Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Εκβιασμός για τα Eurofighter. Μας δανείζουν για να αγοράζουμε όπλα και αεροσκάφη

Ως μυστικό όρο στη συμφωνία για τη νέα δανειακή σύμβαση η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θέτει εκβιαστικά την αγορά-μαμούθ εξήντα μαχητικών, τύπου Eurofighter, από την καταχρεωμένη Ελλάδα που κινδυνεύει να πτωχεύσει.

Σύμφωνα με τις γερμανικές εφημερίδες «Kronen Zeitung» και «Die Zeit», η Γερμανίδα καγκελάριος, σε μία προσπάθεια να εξασφαλίσει την επιβίωση της πολεμικής βιομηχανίας, σε μια περίοδο που μειώνονται δραματικά οι αμυντικοί προϋπολογισμοί των χωρών-«πελατών» της, επιβάλλει στην Ελλάδα να καταβάλει τεράστια κονδύλια σε αμυντικές δαπάνες, παρά την κρισιμότητα της οικονομικής κατάστασης.

Τον απίστευτο αυτό εκβιασμό φέρνουν στο φως της δημοσιότητας οι δύο εφημερίδες, οι οποίες επικαλούνται πηγή από το ελληνικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Πλέον το θέμα έρχεται στη Βουλή.

Άλλωστε, δεν πάει πολύς καιρός που ο ευρωβουλευτής Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ είχε καταγγείλει δημόσια πως, την ώρα που οι Ευρωπαίοι ηγέτες ζητούν μέτρα αιματηρής λιτότητας, απομυζούν τον ελληνικό πλούτο μέσω των αμυντικών δαπανών της Ελλάδας.

Το σχετικό δημοσίευμα της «Kronen Zeitung», που υπογράφει ο Richard Schmitt,» έχει τίτλο «Οι Έλληνες θέλουν τώρα 60 Eurofighter!».

To ρεπορτάζ επικαλείται δημοσίευμα της «Die Zeit», η οποία, με τη σειρά της, επικαλείται πηγή του ελληνικού Υπουργείου Αμύνης.

Ο Ελληνικός Στρατός εξακολουθεί να αγνοεί το πακέτο λιτότητας, σχολιάζει το δημοσίευμα, αυξάνοντας τον προϋπολογισμό για τις αμυντικές δαπάνες το 2012 κατά 18,2%, την ώρα που ο προϋπολογισμός για τις κοινωνικές παροχές μειώνεται κατά 9%, προσθέτει ο συντάκτης, αν και γνωρίζει τις πιέσεις που ασκούνται εδώ και δεκαετίες για την αγορά αμυντικών συστημάτων και εξοπλισμού από την Ελλάδα, η οποία έχει καταστεί από τους μεγαλύτερους αγοραστές όπλων στην Ευρώπη. Ποσά-μαμούθ που έχουν επιβαρύνει στο μέγιστο ποσοστό τον κρατικό προϋπολογισμό και το χρέος της χώρας.

Από τα παραπάνω γίνεται κατανοητό ότι τη στιγμή που η καταχρεωμένη και αλυσοδεμένη από το ΔΝΤ Ελλάδα βουλιάζει στον πάτο, η πολιτική και στρατιωτική της ηγεσία είναι πρόθυμη για άλλη μια φορά να υπηρετήσει τα συμφέροντα των βιομηχανιών όπλων, εις βάρος του κρατικού προϋπολογισμού και του ελληνικού λαού.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας «Zeit» αναφέρει ότι τα 60 μαχητικά αεροσκάφη Eurofigter θα κοστίσουν στον δοκιμαζόμενο Έλληνα φορολογούμενο 3,9 δισ. ευρώ. Παράλληλα, ο ελληνικός λαός θα αναγκαστεί να πληρώσει 4 δισ. ευρώ για την απόκτηση τεσσάρων γαλλικών φρεγατών, καθώς και 400.000.000 ευρώ για περιπολικά σκάφη !

Επιπλέον, στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για τα πυρομαχικά των γερμανικών αρμάτων μάχης Leopard, που ακόμη δεν έχουν αγοραστεί, αλλά και για την παραγγελία άλλων δύο υποβρυχίων, η οποία έγινε στο πλαίσιο της συμφωνίας που επέβαλαν οι Γερμανοί για την πώληση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Και για να μην ξεχνάμε τι έγινε τα προηγούμενα χρόνια, αξίζει να θυμίσουμε ότι το 2010, η Ελλάδα εισήγαγε από τη Γερμανία όπλα αξίας 403.000.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου