Κυριακή, 18 Απριλίου 2010

ΕΕ και ΔΝΤ θα μας δανείσουν για να αγοράσουμε όπλαΣτο παρασκήνιο των διαβουλεύσεων για τη συγκρότηση του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας γίνονται κάποιες ιδιαίτερα ανησυχητικές συζητήσεις που αφορούν την αγορά πανάκριβων οπλικών συστημάτων. Με λίγα λόγια, η ελληνική κυβέρνηση θα εξασφαλίσει κάποια δάνεια από τις ευρωπαϊκές χώρες με πολύ υψηλό επιτόκιο και σαν αντάλλαγμα θα αγοράσει πανάκριβα οπλικά συστήματα από τις ευρωπαϊκές βιομηχανίες όπλων. Κατά συνέπεια, οι γκάνγκστερ πολιτικοί θα επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο τον ελληνικό λαό που ήδη πλήττεται από την κρίση του καπιταλιστικού συστήματος.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της έκθεσης του Ινστιτούτου Έρευνας Διεθνούς Ειρήνης της Στοκχόλμης (SIPIRI), η Ελλάδα εισάγει το 31% του συνόλου των όπλων της από τη Γερμανία, το 24% από τις ΗΠΑ και το 24% από τη Γαλλία. Επιπλέον, οι κύριες εξοπλιστικές ανάγκες των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων για την επόμενη δεκαετία, ύψους 6 έως 8 δισεκατομμυρίων ευρώ, σχεδόν στο σύνολό τους έχουν ευρωπαϊκό προσανατολισμό.

Τη στιγμή που η οικονομία της Ελλάδας βρίσκεται κοντά στα πρόθυρα της κατάρρευσης και εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι βλέπουν τις αποδοχές τους να μειώνονται, η κυβέρνηση θέλει να υπηρετήσει τα συμφέροντα των βιομηχανιών όπλων. Σας θυμίζουμε ότι πριν από λίγους μήνες ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης είχε ανακοινώσει την επικείμενη αγορά 6 φρεγατών Fremm από τη Γαλλία, εν μέσω οικονομικής κρίσης. Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα La Tribune, το κόστος της αγοράς φρεγατών για την Ελλάδα ανερχόταν σε 2,5 δισ. ευρώ.

Ως γνωστόν, η Ελλάδα είναι μια από τους καλύτερους πελάτες των βιομηχανιών όπλων παγκοσμίως. Τα χρηματικά ποσά που είναι υποχρεωμένος να πληρώνει κάθε φορά ο ελληνικός λαός για αγορά όπλων είναι τεράστια. Όλα αυτά συμβαίνουν γιατί οι απατεώνες μιζαδόροι πολιτικοί σε συνεργασία με τους μπάσταρδους στρατιωτικούς του ΓΕΕΘΑ, του ΓΕΣ, του ΓΕΝ και του ΓΕΑ υπηρετούν τα συμφέροντα των πολεμικών βιομηχανιών εισπράττοντας μίζες και μεγάλα ποσά κάτω απ’ το τραπέζι, σε βάρος της ίδιας τους της πατρίδας. Τα ρεμάλια της πολιτικής και στρατιωτικής εξουσίας συνεχίζουν με περίσσιο θράσος να καταληστεύουν τους πολίτες και να κάνουν ακόμα πιο πλούσιες τις βιομηχανίες όπλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου