Κυριακή, 22 Μαρτίου 2009

Παρασκευή 20-3-2009 – Εκδήλωση του ΣΑΣ με τίτλο Ούτε μια ώρα στο στρατόΤην Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009 πραγματοποιήθηκε από τον Σ.Α.Σ. (Σύνδεσμος Αντιρρησιών Συνείδησης) εκδήλωση με τίτλο «Ούτε μια ώρα στο στρατό». Η εκδήλωση έγινε στο Αυτόνομο Στέκι, Ζωοδόχου Πηγής 95-97 & Ισαύρων. Είναι γνωστό ότι οι αντιρρησίες συνείδησης (αρνητές στράτευσης) προσπαθούν να ευαισθητοποιήσουν τους συμπολίτες μας και ιδιαίτερα τους νέους πάνω στο θέμα της αντίρρησης συνείδησης. Η αντίρρηση συνείδησης, δηλαδή η άρνηση κάποιου να στρατευτεί για λόγους συνείδησης είναι δικαίωμα (αναγνωρισμένο και από τον ΟΗΕ). Όσοι αρνούνται να υπηρετήσουν τον εξουσιαστικό και καταπιεστικό μηχανισμό του στρατού παραπέμπονται στα στρατοδικεία και πολλές φορές καταδικάζονται. Ο αγώνας ενάντια στο στρατό και το μιλιταρισμό έχει σαν συνέπεια ποικίλες διώξεις. Όμως, είναι απολύτως αναγκαίο να συνεχίσει το κίνημα των αντιμιλιταριστών και αντιρρησιών συνείδησης τον αγώνα του ενάντια στο στρατό και τη μιλιταριστική νοοτροπία, παρά τις επιθέσεις που δέχεται τον τελευταίο καιρό (όπως η επίθεση με χειροβομβίδα στις 24-2-2009, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του Σ.Α.Σ.).

3 σχόλια:

  1. ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ Σ.Α.Σ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΡΡΗΣΙΩΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΠΡΟΣΕΚΤΟΣ, ΠΑΡ'ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΘΑΡΡΑΛΕΑ ΝΑ ΥΠΟΚΥΨΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΙΕΣΤΙΚΟ ΘΕΣΜΟ ΤΟΥ στρατού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΙ ΑΝΤΙΡΡΗΣΙΕΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΞΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΜΑΣ. ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ. ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΚΥΛΙΩΝ ΤΟΥ. ΟΙ ΚΑΡΑΒΑΝΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΡΕΜΑΣΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΧΡΗΣΙΜΕΥΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ!ΑΥΤΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ,ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΝ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ!ΟΠΟΤΕ ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟ ΡΕΖΙΛΙΚΙ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ!ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,Η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ Η ΟΧΙ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΖΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή