Τρίτη, 31 Αυγούστου 2010

Το συγκρότημα Raw Silk και ο θρυλικός δίσκος τους


Οι Raw Silk είναι ένα από τα πιο σπουδαία και πιο πρωτοποριακά ροκ συγκροτήματα της Ελλάδας. Έβγαλαν ένα και μοναδικό δίσκο, αλλά κατάφεραν να γράψουν το όνομά τους με χρυσά γράμματα στο βιβλίο της hard rock μουσικής.

Το ιστορικό αυτό ελληνικό συγκρότημα ιδρύθηκε το 1987, με πρωτοβουλία του Κώστα Κυριακίδη, ο οποίος είχε αποχωρήσει από τους θρυλικούς Spitfire. Μετά από λίγους μήνες, το συγκρότημα μπήκε σε studio για να ηχογραφήσει έναν δίσκο. Είχε προηγηθεί βέβαια η σύνθεση σε demo μορφή του “Street Girl”. Δηλαδή, από τα τέλη του 1987 μέχρι το τέλος του 1989 ηχογραφούσαν αυτό το δίσκο. Οι ηχογραφήσεις κράτησαν πολλούς μήνες για να χτυπήσουν το νούμερο – ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα, των 582 ωρών ηχογράφησης, με παραγωγό τον Κώστα Καλημέρη, τότε ηχολήπτη στα Sierra Studios. Στις ηχογραφήσεις συμμετείχαν πολυάριθμοι μουσικοί. Οι βασικοί ήταν οι Kώστας Κυριακίδης, Rory Χριστόπουλος και Γιώργος Φλωράκης. Σημαντική ήταν και η βοήθεια που προσέφεραν οι Α. Μπακόπουλος, Μ. Τσουκαλάς στις κιθάρες και ο Γ. Πλαγιανάκος στο μπάσο. Ενώ σε κάποια τραγούδια εμφανίζονται και οι Μ. Κόλιας στο μπάσο, Β. Γκίνος και Χ. Παπαδόπουλος στα Keyboards.

Ο δίσκος τελικά κυκλοφόρησε το 1990 και είχε τον τίτλο Silk Under The Skin. Οι Raw Silk είχαν από την αρχή, προσανατολισμό για διεθνή καριέρα, ένα όνειρο που δυστυχώς δεν έγινε ποτέ πραγματικότητα αν και υπήρχαν οι σωστές βάσεις. Τα εμπόδια που υπήρχαν εκείνη την εποχή στο δρόμο των λιγοστών ελληνικών ροκ συγκροτημάτων ήταν ανυπέρβλητα. Επιπλέον, εκείνα τα χρόνια καμία Ελληνική εταιρία δεν ενδιαφερόταν για το είδος μουσικής που εκπροσωπούσαν οι Raw Silk. Παρά τις δυσκολίες όμως, οι Raw Silk έκαναν μια σπουδαία και αξιέπαινη προσπάθεια, βγάζοντας έναν δίσκο με πρωτοποριακή ροκ για τα δεδομένα της Ελλάδας του 1990, με αγγλικό στίχο και εξαιρετικές μελωδίες. Αν και έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε, ο συγκεκριμένος δίσκος παραμένει ακόμα και σήμερα μαγευτικός. Κάθε φορά που τον ακούμε, σκεφτόμαστε με νοσταλγία το θρυλικό αυτό συγκρότημα.

Οι Raw Silk κατάφεραν αρκετά πράγματα για την εποχή τους. Έπαιξαν σε συναυλία των Saxon τη δεύτερη φορά που ήρθαν στην Ελλάδα, έκαναν ένα Video – Clip για το τραγούδι «Street Girl» (παραγωγή του καναλιού 29), πραγματοποίησαν αρκετές συναυλίες και εμφανίστηκαν ακόμα και σε τηλεοπτικές εκπομπές κυρίως της κρατικής τηλεόρασης. Το 1992 χάθηκαν τα ίχνη των Raw Silk, όταν κάποια μέλη του συγκροτήματος αποφάσισαν να εγκατασταθούν στο εξωτερικό.

Όποιος ενδιαφέρεται να βρει τον δίσκο «Silk Under The Skin», υπάρχει στο rapidshare. Μπορεί πρώτα να πάει στην ιστοσελίδα files6.com που είναι μια μηχανή αναζήτησης για το rapidshare, να γράψει τις λέξεις «Raw Silk Silk Under The Skin» και στη συνέχεια να τον κατεβάσει (free download).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου