Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Ομόφωνα αθώος ο Σίμος Σεϊσίδης

Αθώος, με ομόφωνη απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, κρίθηκε ο Σίμος Σεϊσίδης, ο οποίος δικαζόταν για συμμετοχή σε ληστείες τραπεζών.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του δικαστηρίου, από την ακροαματική διαδικασία προέκυψαν σοβαρές αμφιβολίες για το κατά πόσο ο Σ. Σεϊσίδης είχε συμμετοχή στα 13 κακουργήματα για τα οποία κατηγορείτο, με αποτέλεσμα την απαλλαγή του.

Αθωωτική ήταν και η εισαγγελική εισήγηση, κατά την οποία αναφέρθηκε ότι ουδείς από τους μάρτυρες μπόρεσε να τον αναγνωρίσει ως έναν από τους ληστές.

Στην απολογία του, ο Σ. Σεϊσίδης, γνωστός για τις αναρχικές – αντιεξουσιαστικές του πεποιθήσεις, είχε υποστηρίξει ότι το κατηγορητήριο σε βάρος του είχε στηθεί και κατασκευασθεί από τις υπηρεσίες ασφαλείας του κράτους.

Πρόκειται για την ίδια υπόθεση, για την οποία είχε κατηγορηθεί ο Γιάννης Δημητράκης, ο οποίος είχε τραυματισθεί και συλληφθεί στις 16/9/2006, ύστερα από ληστεία σε κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, στη Σόλωνος.

Το 2010 ο Σ. Σεϊσίδης, όντας φυγόδικος, χτυπήθηκε από όπλο αστυνομικού κατά τη διάρκεια ελέγχου, με αποτέλεσμα να χάσει το πόδι του.

Λόγω της φυγοδικίας του, έχει ήδη καταδικαστεί ερήμην σε επτάμισι χρόνια φυλάκισης για πλημμελήματα που αφορούσαν στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Παραμένει στη φυλακή έως ότου επιλυθεί το ζήτημα της ποινής που του έχει επιβληθεί.

Πολλές ιστοσελίδες έχουν αναφερθεί κατά καιρούς στην υπόθεση του Σ. Σεϊσίδη, η κράτηση του οποίου αποτελεί παράδειγμα κρατικής αυθαιρεσίας, αστυνομικής βαρβαρότητας και ιατρικής αντιδεοντολογίας.

Μέσα στο δικαστήριο, όλες οι κατηγορίες που αντιμετώπιζε (για επτά ληστείες, τρεις απόπειρες ανθρωποκτονίας, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση), κατέπεσαν. Η αθώωσή του ήταν κάτι που αποφάσισε ομόφωνα το τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Πέρα όμως από την απόφαση του δικαστηρίου παραμένουν μερικά βασικά ερωτηματικά. Ο Σεϊσίδης δέχτηκε πυροβολισμό από αστυνομκιούς που προσπάθησαν να τον εμπλέξουν (ανεπιτυχώς όπως αποδέχτηκε) σε ληστεία που έγινε σε κατάστημα του Praktiker. Τελικά υπέστη ακρωτηριασμό του ποδιού του, γιατί, σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς, διέτρεχε άμεσο κίνδυνο η ζωή του. Θα την πληρώσει κανείς ένστολος Ράμπο που πυροβόλησε και άφησε ανάπηρο ένα νεαρό άνδρα;

Θα ζητηθούν ευθύνες από κάποιους που μετέτρεψαν την νοσηλεία του σε βασανιστήριο; Και για να μην κάνουμε δικές μας εκτιμήσεις γ’ αυτό παραθέτουμε απόσπασμα από ανακοίνωση που εξέδωσε για την νοσηλεία του Σ. Σεϊσίδη η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: «Είναι αδιανόητο να παρέχεται νοσηλεία στον κρατούμενο υπό τα συνεχή βλέμματα αστυνομικών φρουρών και θεράποντες γιατροί και νοσηλευτές να εξαναγκάζονται σε ωμή παραβίαση του κώδικα ιατρικής δεοντολογίας. Είναι επίσης αδιανόητα και προσβλητικά για τον πολιτισμό μας τα όσα καταγγέλλονται - ότι αστυνομικοί φρουροί φωτογραφίζουν τον κρατούμενο την ώρα που του γίνονται αλλαγές και καθαρισμοί περιττωμάτων, ενώ ταυτόχρονα απαγορεύουν τη νοσηλεία του από αποκλειστική νοσηλεύτρια επιλογής του νοσοκομείου…».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου