Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2011

Δυσεύρετο τεύχος της Αντιπληροφόρησης του ΕΛΑ (free download)


Βρήκαμε (μετά από αρκετό ψάξιμο) και σας προσφέρουμε δωρεάν ένα ιστορικό έντυπο που κυκλοφορούσε παράνομα στην μεταπολιτευτική Ελλάδα και πλέον είναι ιδιαίτερα δυσεύρετο. Πρόκειται για ένα τεύχος της θρυλικής «Αντιπληροφόρησης». Το συγκεκριμένο έντυπο ήταν της οργάνωσης ΕΛΑ (Επαναστατικός Λαϊκός Αγώνας») που έγραψε τη δική της ιστορία στο χώρο της ένοπλης πάλης / αντάρτικο πόλεων, μέσα από την ποικιλόμορφη και πολυετή δράση της (1975 – 1995) και μέσα από τις προκηρύξεις της.

Κατά τη διάρκεια της ιστορικής του διαδρομής, ο Επαναστατικός Λαϊκός Αγώνας (Ε.Λ.Α.) πραγματοποίησε πολυάριθμες επιθέσεις, κυρίως κατά αμερικάνικων στόχων, κατά ενός βασανιστή της χούντας, κατά πανίσχυρων επιχειρήσεων, υπουργείων, αστυνομικών τμημάτων, κατά των ΜΑΤ κ.α.

Το 1990 ο ΕΛΑ άρχισε να συνεργάζεται στενά με την οργάνωση «1η Μάη».

Η δράση του ΕΛΑ χαρακτηρίζεται από την έντονη παρέμβασή του στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Προσπάθησε να βρίσκεται όσο πιο κοντά μπορούσε στους αγώνες και στις διεκδικήσεις της εργατικής τάξης.

Ο ΕΛΑ αποτέλεσε την μαζικότερη μεταπολιτευτικά οργάνωση ένοπλης πάλης και το μοντέλο λειτουργίας του θα μπορούσαμε να πούμε ότι μοιάζει με αυτό των Ερυθρών Ταξιαρχιών στην Ιταλία. Λειτούργησε με βάση ένα αντι-ιεραρχικό μοντέλο, δηλαδή δεν είχε αρχηγό. Ο ΕΛΑ αποτελεί επίσης την πολυγραφότερη οργάνωση στην Ελλάδα.

Σε περιοδική βάση φρόντιζε να εκδίδει τα τεύχη της Αντιπληροφόρησης, το έντυπο προπαγάνδισης των ενεργειών και των θέσεων της οργάνωσης. Η Αντιπληροφόρηση κυκλοφορούσε σε περισσότερα από 15.000 αντίτυπα και μοιραζόταν σε διάφορες γειτονιές της Αθήνας. Πρόκειται για μακροσκελή κείμενα που περιέχουν εκτενείς αναλύσεις για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα και τον κόσμο.

Το τέλος της δράσης του ΕΛΑ (το 1995) σε αντίθεση με αυτό της 17 Νοέμβρη (Ε.Ο. 17Ν) έρχεται έπειτα απ’ τη λήψη απ’ τα μέλη του σαφούς πολιτικής απόφασης και όχι εξαιτίας της εξάρθρωσης της οργάνωσης από την αστυνομία. Πολλοί ήταν αυτοί που ονόμασαν τον ΕΛΑ «μητέρα – οργάνωση της ένοπλης πάλης στην Ελλάδα».


Για να κατεβάσετε το τεύχος του Απριλίου του 1992, πάτε στην ακόλουθη διεύθυνση :
http://hotfile.com/dl/137692006/f6f5ad4/ELA_antipliroforisi.rar.html


Όποιος επιθυμεί μπορεί να το διαβάσει και να βγάλει τα συμπεράσματά του, μακριά από την προπαγάνδα παραπληροφόρησης των εκπροσώπων την εξουσία και των ΜΜΕ που προσπάθησαν συστηματικά να αμαυρώσουν την εικόνα του ΕΛΑ στα μάτια της κοινής γνώμης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου