Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2011

Φασιστική επίθεση τραμπούκων της ΠΑΣΚΕ κατά συνδικαλιστών του ΜΕΤΡΟ

Τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011, ομάδα τραμπούκων της ΠΑΣΚΕ (παράταξη του ΠΑΣΟΚ) πραγματοποίησε άνανδρη φασιστική επίθεση εναντίον του προέδρου του σωματείου εργαζομένων του METPO Aντώνη Σταματόπουλου και του Δημήτρη Kατσαφάδου, που είναι ένας από τους 280 απολυμένους συμβασιούχους του METPO.

H βάρβαρη επίθεση έγινε στον ηλεκτρικό σταθμό του Πειραιά και επικεφαλής των επιτιθέμενων τραμπούκων του ΠΑΣΟΚ ήταν ο συνδικαλιστής της ΠAΣKE Kώστας Δήμας (πρόεδρος των εργαζομένων του HΣAΠ). Παραθέτουμε την ανακοίνωση που εξέδωσε το ΕΕΚ – Τροτσκιστές για το περιστατικό και στη συνέχεια ένα κείμενο με τα όσα κατήγγειλε ο Αντώνης Σταματόπουλος, από το δωμάτιο του Γενικού Κρατικού Νικαίας όπου νοσηλεύεται.


Εργατικό Eπαναστατικό Kόμμα (ΕΕΚ)

Καταγγελία

TPAMΠOYKIKH ΔOΛOΦONIKH
EΠIΘEΣH KATA ΣYNΔIKAΛIΣTΩN TOY METPO

Το EEK καταγγέλλει την δολοφονική επίθεση κατά του προέδρου του σωματείου εργαζομένων του METPO Aντώνη Σταματόπουλου και του Δημήτρη Kατσαφάδου, από τους 280 απολυμένους συμβασιούχους του METPO.
H επίθεση έγινε στον ηλεκτρικό σταθμό του Πειραιά, γύρω στις 11 π.μ. της Δευτέρας 5 Δεκέμβρη, από ομάδα 10 περίπου ατόμων με επικεφαλής τον συνδικαλιστή της ΠAΣKE Kώστα Δήμα (πρόεδρο των εργαζομένων του HΣAΠ).
Αφού έριξαν σπρέι πιπεριού στο πρόσωπο, οι τραμπούκοι με κλωτσιές χτύπησαν βάρβαρα τους δυο συνδικαλιστές, συνέχισαν δε να τους χτυπούν στο κεφάλι ακόμα και λιπόθυμους (!), μια πράξη που πέρα από τη βαρβαρότητα δείχνει και τη δολοφονική τους πρόθεση. Οι χτυπημένοι συνδικαλιστές μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Γενικό Kρατικό Nικαίας όπου αφαιρέθηκαν γυαλιά από το μάτι του Aντώνη Σταματόπουλου και με τη φρονίδα των γιατρών νοσηλεύονται χωρίς να διατρέχει η ζωή τους κίνδυνο.

H ομάδα των 10 ατόμων, κοντοκουρεμένοι και «περίεργοι», δεν φαίνεται να έχουν καμμιά σχέση με το χώρο των εργαζομένων στον Hλεκτρικό, αλλά με το χώρο της μαφίας. Προφανώς η διεφθαρμένη και απεργοσπαστική συνδικαλιστική γραφειοκρατία επικουρείται από ομάδα τραμπούκων.

Tρία χρόνια μετά τη δολοφονική επίθεση με βιτριόλι κατά της συνδικαλίστριας των καθαριστριών της ΠEKOΠ Kωνσταντίνας Kούνεβα από μπράβους της εργοδοσίας, δυο συνδικαλιστές δέχονται δολοφονική επίθεση από τραμπούκους. O Aντώνης Σταματόπουλος, γνωστός για την αγωνιστική στάση του στις απεργιακές κινητοποιήσεις, εδώ και μήνες είχε γίνει στόχος απειλητικών τηλεφωνημάτων και φθορών στο αυτοκίνητό του καθώς και απειλών κατά της οικογένειάς του.
H τωρινή κλιμάκωση της τραμπούκικης και φασιστικού τύπου βίας δεν είναι άσχετη με την τοποθέτηση του φασίστα και παλαιού τραμπούκου M. Bορίδη στη θέση του υπουργού Mεταφορών. Πιθανό να είναι αυτό το πρώτο "δείγμα γραφής" του υπουργού της τρικομματικής κυβέρνησης του μαύρου Mνημονιακού μετώπου στην αντιμετώπιση, με άλλες μεθόδους, των κυοφορούμενων απεργιακών κινητοποιήσειων των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες.
Σε κάθε περίπτωση η ευθύνη βαρύνει την κυβέρνηση συνολικά και τις κρατικές αρχές. Πώς εξηγείται ότι παρότι είναι γνωστό το όνομα του επικεφαλής της τραμπούκικης ομάδας δεν κινήθηκε δίωξη από την εισαγγελία;

Tο εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να δώσει άμεση απάντηση στην τραμπούκικη επίθεση. Με μια μαζική πορεία και απεργιακή δράση πρέπει να στείλουμε το μήνυμα:
Δεν μας φοβίζουν, μας εξοργίζουν. Tρομοκρατείστε τους τρομοκράτες.

Aθήνα, 5 Δεκέμβρη 2011Σταματόπουλος : «Με χτύπησαν τραμπούκοι και συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ»

Ο Πρόεδρος των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ, Αντώνης Σταματόπουλος, από το δωμάτιο του Γενικού Κρατικού Νικαίας όπου νοσηλεύεται, με εμφανή τα σημάδια του ξυλοδαρμού του, μιλά για την άνανδρη επίθεση που δέχτηκε από «τραμπούκους και συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ» όπως καταγγέλλει.

Υπενθυμίζουμε το ρεπορτάζ: Δύο συνδικαλιστές τραυματίστηκαν μετά από συμπλοκή έξω από το σταθμό του Ηλεκτρικού του Πειραιά, σήμερα το μεσημέρι. Αφορμή η ... πρόταση του προέδρου των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ, Α. Σταματόπουλου για νέα 24ωρη απεργία την ερχόμενη Τετάρτη.

Η πρόταση προκάλεσε διαφωνία και όταν ο κ. Σταματόπουλος, μαζί με τον εργαζόμενο και συνδικαλιστή, Δ. Κατσαφάδο, αποχωρούσαν, δέχθηκαν επίθεση, από τον πρόεδρο των ηλεκτροδηγών του ΗΣΑΠ, Κώστα Δήμα, και άλλα τέσσερα άγνωστα άτομα. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας. Να σημειώσουμε ότι ο Αντώνης Σταματόπουλος είναι ένας άνθρωπος που είχε πρωτοστατήσει να κρατηθούν ανοιχτοί οι σταθμοί του Μετρό στις μεγάλες διαδηλώσεις στο Σύνταγμα, είχε κυνηγήσει τα ΜΑΤ που είχαν εισβάλλει στο Μετρό για να χτυπήσουν διαδηλωτές και είχε συμπαρασταθεί με κάθε τρόπο στους Αγανακτισμένους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου