Κυριακή, 8 Μαΐου 2011

Κλείνει ο ακροδεξιός Ελεύθερος Κόσμος

Μετά από 8 χρόνια λειτουργίας, ο «Ελεύθερος Κόσμος» κλείνει. Η ακροδεξιά, φιλοναζιστική και φιλοχουντική εφημερίδα θα βάλει λουκέτο. Εκδότης της είναι ακροδεξιός Δημήτρης Ζαφειρόπουλος.

Να σημειωθεί ότι ο Ζαφειρόπουλος που παραλίγο να είναι υποψήφιος βουλευτής το 2009 με το ΛΑ.Ο.Σ.(Λαϊκιστικός Ακροδεξιός Ορθόδοξος Συναγερμός) του Καρατζαφέρη, υπήρξε ηγετικό στέλεχος της ναζιστικής «Χρυσής Αυγής» και είχε καταδικαστεί το 2001 για επίθεση σε βάρος μελών του ΣΕΚ (κόμμα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς).

Αργότερα, τον Ιούνιο του 2006, 48 μέλη της Χρυσής Αυγής και της Πατριωτικής Συμμαχίας εισέβαλαν στο κτίριο της ΕΤ-3 στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να μεταδώσουν με τη βία διάγγελμά τους. Τα μέλη των ακροδεξιών αυτών οργανώσεων, κρατώντας ξύλα, πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα, έκαναν κατάληψη του κτιρίου, χτύπησαν όποιον βρήκαν μπροστά τους και προσπάθησαν με τη βία να διακόψουν τη ροή του προγράμματος. Λίγο αργότερα συνελήφθησαν. Ο Δ. Ζαφειρόπουλος ήταν μεταξύ αυτών που καταδικάστηκαν για την εισβολή και τις βιαιότητες στα γραφεία της ΕΤ-3.

Ακολούθησε μια ακόμα καταδίκη. Το 2009 το Α’ Πενταμελές Εφετείο Αθηνών καταδίκασε το Δημήτρη Ζαφειρόπουλο, εκδότη και διευθυντή της εφημερίδας «Ελεύθερος Κόσμος», για εξύβριση δια του τύπου του Εκπροσώπου του ΕΠΣΕ Παναγιώτη Δημητρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου