Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

Στην Άμφισσα η δίκη του Κορκονέα


Oριστικά και αμετάκλητα στην Άμφισσα θα γίνει η δίκη των δύο ειδικών φρουρών Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη για τον φόνο του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου, στα Εξάρχεια το Δεκέμβριο του 2008. Η δολοφονία του μικρού μαθητή είχε προκαλέσει την έντονη οργή και αγανάκτηση μεγάλου μέρους της κοινωνίας.

Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι. Τέντες έθεσε στο αρχείο την αίτηση της μητέρας του ανήλικου μαθητή κυρίας Τζίνας Τσαλικιάν που ζητούσε μέσω του δικηγόρου της (δηλαδή του Δ. Τσοβόλα) να μη γίνει η δίκη στην Άμφισσα, αλλά στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, εκεί δηλαδή όπου έγινε η δίκη των μελών της 17Ν και του ΕΛΑ. Αρχικά η δίκη είχε προσδιοριστεί να γίνει στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Χαλκίδας, αλλά κατόπιν αντιδράσεων των τοπικών αρχών ο Άρειος Πάγος, ύστερα και από πρόταση του κ. Τέντε, «μετέφερε» τη διεξαγωγή της δίκης στην Άμφισσα.

Η μητέρα του ανήλικου Αλέξη υποστήριξε ότι «είναι δυσχερέστατη έως και αδύνατη» η μετάβαση της ιδίας και των δικηγόρων της στην Άμφισσα. Ακόμη, χαρακτήρισε «ανέφικτη» τη μετάβαση και τη διαμονή και των μαρτύρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου