Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2009

Παρακρατική επίθεση στο Buena Ventura στη Θεσσαλονίκη


Στις 24 Νοεμβρίου 2009 τα ξημερώματα στις 3:55, ο ελεύθερος κοινωνικός χώρος Buena Ventura στη Θεσσαλονίκη, στον οποίο στεγάζεται η συνέλευση της Αλληλεγγύης - Αντιεξουσιαστική Κίνηση, δέχτηκε επίθεση με ισχυρό εκρηκτικό μηχανισμό.

Είναι φανερό ότι αυτή η άνανδρη και φασιστική ενέργεια είχε σαν στόχο να αφαιρέσει ανθρώπινες ζωές. Η επίθεση αυτή οργανώθηκε από στυγνούς δολοφόνους που επιδιώκουν με αυτό τον τρόπο να τρομοκρατήσουν τους αντιεξουσιαστές και αντιφασίστες που συχνάζουν στο συγκεκριμένο χώρο. Αξίζει να αναφέρουμε ότι από την έκρηξη έσπασαν τζάμια των γύρω πολυκατοικιών σε ακτίνα 15 μέτρων στα οποία επίσης καρφώθηκαν θραύσματα με άμεσο κίνδυνο για τις ζωές των κατοίκων της γειτονιάς. Θραύσματα εκτοξεύτηκαν και σε 3 αυτοκίνητα. Θύμα της επίθεσης θα μπορούσε να είναι ακόμα και κάποιος περαστικός που θα περνούσε αμέριμνος από το σημείο της έκρηξης.

Ο δολοφονικός χαρακτήρας της επίθεσης δείχνει ότι στοχοποιούνται διάφοροι ελεύθεροι κοινωνικοί χώροι και ότι διάφορες παρακρατικές συμμορίες προσπαθούν να τρομοκρατήσουν και να φιμώσουν τα άτομα που ανήκουν στο αντικαπιταλιστικό και αντιεξουσιαστικό κίνημα και στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά. Το ανησυχητικό της υπόθεσης είναι ότι αυτές οι παρακρατικές – φασιστικές συμμορίες δρουν ανενόχλητες και έχοντας την κάλυψη του επίσημου κράτους. Η κρατική εξουσία μέχρι στιγμής δεν έχει δείξει ότι επιθυμεί να διερευνήσει σε βάθος αυτές τις τρομοκρατικές ενέργειες και να προχωρήσει σε συλλήψεις.

Τέτοιες δολοφονικές επιθέσεις δεν πρέπει να τρομοκρατήσουν την κοινωνία που αντιστέκεται. Ιδιαίτερα τώρα που ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου και κυρίως η νεολαία έχει αγανακτήσει με το διεφθαρμένο και χρεωκοπημένο σύστημα. Η πλειοψηφία των νέων που βγήκε στους δρόμους το Δεκέμβρη του 2008 έδειξε έμπρακτα ότι θέλει και μπορεί να παλέψει ενάντια σε όλους όσους έχουν ρημάξει ό,τι απέμεινε σε αυτή τη χώρα. Μόνο μέσα από τους αγώνες, τις διεκδικήσεις και τις κινητοποιήσεις μπορούμε να βγούμε κερδισμένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου