Κυριακή, 22 Μαρτίου 2009

Επίθεση με χειροβομβίδα σε εκδήλωση του ΣΑΣ (24-2-2009)

Το βράδυ της 24ης Φεβρουαρίου 2009, περίπου στις 22:00 και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη ανοιχτή εκδήλωση του Συνδέσμου Αντιρρησιών Συνείδησης (ΣΑΣ) με θέμα τα νέα εξοπλιστικά προγράμματα του Στρατού στο Στέκι Μεταναστών (Τσαμαδού 13Α, Εξάρχεια), άγνωστος πέταξε μια χειροβομβίδα και κατόπιν εξαφανίστηκε. Όσοι βρίσκονταν στο εσωτερικό της αίθουσας, άκουσαν ένα χτύπημα στο παράθυρο και αμέσως μετά μια ισχυρή έκρηξη. Ο δράστης προσπάθησε να πετάξει τη χειροβομβίδα μέσα στην αίθουσα όπου πραγματοποιούνταν η εκδήλωση σπάζοντας το τζάμι. Ευτυχώς, το τζάμι δεν έσπασε με αποτέλεσμα η χειροβομβίδα να πέσει στο παρτέρι που βρισκόταν κάτω από το παράθυρο και να εκραγεί προκαλώντας μόνο υλικές ζημιές, σε αντίθεση με την προφανή πρόθεση του δράστη να δολοφονήσει τους παρευρισκόμενους. Τη φασιστική αυτή επίθεση καταδίκασε το Δίκτυο για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα, η Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση κ.α. Στο Στέκι Μεταναστών, εκτός από το Σύνδεσμο Αντιρρησιών φιλοξενούνται μια σειρά από συλλογικότητες της Αριστεράς, του φεμινιστικού κινήματος κ.ά. Το σίγουρο είναι ότι ο Σύνδεσμος Αντιρρησιών Συνείδησης θα συνεχίσει και θα εντείνει τη δράση του, ιδιαιτέρως τώρα που αντιλαμβανόμαστε πόσο η δράση αυτή ενοχλεί. Με αυτές τις τρομοκρατικές ενέργειες δεν πρόκειται να λυγίσει το αντιμιλιταριστικό κίνημα. Ο αγώνας των αντιρρησιών συνείδησης (αρνητών στράτευσης) ενάντια στο στρατό και στους εκπροσώπους του μιλιταρισμού θα συνεχιστεί, μέχρι την τελική νίκη. Δε χρειαζόταν να σκάσει μια χειροβομβίδα για να αντιληφθεί κανείς ότι ο μιλιταρισμός συνηθίζει να χρησιμοποιεί τη βία και τις δολοφονικές ενέργειες για να εξοντώσει τους αντιμιλιταριστές. Εμείς απαντάμε στους μιλιταριστές (στρατοκράτες) με το ακόλουθο σύνθημα : «Από την οργή μας, κανείς σας δεν γλυτώνει, μιλιταριστές – γουρούνια – δολοφόνοι».

2 σχόλια:

  1. ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ, Η ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΙΧΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΙΕΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΟΙ ΒΡΩΜΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΟΝΤΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΤΟΥΣ (ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΕΣ). Οι δημοσιοκάφροι των ΜΜΕ δεν ειπαν ούτε λέξη για αυτή τη δολοφονική επίθεση. Ούτε η κυβέρνηση καταδίκασε αυτή την επίθεση που μπορούμε να την χαρακτηρίσουμε τρομοκρατική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ ΕΔΕΙΞΑΝ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΟ. ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ. ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΤΙΣ ΒΡΩΜΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΤΟΥΣ. ΤΟ ΑΝΤΙΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΝΙΞΕΙ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή