Σάββατο 16 Μαΐου 2009

Συμπλοκές αντιφασιστών με νεοναζί στην Αθήνα (Σάββατο 9 Μαΐου 2009)


Το Σάββατο 9 Μαΐου 2009, είχε προγραμματιστεί να γίνει ρατσιστική συγκέντρωση στην πλατεία Ομονοίας της Αθήνας, στις 19:00. Διοργανωτές της συγκέντρωσης αυτής ήταν οι γνωστοί μαχαιροβγάλτες νεοναζί της χιτλερικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή». Τα σιχαμερά νεοναζιστικά ερπετά της Χρυσής Αυγής είχαν μάλιστα κολλήσει και σχετική αφίσα, στην οποία δεν αναγραφόταν πουθενά το όνομα «Χρυσή Αυγή», έτσι ώστε να πάνε στη συγκέντρωση όσο το δυνατόν περισσότεροι ανυποψίαστοι πολίτες. Το μόνο που αναγραφόταν στην αφίσα ήταν ένας αριθμός κινητού τηλεφώνου (6930304442). Ως γνωστόν, οι περισσότεροι πολίτες έχουν άγνοια σχετικά με την πλούσια εγκληματική δράση της ακροδεξιάς οργάνωσης «Χρυσή Αυγή». Όμως, το αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα δεν έμεινε απαθές απέναντι στη ναζιστική πρόκληση.
Προγραμματίστηκε αντιφασιστική - αντιρατσιστική συγκέντρωση το Σάββατο 9/5 στην πλατεία Κάννιγκος, στις 17:00. Υπήρξε μάλιστα και σχετική αφίσα με τίτλο «Αντιφασιστική συγκέντρωση». Διοργανωτές αυτής της συγκέντρωσης ήταν οι αντιεξουσιαστές.
Διάφορες συλλογικότητες της αριστεράς και αντιρατσιστικές οργανώσεις καλούσανε τους πολίτες σε αντιφασιστική συγκέντρωση την ίδια ώρα στην Ομόνοια. Αναδημοσιεύουμε την σχετική ανακοίνωση τύπου:

«Αντιρατσιστική Συγκέντρωση 9 Μάη Ομόνοια, 5μμ
ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
Η σύσκεψη που έγινε στην ΟΛΜΕ την Τετάρτη 6 Μάη με συμμετοχή συνδικαλιστών, εκπροσώπων φοιτητικών συλλόγων και συνδικάτων, Κοινοτήτων Μεταναστών (Πακιστανική,Αφγανική), Επιτροπής κατά του Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου της Ε.Ε., πολιτικών κινήσεων (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.), κινήσεων υπεράσπισης Δικαιωμάτων προχώρησε στο κάλεσμα αντιρατσιστικού συλλαλητηρίου στην Ομόνοια το Σάββατο 9 Μάη στις 5μμ
ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΜΑΗ, ΟΜΟΝΟΙΑ 5 ΜΜ
Όχι στα ρατσιστικά συλλαλητήρια μίσους
Κάτω τα χέρια από τους μετανάστες
Η κλιμάκωση της επίθεσης της κυβέρνησης κατά των μεταναστών και των προσφύγων έχει ανοίξει την πόρτα σε επιχειρήσεις σκούπα της Αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας αλλά και σε ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις από τον Άγιο Παντελεήμονα και την Πάτρα μέχρι τις γειτονιές της Αθήνας, όπως πρόσφατα στη Ν.Ιωνία.
Αποτελεί πρόκληση προς τις δημοκρατικές ευαισθησίες και τα αισθήματα αλληλεγγύης της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού προς στους κατατρεγμένους από τους πολέμους και την φτώχεια πρόσφυγες και μετανάστες το κάλεσμα ρατσιστικής συγκέντρωσης κατά των μεταναστών στην Πλατεία Ομόνοιας. Δεν θα επιτρέψουμε σε ρατσιστικές κινήσεις πίσω από το μανδύα «επιτροπών πολιτών» να μετατρέψουν την Ομόνοια σε ορμητήριο μίσους κατά των μεταναστών. (….)
Την ίδια ώρα που δίνονται 28δις για την σωτηρία των τραπεζιτών φορτώνονται παραπέρα βάρη στις πλάτες των εργαζόμενων για να ξεπεράσουν την κρίση οι καπιταλιστές ενώ χιλιάδες εργαζόμενοι χάνουν τις δουλειές με απολύσεις και ελαστικά ωράρια εργασίας. Αφήνονται να ρημάζουν οι γειτονιές, τα σχολεία , τα νοσοκομεία την ώρα που διατίθενται απίστευτα ποσά για εξοπλισμούς και ιμπεριαλιστικές εκστρατείες στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στη Σομαλία.
Δεν θα αφήσουμε να γίνουν οι μετανάστες και οι πρόσφυγες αποδιοπομπαίοι τράγοι για την κρίσης τους.
Η επίθεση με βιτριόλι κατά της συνδικαλίστριας μετανάστριας Κωνσταντίνας Κούνεβα έδειξε μέχρι που φτάνει το ρατσιστικό μίσος για να σωθούν τα συμφέροντα των εργοδοτών γα να συνεχίσουν να είναι οι μετανάστες φτηνό και πειθήνιο εργατικό δυναμικό, έδειξε όμως και το μαζικό κύμα αλληλεγγύης για τα δικαιώματα των μεταναστών. (….)».
Ας ασχοληθούμε τώρα με τα όσα συνέβησαν. Γύρω στις 14:30 στην Ομόνοια υπήρχαν περι του 50 Χρυσαυγίτες. Γύρω γύρω είχαν ρίξει τρικάκια με την υπογραφή της Χρυσής Αυγής. Κρατάγανε ξύλα και τις γνωστές ασπίδες τους με τον κέλτικο σταυρό (που μοιάζει πολύ με το στόχο. Στην ουσία είναι σταυρός πάνω σε ένα κύκλο). ΄Ηταν γενικώς μαυροφορεμένοι και κάποιοι φορούσαν κράνη. Υπήρχαν άνδρες των ΜΑΤ γύρω και σε κάποια στενά πιο κάτω. Η συμβίωση τους με τους φασίστες Χρυσαυγίτες ήταν όπως πάντα αρμονική. Γενικά το κλίμα ήταν τεταμένο καθώς όλοι κοιτάγανε όλους καχύποπτα. Στο σημείο αυτό παραθέτουμε πληροφορίες για τα γεγονότα, από το (φιλικά προσκείμενο στους αντιεξουσιαστές) www.indy.gr.

Η προσυγκέντρωση έχει φτάσει στο Εφετείο

Εδώ και κάποια ώρα η προσυγκέντρωση έχει φτάσει στο Εφετείο. Η είσοδος είναι από την Μενάνδρου, όχι από τη Σωκράτους. Στο κτίριο είναι πολλοί μετανάστες και αλληλέγγυοι. Αστυνομική παρουσία όχι ιδιαίτερα έντονη. Χαρακτηριστικό ειναι πως σε όλη τη διαδρομή από Μεταξουργείο ως το εφετείο δεν είδαν κανέναν.

Πέρασσα λίγο πρίν τις 5

Οι φασίστες παραμένουν λίγοι. 60-70. Ακούνε εμβατήρια. Έχουν κάτι πανό του κώλου, με σπρέυ που λένε "κάτοικοι Αμπελοκήπων" Δηλαδή μούφα. Δεν υπάρχουν κάτοικοι. Οι ίδιοι οι ξυρισμένοι τους παριστάνουν. Περιοδεύων θίασος που θα έλεγε και ο Δήμαρχος. Κατα την γνώμη μου είναι μεγάλη αποτυχία αυτό που κάνουν. Αυτό δείχνει μέχρι στιγμής. Και όσο περνάει η ώρα πρέπει να νιώθουν και πιο πολύ φόβο, καθώς νωρίτερα ήταν παντού γύρω ακροβολισμένοι ενώ τώρα έχουν εξαφανιστεί από τα πέριξ και εχούν αφήσει τα ΜΑΤ να τους φυλάνε. Πάντως η συγκέντρωση ΜΑΤ, ασφαλήτες, Δέλτα πάει καλά... είναι παντού.
Χτύπησαν τη συγκέντρωση!
Από τηλεφωνική επικοινωνία: Η (αντιφασιστική) συγκέντρωση πριν από λίγο δέχτηκε επίθεση από διμοιρίες ματατζήδων (ΜΑΤ) και ζητάδες, με αποτέλεσμα να σπάσει στα δύο. Κάποιος κόσμος έφυγε από την οδό Τζώρτζ και τώρα βρίσκεται στο Πολυτεχνείο όπου τα πνεύματα είναι τεταμένα και κάποιοι άλλοι έφυγαν μάλλον προς πλατεία… όποιος έχει νεώτερα ας ενημερώσει…
απο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων
¨Ενταση στο κέντρο της Αθήνας λόγω των αντιρατσιστικών συλλαλητηρίων

Ένταση επικρατεί γύρω από το Πολυτεχνείο μετά από επεισόδια που σημειώθηκαν στην πλατεία Κάνιγγος, λίγο μετά της πεντέμισι το απόγευμα.

Στην πλατεία Κάνιγγος πραγματοποιούσαν αντιρατσιστική συγκέντρωση περίπου 150 άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την συγκέντρωση κατά των αλλοδαπών που βρίσκονται στη χώρα μας, την οποία είχαν πραγματοποιήσει ακροδεξιές οργανώσεις στην πλατεία Ομονοίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι αντιεξουσιαστές έσπαζαν πλάκες στα πεζοδρόμια για να εξασφαλίσουν οπλισμό και επιτέθηκαν στις δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες έκαναν χρήση δακρυγόνων και τους απώθησαν προς το Πολυτεχνείο.

Αυτή την ώρα γύρω από το Πολυτεχνείο υπάρχει "κλεφτοπόλεμος" ενώ έχουν κλείσει οι οδοί Πατησίων και Στουρνάρη. Επίσης, περίπου 300 άτομα του ακροδεξιού χώρου (δηλαδή της Χρυσής Αυγής) είναι συγκεντρωμένα στην πλατεία Ομονοίας, ενώ μία ακόμα αντιρατσιστική συγκέντρωση πραγματοποιείται στην πλατεία Κοτζιά, με πρωτοβουλία διαφόρων σωματείων αριστεριστών και αντιεξουσιαστών.

Η κυκλοφορία έχει διακοπεί στις οδούς πανεπιστημίου και Πειραιώς ενώ αστυνομικές δυνάμεις έχουν παραταχθεί στους δρόμους γύρω από την Ομόνοια για να μην έρθουν σε επαφή τα άτομα των συγκεντρώσεων.

Ήρεμα τα πράγματα

Σχετικά ήρεμη είναι η κατάσταση αυτή τη στιγμή στο Πολυτεχνείο όπου έχει καταφύγει ομάδα απο τους διαδηλωτές της πλατείας Κάνιγγος. Νωρίτερα είχε προηγηθεί από τα ΜΑΤ χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου - λάμψης

Γύρω στις 6 μμ
Mέχρι πριν καμία ώρα ήμουν στη Μενάνδρου, στο κτίριο καταφύγιο των μεταναστών. Το κλίμα τότε ήταν χαλαρό. Γενικά απ' όσο είδα τα ΜΑΤ είχαν κλίσει τους δρόμους γύρω από την Ομόνοια με κλούβες κάθετα στο οδόστρωμα. Η εντύπωση είναι ότι δεν θα αφήσουν τους χρυσαυγήτες να πορευτούν μάλλον για να μην υπάρξει επαφή με την άλλη πλευρά. Έτσι κι αλλιώς οι φασίστες ήταν απελπιστικά λίγοι και με την όλη κατάσταση δεν νομίζω ότι περισσότεροι άνθρωποι θα πλησίαζαν στην Ομόνοια. Χαρακτηριστικά άτομο που πέρασε νωρίτερα από την πλατεία μου είπε ότι οι μετανάστες και οι τοξικοεξαρτημένοι ήταν πολλοί περισσότεροι από τους φασίστες που γενικά ήταν χεσμένοι.
Και η συγκέντρωση στην Κοτζία πάντως είχε αρκετό κόσμο με δεδομένο μάλιστα ότι μόνο το ΣΕΚ από αυτόν τον χώρο έχει κάποιο παρελθόν σε αντιφασιστικές συγκεντρώσεις. Οι άλλες οργανώσεις αυτού του χώρου όχι.
Γενικά νομίζω και όσο ξέρω η όλη φάση εξελίσσεται σε μεγάλο φιάσκο για τους φασίστες. Είναι φανερό ότι είναι πιο αντιπαθείς ακόμα και από τους μετανάστες μεταξύ των συντηρητικών ακροδεξιών.

Μόλις (7:30) και από τηλέφωνο

Ο κόσμος, κάποιες εκατοντάδες έλληνες και μετανάστες, είναι στην Αγίου Κωνσταντίνου και φωνάζουν συνθήματα προς την Ομόνοια. Ανάμεσα υπάρχουν μπάτσοι αλλά γενικά δεν είναι πολλοί ή προκλητικοί. Οι πληροφορίες από Ομόνοια λένε ότι οι φασίστες παραμένουν στο επίπεδο των 70 ατόμων. Η συγκέντρωση της Κοτζία πρέπει να είναι στην Σταδίου στα Χαυτεία, ενώ όπως είναι γνωστό από τις τηλεοράσεις που ασχολούνται αποκλειστικά με αυτό το θέμα, υπάρχουν κάποιες αψιμαχίες στο πολυτεχνείο μεταξύ @ και ΜΑΤ.

7:50 από τηλέφωνο

Από Μενάνδρου και Αγ. Κωνσταντίνου μου είπαν ότι οι μπάτσοι πηγαίνανε κορδόνι τους χρυσαυγητες από την Ομόνοια στα γραφεία τους στην Σωκράτους, απόσταση ενός οικοδομικού τετραγώνου. Δεν ξέρουμε τι έγινε εκεί πάντως υπήρξε αναταραχή και οι μπάτσοι έριξαν κρότου λάμψης και άρχισε κάποιο τρέξιμο. Από εκεί που είναι ο δικός μας κόσμος δεν έχει καθαρή εικόνα πάντως υπάρχει κάποια αντιπαράθεση και πολύ νευρικότητα.
8:00μμ
Τα ΜΑΤ μαζί με τους Χρυσαυγίτες επιτίθενται στον κόσμο που είναι στην Μενάνδρου και τους τρέχουν προς το Μεταξουργείο
8 και λίγο
Στις 8μμ πραγματοποιήθηκε κοινή επιχείρηση ΜΑΤ ακολουθούμενων από μέλη της Χρυσής Αυγής και αφού από κοινού κυνήγησαν τους συγκεντρωμένους αντιφασιστες από την Μενάνδρου συγκεντρώθηκαν μαζί έξω από την είσοδο του κτιρίου στο οποίο διαμένουν οι μετανάστες.

8:30 μμ Μέσα από το κτίριο των μεταναστών

Καμία 20αρια χρυσαυγίτες υποβοηθούμενοι από την φιλική αδιαφορία των ΜΑΤ προσπάθησαν να εισέρθουν στο κτίριο από το στενάκι της Μενάνδρου. Προφανώς ούτε είχαν σκοπό να εισέρθουν τόσοι λίγοι που ήταν, αλλά έφαγαν και πετρίδι και υποχώρησαν. Αυτή τη στιγμή οι Χρυσαυγίτες είναι έξω και μέσα στα γραφεία τους στην Σωκράτους από την άλλη πλευρά του παλιού εφετείου. Αρχικά πετάγανε και πέτρες προς το κτίριο από την ταράτσα της πολυκατοικίας όπου είναι τα γραφεία τους. Υπάρχουν γύρω γύρω ΜΑΤ τα οποία απ’ ότι φαίνεται αφήνουν να εξελιχθούν τα πράγματα στα άκρα ως εκεί που δεν θα έχουν πρόβλημα. Στην ουσία βοηθάνε τους Χρυσαυγίτες να κάνουν το κομμάτι τους μετά την αποτυχία της συγκέντρωσης τους.
Και…
Ο κόσμος που ήταν στα Χαυτεία προσπάθησε να κατέβει προς Σωκράτους, αλλά δέχτηκε επίθεση και δακρυγόνα από τα ΜΑΤ και έχει σταματήσει στην Ομόνοια.

8:46

Από τον πρώτο παράλληλο της Αγίου Κωνσταντίνου ΜΑΤ με χρυσαυγίτες κατέβαιναν παρέα σε κατάσταση σχεδόν κοινής διαδήλωσης προς Μεταξουργείο. Οι Χρυσαυγίτες στην μέση για προστασία. Συνολικά ένστολοι και μη φασίστες 100 άτομα. Ο κόσμος που είχε κυνηγηθεί προς Μεταξουργείο έχει επιστρέψει τώρα στην Μενάνδρου.

Κάποια συμπεράσματα
Aπ’ ότι φαίνεται σήμερα στην ομόνοια και γύρω επαναλήφθηκε το σκηνικό του προπερασμένου Φλεβάρη.

Επαναβεβαιώθηκε ότι:

•Οι φασίστες χρυσαυγίτες τολμούν να βγουν στον δρόμο μόνο λόγο της δεδομένης κάλυψης που έχουν από τα ΜΑΤ τα οποία και σήμερα άλλοτε ουδέτερα άλλοτε ενεργητικά βοήθησαν τους φασίστες.
•Οι φασίστες δεν έχουν καμία επιρροή στον κόσμο καθώς παρά την ρατσιστική υστερία που κυριαρχεί με την βοήθεια των ΜΜΕ η συγκέντρωση του ήταν από τις μικρότερες που έχουν κάνει ποτέ και παρ’ ότι είχαν μεταμφιεστεί σε «πολίτες».
•Τα ΜΑΤ για άλλη μια φορά αποδείχτηκε ότι έχουν σχέση με τους φασίστες που ξεπερνά την συμπάθεια και φτάνει στον συντονισμό.
•Στην ΕΛ.ΑΣ. είναι πια δεδομένο ότι υπάρχει ανεπτυγμένος παρακρατικός φασιστικός μηχανισμός με διείσδυση σε επιχειρησιακό επίπεδο καθώς ο συντονισμός των ΜΑΤ με τους φασίστες δεν έγινε όπως στις 2 Φλεβάρη του 2008 απλά σε μια επίθεση σε μια στιγμή, αλλά συντονισμένα σε πολλές και διαφορετικές στιγμές και μέτωπα.

Επειδή ...
οι 20 φασίστες που επιχείρησαν να μπουν στο κτίριο έφαγαν την πέτρα της αρκούδας. Ευτυχώς δηλαδή γιατί καταλαβαίνετε τι τύχη θα είχαν αν έμπαιναν με τους εκατοντάδες μετανάστες και έλληνες που ήταν μέσα. Τα χρυσαύγουλα είναι τόσο απομονωμένα που το μόνο που μπορούν να πουλήσουν σε άμυαλους χούλιγκαν στην κερκίδα είναι ότι είναι οι πιο τσαμπουκαλεμένοι. Ο καθένας θα καταλάβει ότι εκτός από λίγοι είναι και τσάμπα μάγκες (οι Χρυσαυγίτες). Αφαιρέστε τα ΜΑΤ από την σημερινή μέρα και φανταστείτε τρείς συγκεντρώσεις να φτάνουν ταυτόχρονα στην πλατεία Ομονοίας την ώρα που ήταν εκεί οι 70 φασίστες της Αθήνας.

TV: Πάρε Πολυτεχνείο να ‘χεις

Είδαν όσοι είδαν τηλεόραση και θα δουν όσοι κάνουν το λάθος να δουν, ότι τα κανάλια ασχολήθηκαν σήμερα αποκλειστικά με τα επεισόδια στο Πολυτεχνείο για προφανείς λόγους. Αναρωτιέμαι αν τα πλάνα ήταν καν από σήμερα ή από παλιότερα σκηνικά.

Και επειδή είναι βαρετό να πει κανείς για την δεδομένη αχρειότητα των ΜΜΕ είναι ίσως πιο χρήσιμο να πει για την κουταμάρα όσων τα ταΐζουν ακριβώς με το φαί που τους αρέσει. Μερικά ωραία πλάνα με φωτιά, ένα δρόμο στρωμένο πέτρες μερικές μαυροφορεμένες φατσούλες και στο φόντο απαραίτητα άσυλο. Κρίμα, καθώς η απουσία στρατηγικής και φαντασίας μετατρέπει και τον πιο δίκαιο αγώνα σε εύκολα χειραγωγήσιμη καρικατούρα .

Ενημέρωση για τα σημερινά από το TVXS.gr

Το ενδιαφέρον που αναφέρει το TVXS είναι ότι οι φασίστες διέθεταν και χρησιμοποιούσαν χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Φυσικά μπροστά στα ΜΑΤ που δεν επενέβησαν σε καμία περίπτωση ενάντια τους. Μάλλον η κατοχή και χρήση αυτού του όπλου από κουκουλοφόρο, ροπαλοφόρο, ασπιδοφόρο, φασιστικού φρονήματος δεν αποτελεί αδίκημα.
•Έληξε η αντιρατσιστική πορεία
•Στην Αγ.Κωνσταντίνου η κεφαλή της αντιρατσιστικής πορείας
•Ομαλά εξελίσσεται η συγκέντρωση για τους μετανάστες της Σωκράτους

Συντάκτες του Tvxs που παρακολούθησαν τις συμπλοκές περιγράφουν:

Στις 5 έγινε συγκέντρωση στην Κοτζιά απο μεταναστατευτικές οργανώσεις, μέλη της οργάνωσης ΑΝΤΑΡΣΙΑ και τον Συλλογο φοιτητών Νομικής. Την ιδια στιγμή μέλη της Κινησης Απελάστε τον Ρατσισμό, το Κυριακάτικο σχολειο Μεταναστών , του Δικτυου για Κοινωνικα και Πολιτικά Κοινωνικά Δικαιώματα ειχαν συγκέντρωση κοντά στο παλιό Εφετειο της οδού Σωκράτους .

Νωρίτερα ειχαν συγκέντρωση στα Εξάρχεια οι αναρχικοί . Οπως ακούσαμε απωθήθηκαν από την Αστυνομία προς το Πολυτεχνειο και έγιναν συμπλοκές αλλά δεν μάθαμε περισσότερα.

Οι συγκεντρωμένοι στην Κοτζιά πήγαν προς την Σταδίου για να σταματήσουν πορεια της Χρυσής Αυγής. Οι φασίστες ηταν συγκεντρωμένοι στο κάτω μέρος της Ομόνοιας, στην εισοδο της οδού Αγ. Κωνσταντινου και φώναζαν αντι- συνθήματα όπως «αίμα , τιμή., Χρυση Αυγή» και αντισυνυνθήματα στα συνθήματα υπέρ των μεταναστών. Οι Χρυσαυγίτες ήταν προκλητικοί , γυρω στα 150 άτομα. Μεχρι ενός σημείο κατεβηκαν προς το κτιριο του Εφετείου στην οδο Αγίου Κωνσταντίνου με την διακριτική συνοδεία των ΜΑΤ.

Μετά ανέβηκαν στα δικά τους γραφεία που βρισκονται απέναντι από το παλιό Εφετείο και από την ταράτσα τους άρχισαν να πετούν κρότους λάμψης και πέτρες προς το κτιριο..Κατόπιν κατέβηκαν από τα γραφεία τους και προσπάθησαν να μπουν στο κτίριο του Εφετείου στην οδό Σωκράτους, χωρίς όμως τελικά να τα καταφέρουν. Οι μετανάστες απάντησαν με πέτρες και ο πετροπόλεμος κράτησε αρκετή ώρα. Μεγάλη ένταση επικράτησε σε όλη την περιοχή καθώς μέλη της Χρυσής Αυγής συνέχισαν να πετούν χειροβομβίδες κρότου λάμψης εναντίον των διαδηλωτών είχαν συγκεντρωθεί για συμπαράσταση. τΤουλάχιστον τρεις μετανάστες και μία διαδηλώτρια τραυματίστηκαν από τα επεισόδια. Η αστυνομία είχε ισχυρότατη παρουσία αλλά δεν εμπόδισε τις επιθέσεις της Χρυσής Αυγής ούτε επενέβη.
Αυτή την στιγμή επικρατεί ηρεμία στην περιοχή γύρω από το παλιό Εφετείο, όπου κατοικούν εκατοντάδες μετανάστες .

7 σχόλια:

  1. ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΕ ΑΠΑΘΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. ΤΑ ΧΙΤΛΕΡΙΚΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΗΚΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΞΕΓΕΛΑΣΟΥΝ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ.

    Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ, ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΡΕΜΑ.
    ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΟΥΦΑΛΕΣ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι έγινε στο εφετείο; ποιοί είχαν προετοιμάσει τα επεισόδια;
    12Μαΐ 2009 1
    Τι έγινε στο εφετείο;
    είδατε και ακούσατε τις απόψεις των επαγγελματιών αντιρατσιστών
    ακούσατε πως κακοί "φασίστες" επιτέθηκαν ανευ λόγου και αιτίας στους καλούς λαθρομετανάστες!!
    και λογικό ήταν να βγάλετε τα συμπεράσματα σας...
    δείτε όμως και την άλλη άποψη...
    εμείς δεν θα χρησιμοποιήσουμε υλικό δικό μας που θα το παρουσιάσουμε όπως θέλουμε
    εμείς θα παρουσιάσουμε κομμάτια από το δικό τους υλικό που δείχνει ξεκάθαρα ποιός είχε στήσει και τι....
    ξεκινάμε από ένα δελτίο τύπου που ενώ το πρόβλημα στο εφετείο είναι πολλών μηνών αυτό !συμπτωματικά! κυκλοφόρησε πριν μερικές ημέρες.
    δείτε το δελτίο εδώ
    Είναι γνωστό πως το συγκεκριμένο κόμμα όταν πρόκειται για μπάχαλο...έχει μαντικές ικανότητες!!
    το συγκεκριμένο δελτίο εκτός από την αναζήτηση πόρων :- ) ουσιαστικά "προβλέπει" και επίθεση στο εφετείο!!!
    αλλά ας το αφήσουμε αυτό μιας και όπως είπαμε δεν είχε καμία σχέση αφού ήταν "σύμπτωση" η κυκλοφορία του...και ας συνεχίσουμε...
    Η εκδήλωση ενάντια στην λαθρομετανάστευση έγινε κανονικοτατα παρά τις προσπάθειες των επαγγελματιών αντιρατσιστών ...
    Στο τέλος της αποφασίστηκε ο κόσμος να αποχωρήσει συντεταγμένα από την Αγ. Κωνσταντίνου.
    Στο ύψος της Σωκράτους έγινε η απόθεση υλικών της εκδήλωσης και δόθηκαν και οι οδηγίες για ασφαλή αποχώρηση των συμμετεχόντων.
    Παρόλα αυτά τα μίσθερνα των εξαρχείων μαζί με μεγάλο αριθμό λαθρομεταναστών είχαν ήδη λάβει θέσεις στο εφετείο περιμένοντας την αποχωρήση των διαδηλωτών.
    ήταν θέμα λεπτών να ξεκινήσει η σύρραξη...ήταν σχεδόν βέβαιο πως η άνανδρη και απρόκλητη επίθεση δεν θα έμενε αναπάντητη...

    γιατί όμως υποστηρίζουμε πως η επίθεση μέσα από το εφετείο ήταν προσχεδιασμένη;;
    δείτε την παρακάτω φωτογραφία και προσέξτε τον νεαρό στα αριστερά που είναι μέσα στο εφετείο και συντονίζει τις επιθέσεις με ντουντούκα!! σας φαίνεται για "άτυχος" λαθρομετανάστης; ή μήπως πρόκειται για διοργανωτή;και διοργανωτή ως προς τι;

    Δείτε και αυτή την φωτογραφία έναν άλλο "νεανία" που και αυτός βρίσκεται με μια ντουντουκα στα χέρια οργανώνοντας τις επιθέσεις αναρχικών και λαθρομεταναστών...
    πολλοί δεν είναι δύο με ντουντούκα σε ένα κτίριο που υποστηρίζουν πως ήταν γεμάτο μόνο από ανυπεράσπιστους λαθρομετανάστες;
    τι νομίζετε;
    είναι απλά λαθρομετανάστες;
    ή απλά είναι "πατεράδες βοσκοί" που οργανώνανε τις επιθέσεις από μέσα, όπως οι ίδιοι ομολογούν σε διαλόγους τους στο γνωστό indymedia!!
    Σε αυτούς τους διαλόγους αλλά και αλλού τους αναφέρουν ως "πατεράδες-βοσκούς" από το κόμμα...αλλά δεν διευκρινίζουν ποιό κόμμα.


    Δείτε και αυτή την φωτογραφία που δείχνει ξεκάθαρα τον προηγούμενο "πατέρα-βοσκό" να δίνει οδηγίες και εντολές!
    Σε αυτό το σημείο να διευκρινήσουμε πως εμείς καλύπτουμε τα πρόσωπα από τις φωτογραφίες
    πρώτον γιατί δεν είμαστε ρουφιάνοι όπως οι μεροκαματιάρηδες του δήθεν αντιρατσισμού
    και δεύτερον γιατί εμείς δεν θέλουμε να στοχοποιήσουμε κόσμο αλλά να αναδείξουμε προθέσεις και πρακτικές!
    Παρόλα αυτά έχουν φροντίσει οι ίδιοι οι δικοί τους να τους βγάλουν πρόγραμμα
    χάρη στον κούλογλου και στους ρεπόρτερ με τα ποδηλατάκια!
    οπότε μην σας φανεί περίεργο για να διορθώσουν τα αδιορθωτα οι συγκεκριμένοι ξαφνικά να "αυτοθυματοποιηθούν" για να φωνάζουν μετά για δήθεν επιθέσεις "φασιστών".
    Έχετε δεί και σε προηγούμενα ποστ πως τέτοιες ευκαιρίες δεν μένουν ανεκμετάλλευτες από τον συγκεκριμένο χώρο. Θύματα να υπάρχουν ...εκδηλώσεις να γίνονται...και επιδοτήσεις να φάνε και οι κότες! Μην το κοροιδεύετε...με κάτι τέτοια βγάζει μεροκάματο κόσμος και κοσμάκης...




    Εδώ μπορείτε να δείτε και μερικούς από τους διαλόγους τους

    που τσακώνονται για τους "πατεράδες-βοσκούς" και εμμέσως παραδέχονται πως οι του εφετείου ήταν οργανωμένοι για επίθεση με βοσκούς και ιππικό...

    Συμπέρασμα
    κάποιοι "πονηροί" εκμεταλλεύονται όσο μπορούν και τα χρήματα και την ανοχή του Ελληνικού λαού...
    και ταυτόχρονα χρησιμοποιούν και εκμεταλλεύονται τους μετανάστες με την βιτρίνα και το προσωπείο του δήθεν υπερασπιστή τους!


    Greekalert
    http://ethniko-fronima.pblogs.gr/2009/05/456912.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διαβάζοντας όσα έγραψες παραπάνω στο σχόλιό σου αγαπητέ "ap", παρατήρησα ότι προσπαθείς να κάνεις προπαγάνδα παραπληροφόρησης του κόσμου, πράγμα που αποτελεί συνηθισμένη τακτική της ακροδεξιάς παράταξης. Στο άρθρο που δημοσίευσα, μίλησα με συγκεκριμένα στοιχεία και γεγονότα. Έκανα μια αρκετά λεπτομερή περιγραφή των όσων διαδραματίστηκαν στις 9 Μαΐου 2009 στην Αθήνα. Καταλαβαίνω ότι σε στενοχωρεί που μίλησα αναλυτικά για τις προκλητικές και βίαιες ενέργειες της ακροδεξιάς (νεοναζιστικής) συμμορίας της Χρυσής Αυγής, την οποία φαίνεται ότι συμπαθείς και υποστηρίζεις.
    Οι πολίτες όμως δεν είναι πρόβατα αγαπητέ επισκέπτη της ιστοσελίδας μας.Αντιλήφθηκαν για άλλη μια φορά την προσπάθεια της νεοναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής να δυναμιτίσει την ατμόσφαιρα, να επιτεθεί στους μετανάστες και να τους ξυλοκοπήσει.Οι μάσκες έπεσαν.Φάνηκαν τα αποκρουστικά πρόσωπα που κρύβονταν μέσα στα κράνη. Τα χιτλερικά σκουλήκια με τα ξυρισμένα κεφάλια άρχισαν να φωνάζουν υβριστικά συνθήματα εναντίον των αλλοδαπών, προσπαθώντας μαζί με διάφορες χειρονομίες να προκαλέσουν τους αντιρατσιστές – αντιφασίστες διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί λίγο πιο μακριά. Εκτός από κράνη, τα χιτλερικά γουρούνια της Χρυσής Αυγής είχαν μαζί τους και ξύλα, ασπίδες, μαχαίρια και πέτρες, για να δείξουν ότι είναι τσαμπουκαλεμένοι και ότι θα τσακίσουν τους αντιπάλους τους. Φώναζαν διάφορα συνθήματα όπως «αίμα, τιμή, χρυσή αυγή».
    Επίσης, ορισμένοι αλήτες Χρυσαυγίτες κρατούσαν ακόμα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης (-ξέρετε, αυτές που διαθέτει μόνο η αστυνομία- τι διαβολική «σύμπτωση» κι αυτή) , αλλά γι’ αυτό δεν είπες τίποτα. Κοίτα όλες τις φωτογραφίες από τις συγκεντρώσεις προσεκτικά. Σε μία από αυτές υπάρχει ένας χρυσαυγίτης με κράνος που κρατάει μια χειροβομβίδα και βρίσκεται δίπλα ακριβώς σε δύο άνδρες των ΜΑΤ , σε απόσταση μικρότερη του ενός μέτρου. Φυσικά τα ΜΑΤ τον κοιτούσαν με απάθεια.
    Κάτι άλλο που δεν θέλησες να αναφέρεις ήταν το γεγονός ότι η αντιφασιστική – αντιρατσιστική συγκέντρωση δέχθηκε απρόκλητη επίθεση από τους ροπαλοφόρους των ΜΑΤ.
    Επίσης, δεν είπες τίποτα για το γεγονός ότι γύρω στις 8.00 μ.μ. οι μαχαιροβγάλτες Χρυσαυγίτες (που εσύ συμπαθείς και υποστηρίζεις) μαζί με τα ΜΑΤ επιτέθηκαν στους αντιφασίστες διαδηλωτές που βρίσκονταν στην οδό Μενάνδρου. Στο πέρασμά τους από διάφορους δρόμους πήγαιναν παρεούλα με τα ΜΑΤ που τους προστάτευαν, δείχνοντας ότι μεταξύ ακροδεξιάς και αστυνομίας (ΜΑΤ) υπάρχει συμπάθεια και αλληλοϋποστήριξη. Στη συνέχεια οι χρυσαυγίτες πήγαν έξω από το κτίριο όπου διέμεναν οι μετανάστες, πέταξαν πέτρες και επιχείρησαν να μπουν μέσα. Πέταξαν ακόμα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης προς το μέρος των μεταναστών, οι οποίοι νιώθοντας να απειλούνται άμεσα, προσπάθησαν να απαντήσουν όπως μπορούσαν προκειμένου να προστατεύσουν τη ζωή τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι άνδρες των ΜΑΤ δεν θέλησαν να εμποδίσουν τους μαχαιροβγάλτες χρυσαυγίτες να προβούν σε βιαιότητες. Το αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν τουλάχιστον 3 μετανάστες και μια αντιφασίστρια διαδηλώτρια από τις βάρβαρες επιθέσεις των Νοσταλγών του Χίτλερ, δηλαδή των χρυσαυγιτών. Αυτά είναι τα κατορθώματα των νεοναζί τραμπούκων της Χρυσής Αυγής. Κάτι τέτοιες εγκληματικές ενέργειες τις θεωρούν τίτλο τιμής οι νοσταλγοί του ναζισμού. Είναι γνωστή η πλούσια εγκληματική δράση αυτής της νεοναζιστικής συμμορίας. Ενδεικτικά αναφέρω ότι το 2006 ο χρυσαυγίτης Αντώνης Ανδρουτσόπουλος κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για 3 απόπειρες ανθρωποκτονιών. Ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής Δ. Ζαφειρόπουλος καταδικάστηκε για την εισβολή στο κτίριο της ΕΤ-3 και τους βανδαλισμούς. Το 2008, ο χρυσαυγίτης αστυνομικός Γιάννης Ανδρασκέλας καταδικάστηκε από το Εφετείο σε 1 χρόνο φυλάκιση. Δεν χρειάζεται να αναφέρω περισσότερα.

    Οι μαχαιροβγάλτες νεοναζί της χρυσής αυγής που επιτίθενται σε όποιον θεωρούν αντίπαλό τους, φωνάζουν συνθήματα του στυλ «αίμα, τιμή, χρυσή αυγή» και νοσταλγούν τον Χίτλερ (που δολοφόνησε εκατομμύρια συνανθρώπους μας) και τη χούντα του Παπαδόπουλου, δεν έχουν θέση στην κοινωνία. Χρειάζεται διαρκής επαγρύπνηση και ενημέρωση των πολιτών για το πραγματικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής και για τα εγκλήματά της. Η (νεοναζιστική) Χρυσή Αυγή θέλει να εκμεταλλεύεται την άγνοια που έχουν οι περισσότεροι ανυποψίαστοι πολίτες. Τα σχέδιά της όμως απέτυχαν για άλλη μια φορά.

    Την επόμενη φορά που θα θελήσεις να γράψεις ανακρίβειες και ψέματα με στόχο να αποκρύψεις την εγκληματική δράση των φασιστών,να πας στην ιστοσελίδα που έχουν φτιάξει τα μέλη της Χρυσής Αυγής, με τα οποία είστε ομοϊδεάτες.

    ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΓΕΛΑΣΕΤΕ. ΣΑΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΛΑ.

    Χρυσαυγίτες νεοναζί, δεν υπάρχει θέση για σας πάνω στη γη.

    Από την οργή μας
    κανείς σας δεν γλυτώνει,
    φασίστες , γουρούνια, δολοφόνοι.

    Φασίστες κουφάλες, έρχονται κρεμάλες.

    Ο λαός δεν ξεχνά, τους φασίστες τους κρεμά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΣΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ- ΝΕΟΝΑΖΙ- ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ- ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ. ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΜΙΛΑΝΕ ΑΠΟ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΟΠΑΙΔΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ ΧΙΤΛΕΡ, ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΙΤΛΕΡΙΚΑ-ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΧΑΙΡΟΒΓΑΛΤΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

    ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΩΝ ΝΕΟΝΑΖΙ. ΦΑΣΙΣΤΑ "ap" ΣΕ ΠΗΡΑΜΕ ΧΑΜΠΑΡΙ. ΜΗΠΩΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΕΧΕΙΣ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ, ΤΗ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΝΤΟΥΛΑΠΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΚΟΡΝΙΖΑ ΜΕ ΤΟ ΧΙΤΛΕΡ ? να πας στις ιστοσελίδες των ακροδεξιών να γράψεις τα παραμύθια σου. ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΝ ΜΑΖΙ ΣΟΥ, ΑΦΟΥ ΕΙΣΤΕ ΟΜΟΪΔΕΑΤΕΣ.

    Ο ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ ΗΤΑΝ Η ΑΡΧΗ. ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΣΑΣ ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΝΕΟΝΑΖΙ.

    ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΑΛΗΤΕΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΧΙΤΛΕΡΙΚΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΤΡΕΞΤΕ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΤΕ (ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΡΕΞΕ ΦΑΣΙΣΤΑ "ap"). Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΑΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΕΙ, ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥΣ. ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΤΕ, ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΑΣ.

    ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΚΟΥΦΑΛΕΣ,
    ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 1982
    🇪🇺🇪🇺🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷👑👑👑👑👑👑👑🙏🙏☦☦☦☦
    Εγώ προτιμώ τον Καραμανλή

    ΑπάντησηΔιαγραφή