Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2011

Προφυλακιστέος ο διαβόητος Εφραίμ της Μονής Βατοπεδίου

Προφυλακιστέος κρίνεται, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου, Εφραίμ, εκ των βασικών κατηγορουμένων στην υπόθεση – σκάνδαλο της ανταλλαγής ακινήτων της Μονής Βατοπεδίου με το ελληνικό δημόσιο, από την οποία ανταλλαγή ζημιώθηκε σημαντικά το ελληνικό δημόσιο.

Μετά από διαφωνία ανακρίτριας και εισαγγελέα, κατά την ολοκλήρωση της απολογίας του πριν λίγες ημέρες για το θέμα της προφυλάκισης, το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε με βούλευμά του, που εκδόθηκε σήμερα, Παρασκευή, να ταχθεί υπέρ της ανακριτικής άποψης που ζητούσε να οδηγηθεί στη φυλακή ο διαβόητος αρχιμανδρίτης.

Ο εισαγγελέας Παναγιώτης Ματζούνης ήταν αυτός, μετά την απολογία του ηγούμενου, που έκρινε ότι στον κατηγορούμενο πρέπει να επιβληθούν, αντί της προφυλάκισης, περιοριστικοί όροι (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα), καθώς και χρηματική εγγύηση 200.000 ευρώ.

Το Συμβούλιο, ενώπιον του οποίου εμφανίστηκε χθες ο ηγούμενος, τάχθηκε τελικά υπέρ της γνώμης της ανακρίτριας, Ειρήνης Καλού και έτσι ο διαβόητος ρασοφόρος θα οδηγηθεί στη φυλακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου