Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2009

Ποινική δίωξη κατά του Πρύτανη για το Indymedia Athens


Ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος ασκήθηκε σε βάρος του πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) Κ. Μουτζούρη και των αντιπρυτάνεων Ι. Πολύζου και Γερ. Σπαθή, για την λειτουργία της αντιεξουσιαστικής ιστοσελίδας Indymedia Athens, η οποία εκπέμπει από τον κεντρικό διακομιστή (server) του Ιδρύματος. Η ποινική δίωξη ασκήθηκε από την Εισαγγελία και είναι σε βαθμό πλημμελήματος.

Πολλά μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας έχουν εκδηλώσει την αντίθεσή τους προς την ποινική δίωξη. Η πρυτανεία του ΕΜΠ θεωρεί ότι πρόκειται για πολιτική δίωξη. «Πρόκειται για πολιτική δίωξη που αποσκοπεί στην παρεμπόδιση της διακινήσεως ιδεών, η οποία μάλιστα ασκήθηκε μερικές ημέρες πριν από την επέτειο της 17 Νοέμβρη, ιστορική ημέρα προάσπισης ακριβώς αυτού του ιδανικού και εναντίον μιας πρυτανείας η οποία διαφύλαξε με κάθε τρόπο το πανεπιστημιακό άσυλο και την δημόσια περιουσία» δήλωσε στο «Βήμα» ο πρύτανης Μουτζούρης. Στην ομιλία του πριν την έναρξη της πορείας προς την Αμερικανική πρεσβεία, ο πρύτανης του Πολυτεχνείου έκανε λόγο για την «επιβολή λογοκρισίας».

«Η δημοκρατία οφείλει να δίνει λόγο σε όλες τις απόψεις και αν ένα Ίδρυμα όπως το Πολυτεχνείο δεν δώσει σε όλους το λόγο τότε ποιος θα το κάνει;» δήλωσε ο πρώην πρύτανης του Ιδρύματος κ. Ν. Μαρκάτος. "Η πρυτανεία θα αντιταχθεί στις προσπάθειες που εμφανίσθηκαν απρόοπτα για την επιβολή λογοκρισίας στα μηνύματα που εκπέμπονται από το χώρο του Ιδρύματος", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρύτανης Κωνσταντίνος Μουτζούρης.

Εμείς από την πλευρά μας, θέλουμε να πούμε ότι η ποινική δίωξη που ασκήθηκε εναντίον των πρυτανικών αρχών του ΕΜΠ είναι απαράδεκτη και έχει έντονο πολιτικό χρώμα καθώς πρόκειται για προσπάθεια να φιμωθεί το Indymedia Athens, το οποίο ασκεί έντονη κριτική στο οικονομικοπολιτικό σύστημα και στα κόμματα και καταγγέλλει τα εγκλήματα του κράτους και των μεγαλοεπιχειρηματιών. Τα σχόλια διαφόρων ατόμων που επισκέπτονται αυτή την ιστοσελίδα έχουν ενοχλήσει διάφορους γκάγκστερ που βρίσκονται στην εξουσία καθώς και διάφορους ακροδεξιούς. Όλοι αυτοί λοιπόν θέλουν να κλείσουν τη φωνή του Indymedia Athens, το οποίο αγωνίζεται με συνέπεια για να έχουμε μια εναλλακτική (και δωρεάν) πληροφόρηση. Σας θυμίζουμε ότι τον Απρίλιο του 2009, ο ακροδεξιός βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Ηλίας Πολατίδης, σε ομιλία του στη Βουλή, αναφέρθηκε στο θέμα του Indymedia Athens χρησιμοποιώντας βαρύτατους και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς εναντίον των αντιεξουσιαστών που γράφουν στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα και επιδιώκοντας το κλείσιμό της. Ο Πολατίδης και οι διάφοροι ακροδεξιοί ομοϊδεάτες του προσπαθούν να επιβάλλουν ένα καθεστώς λογοκρισίας και να πετύχουν την απαγόρευση της λειτουργίας του Indymedia Athens.

Η λογοκρισία δεν θα περάσει. Δεν μπορούν να μας αφαιρέσουν το δικαίωμα να εκφράζουμε ελεύθερα τις ιδέες μας. Κάτω τα χέρια από το Indymedia Athens.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου