Πέμπτη, 26 Αυγούστου 2010

Η Τσιτσιολίνα, το Κόμμα της Αγάπης (Partito dell' Amore), η Moana Pozzi και η Fiona Patten




Το ακόλουθο κείμενο αναφέρεται στην πολιτική καριέρα διαφόρων διασήμων γυναικών, οι οποίες είχαν εργαστεί ως ηθοποιοί σε αισθησιακές / πορνό ταινίες (pornographic films), καθώς και στην ιστορία των πολιτικών κομμάτων που ίδρυσαν.

Θα ξεκινήσουμε με την γοητευτική ξανθιά Τσιτσιολίνα, διάσημη ηθοποιό στο χώρο του πορνό, η οποία ίδρυσε το θρυλικό «Κόμμα της Αγάπης» (Partito dell' Amore). Η Τσιτσιολίνα (Cicciolina) γεννήθηκε στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας Βουδαπέστη, στις 26 Νοεμβρίου του 1951. Το πραγματικό της όνομα είναι Anna Ilona Staller, αλλά οι περισσότεροι την ξέρουν ως Τσιτσιολίνα (Cicciolina). Τη δεκαετία του ’70 πήγε στην Ιταλία. Εκεί συνάντησε τον Riccardo Schicchi και το 1973 άρχισε να γίνεται γνωστή μέσα από τη ραδιοφωνική εκπομπή "Voulez - vous coucher avec moi?". Τη δεκαετία του ’80 έγινε η δυναμική είσοδός της στο χώρο του πορνό. Συνολικά έπαιξε σε περίπου 38 ταινίες πορνό και έγινε μια από της διασημότερες πορνοστάρ (pornstar) του κόσμου. Η όμορφη Ουγγαρέζα με τα γαλάζια μάτια έπαιξε σε ταινίες της ιταλικής εταιρείας παραγωγής πορνογραφικών ταινιών “Diva Futura” του Riccardo Schicchi. Το 1991 η Τσιτσιολίνα παντρεύτηκε τον κατά 3 χρόνια μικρότερό της Αμερικανό Jeff Koons, με τον οποία απέκτησε ένα γιο, τον Ludwig, το 1992. Ο γάμος τους είχε σύντομη διάρκεια. Ακολούθησε μια μακροχρόνια δικαστική διαμάχη μεταξύ των δύο συζύγων για το θέμα της επιμέλειας του παιδιού.

Η Τσιτσιολίνα φωτογραφήθηκε για το περιοδικό Playboy διαφόρων χωρών. Αρχικά εμφανίστηκε στο Playboy της Αργεντινής το Μάρτιο του 1988. Ακολούθησε η φωτογράφηση για το Playboy των ΗΠΑ (Σεπτέμβριος 1990), της Ουγγαρίας (Ιούνιος 2005), της Σερβίας (Ιούλιος 2005) και του Μεξικού (Σεπτέμβριος 2005).

Το 1979 αναμείχθηκε με την πολιτική, μέσα από τις γραμμές του Οικολογικού Κόμματος Ιταλίας. Το 1985 προσχώρησε στο κόμμα «Partito Radicale», υποστηρίζοντας τον αγώνα του υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τον αγώνα του εναντίον του ΝΑΤΟ και των πυρηνικών όπλων. Μάλιστα κατάφερε να εκλεγεί και βουλευτής το 1987, συγκεντρώνοντας 20.000 ψήφους. Ήταν η πρώτη πορνοστάρ που κατόρθωσε να μπει στο κοινοβούλιο μιας χώρας. Λίγα χρόνια αργότερα θέλησε να δημιουργήσει ένα νέο κόμμα. Η κίνησή της αυτή είχε μεγάλο ρίσκο, άλλα της απέφερε μεγαλύτερη δημοσιότητα. Το 1991 ίδρυσε μαζί με άλλους το «Κόμμα του Έρωτα» (Partito dell' Amore), το οποίο τάραξε τα λιμνάζοντα ύδατα στην πολιτική ζωή της Ιταλίας. Στο θρυλικό αυτό κόμμα συμμετείχαν και άλλες γοητευτικές γυναίκες, όπως πχ η Ιταλίδα ηθοποιός αισθησιακών ταινιών Moana Pozzi.Παράλληλα με την πολιτική, η Τσιτσιολίνα ασχολήθηκε και με τη μουσική. Ηχογράφησε διάφορα τραγούδια, από τα οποία το πιο γνωστό είναι το "Muscolo Rosso".

Μια άλλη πορνοστάρ που έγραψε ιστορία στην πολιτική ζωή της Ιταλίας ήταν η Moana Pozzi. Γεννήθηκε στην Τζένοα στις 27 Απριλίου 1961 και το πλήρες όνομά της ήταν Anna Moana Rosa Pozzi. Απέκτησε πολλούς θαυμαστές και θεωρήθηκε ως μια από τις διασημότερες Ιταλίδες θεές του σεξ. Ορισμένα χρόνια της παιδικής της ηλικίας τα έζησε στον Καναδά και στη Βραζιλία. Το 1974 μετακόμισε με τους γονείς της στην Ιταλία. Όταν οι γονείς της αποφάσισαν να εγκατασταθούν στη Λυών της Γαλλίας, εκείνη προτίμησε να μείνει στη Ρώμη. Στη Ρώμη άρχισε να εργάζεται ως μοντέλο. Σύναψε κρυφή σχέση με τον Bettino Craxi. Ο Bettino Craxi ήταν αρχηγός του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ιταλίας την περίοδο 1976 – 1993 και Πρόεδρος της Ιταλίας την περίοδο 1983 – 1987. Με δική του μεσολάβηση η Moana προσλήφθηκε στην ιταλική τηλεόραση RAI. Το 1981 έπαιξε στην πρώτη της πορνογραφική ταινία με τίτλο «Valentina, ragazza in calore». Όταν προβλήθηκε η συγκεκριμένη ταινία ξέσπασε σκάνδαλο. Η ίδια (δουλεύοντας τότε στην τηλεόραση) αναγκάστηκε να αρνηθεί ότι έπαιξε στην ταινία. Τότε ήταν η πρώτη φορά που τα φώτα της δημοσιότητας στράφηκαν για πρώτη φορά πάνω της. Η γοητευτική, ξανθιά και ψηλή (1.78 m) Ιταλίδα άρχισε να γίνεται ευρύτερα γνωστή. Απεχθανόταν τα taboo και τις προκαταλήψεις και δήλωνε ανοιχτή στις προκλήσεις. Το 1985, ο διάσημος Ιταλός σκηνοθέτης Federico Fellini πρότεινε στην Moana Pozzi να παίξει στην ταινία «Ginger and Fred». Το 1986 συνάντησε τον Riccardo Schicchi, ο οποίος είχε ιδρύσει την ιταλική εταιρεία παραγωγής πορνογραφικών ταινιών “Diva Futura”.

Τη δεκαετία του ’80 η Moana Pozzi ήταν αναμφίβολα ένα σύμβολο του σεξ στην Ιταλία. Η καριέρα της στο πορνό εκτινάχθηκε στα ύψη. Οι εφημερίδες και τα περιοδικά ασχολούνταν μαζί της όλο και περισσότερο. Στις αρχές της δεκαετίας του ’90 αποφάσισε να ασχοληθεί με την πολιτική. Στις 12 Ιουλίου του 1991 ίδρυσε μαζί με την Τσιτσιολίνα το «Κόμμα της Αγάπης» (Partito dell' Amore). Την ίδια χρονιά πήγε στις ΗΠΑ, όπου έπαιξε σε διάφορες ταινίες πορνό και παράλληλα εξέδωσε ένα βιβλίο με τίτλο «Moana’s Philosophy», στο οποίο βαθμολογούσε 20 διάσημους εραστές της. Η λίστα των εραστών της περιελάμβανε τον Robert De Niro, τον Roberto Benigni, τους ποδοσφαιριστές Paulo Roberto Falcao και Marco Tardelli κ.α. Η δημοτικότητά της εκτινάχθηκε και η ιταλική τηλεόραση ήθελε να της πάρει συνέντευξη. Έπαιξε συνολικά σε περίπου 100 ταινίες πορνό και πούλησε 1.000.000 βιντεοκασέτες.

Το «Κόμμα της Αγάπης» (Partito dell' Amore) λειτούργησε τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του ’90. Η ηγεσία του αποτελείτο από την Τσιτσιολίνα, τη Moana Pozzi και τον Riccardo Schicchi. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των μελών του, το Partito dell' Amore δεν κατάφερε να εκλέξει κάποιο βουλευτή, όμως εξασφάλισε αρκετή δημοσιότητα και απέκτησε πολλούς υποστηρικτές. Στις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου του 1993, η Moana Pozzi ήταν υποψήφια δήμαρχος της Ρώμης. Έδωσε με αξιοπρέπεια μια δύσκολη και άνιση μάχη, απέναντι σε πολύπειρους και επαγγελματίες πολιτικούς όπως ο Francesco Rutelli και ο ακροδεξιός Gianfranco Fini. Η Moana Pozzi συγκέντρωσε 8977 ψήφους, δηλαδή ποσοστό 0,52 %.

Το καλοκαίρι του 1994 η Moana Pozzi ένιωσε άρρωστη. Δεν είχε όρεξη να φάει και άρχισε να χάνει βάρος. Ταξίδεψε στην Ινδία με τον κρυφό σύζυγό της, ελπίζοντας ότι μπορεί να βελτιωνόταν η κατάσταση της υγείας της. Όμως έγινε το αντίθετο. Χειροτέρεψε δραματικά με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να πάει σε μια κλινική στη Λυών της Γαλλίας, μακριά από την Ιταλία και από τα φώτα της δημοσιότητας. Λίγες μέρες αργότερα έχασε τη μάχη που έδινε για να κρατηθεί στη ζωή. Στις 15 Σεπτεμβρίου 1994 άφησε την τελευταία της πνοή, σε ηλικία 33 ετών. Πολλές και διαφορετικές εκδοχές ακούστηκαν για την αιτία που προκάλεσε τον πρόωρο θάνατό της. Καμία από αυτές όμως δεν είναι τεκμηριωμένη. Ο θάνατος της όμορφης Ιταλίδας έγινε πρωτοσέλιδο σε πολλές ιταλικές εφημερίδες και περιοδικά. Ήταν μια γυναίκα που πρωτοστάτησε μαζί με άλλες πρωταγωνίστριες της ιταλικής πορνογραφίας στη νομιμοποίηση της σεξουαλικής ελευθερίας και που συμμετείχε ενεργά στην πολιτική ζωή της χώρας μέσα από το θρυλικό «Κόμμα της Αγάπης» (Partito dell' Amore).

Μια άλλη πορνοστάρ που τάραξε τα λιμνάζοντα ύδατα της πολιτικής, είναι η Αυστραλέζα Fiona Patten. Η συγκεκριμένη κυρία, το 2008 ίδρυσε το «Αυστραλιανό Κόμμα του Σεξ» (Australian Sex Party) και έγινε αρχηγός του, συγκεντρώνοντας πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας. Το κόμμα έχει πάνω από 2.000 μέλη και έχει πάρει μέρος σε εκλογικές αναμετρήσεις, συγκεντρώνοντας αξιόλογα ποσοστά ψήφων. Η Fiona Patten που έχει παίξει σε περισσότερες από 100 ταινίες πορνό, δήλωσε ότι αντιμετωπίζει ακόμα προβλήματα με την επίσημη αναγνώριση του κόμματός της καθώς το Εκλογοδικείο θεωρεί προσβλητική τη λέξη "σεξ". Παράλληλα υποσχέθηκε ότι θα αγωνιστεί για την ελεύθερη διακίνηση των πορνογραφικών ταινιών και τόνισε ότι «είναι καιρός η Αυστραλία να αποκτήσει ένα κόμμα που θα αγωνιστεί για μια σειρά παραγνωρισμένα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τον έρωτα».

Δημοσιεύουμε μια φωτογραφία της Τσιτσιολίνα, μια της Moana Pozzi και μια με το έμβλημα που είχε το "Κόμμα της Αγάπης".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου