί στον άνθρωπο ... Μια παρατήρηση θέλω να κάνω μόνο:
Εμείς οι Έλληνες φημιζόμαστε για την μικρή μνήμη που έχουμε. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον Κολοκοτρώνη που μπήκε φυλακή μόλις "φάνηκε" να σταματάει ο πόλεμος με τους Τούρκους ? Ποίος μπορεί να ξεχάσει τον εμφύλιο που ξέσπασε μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ?

Και τώρα ξεχάσαμε πολύ γρήγορα ότι είμαστε μέσα σε οικονομική δυσχέρεια και ότι πρέπει να δουλέψουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για να βγούμε από αυτήν.
Ξέρω ότι η λεκτική διαφωνία που εκφράζεται εδώ μέσα είναι άνευ σημασίας, όμως το να προσβάλλεις το θρησκευτικό συναίσθημα του άλλου είναι κάτι πολύ βαρύ... είναι εναντίον της ελευθερίας πάνω στην οποία όλοι εσείς στηρίζετε τα επιχειρήματά σας...Άνθρωποι που δεν σέβονται τον διπλανό τους δεν ανήκουν σε καμία κατηγορία σε καμία εθνότητα σε κανέναν λαό, δεν ανήκουν καν σε σελίδα της ιστορίας και συνεπώς τα λόγια τους είναι γράμματα πάνω στην άμμο...σύντομα θα σβηστούν.

Το λιγότερο που πρέπει να γίνει είναι να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε ... και εάν όντως πρόκειται να έρθουν δύσκολα χρόνια στην Ελλάδα δεν θα ήταν προτιμότερο οι γύρω μου να με υποστηρίζουν και να με εμπιστεύονται??? Δεν είναι λογικό όλοι μαζί να είμαστε μια γροθιά ?
Στην καλύτερη που δεν γίνει τίποτα τρομερό τι χάσαμε με το να έχουμε ομόνοια μεταξύ μας?

Τα παραπάνω δεν χρειάζονται πίστη για να τα καταλάβεις και να τα αποδεχθείς... μόνο ψυχρή λογική που και ένας υπολογιστής θα μπορούσε να καταλάβει.
Αυτό που χρειάζεται πίστη είναι η θρησκεία ... δεν αναλύεται με μαθηματικά και προσθαφαιρέσεις. Συνεπώς κάθε απόπειρά χρήσης ψυχρής λογικής στο εάν υπάρχουν Άγιοι ή όχι θα έχει την ίδια κατάληξη με τα συμπεράσματα που θα έχει ένα δέντρο εάν προσπαθήσει να καταλάβει την κβαντική θεωρεία που υπεισέρχεται μέσα στο φαινόμενο της φωτοσύνθεσης. Το δέντρο το μόνο που ξέρει είναι ότι για να ζήσει χρειάζεται ήλιο , αυτό του είναι αρκετό.

Επιπλέον εάν με ρωτήσετε και εμείς χρειαζόμαστε ήλιο για να ζήσουμε ....Τον ΧΡΙΣΤΟ .
Με το τελευταίο μπορεί να διαφωνήσετε άλλωστε αυτή είναι η άποψη μου, στο ότι πρέπει να σοβαρευτούμε , να κάνουμε υπομονή και να γίνουμε ένα, κανείς δεν μπορεί και δεν πρέπει να διαφωνήσει.... Στην καλύτερη περίπτωση που τίποτε δεν συμβεί απλά θα έχουμε κάνει λίγο πιο υπερήφανους τους προγονούς μας ....

Τα συμπεράσματα.. δικά σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου