Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2010

Ακροδεξιοί νεοναζί σκότωσαν το 15χρονο Αφγανό. Αποκαλύφθηκε η πλεκτάνη που έστησε ο Χρυσοχοϊδης και η ΕΛ.ΑΣΆλλη μια προσπάθεια εσκεμμένης παραπληροφόρησης της κοινής γνώμης ήρθε στο φως. Η σκευωρία αποκαλύφθηκε. Αναφερόμαστε στο αιματηρό τρομοκρατικό χτύπημα στα Πατήσια. Το βράδυ της 28ης Μαρτίου 2010 εξερράγη βόμβα στα Πατήσια, η οποία προκάλεσε το θάνατο ενός 15χρονου Αφγανού και το σοβαρό τραυματισμό της 10χρονης αδελφής του και της μητέρας του. Ο ανήλικος Αφγανός βρέθηκε διαμελισμένος στην είσοδο του κτιρίου της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων, στη διασταύρωση Πολίτη Φωτίου και Ιακωβάτων 61.

Από την πρώτη στιγμή, η ΕΛ.ΑΣ. (Ελληνική Αστυνομία), το υπουργείο του Μ. Χρυσοχοΐδη (ή Χρυσοχουντίδη) και τα ΜΜΕ (Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης) προχώρησαν σε μια συστηματική και προβοκατόρικη προσπάθεια ενοχοποίησης της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Στόχος τους ήταν να φορτώσουν στη συγκεκριμένη οργάνωση την ευθύνη για το αποτρόπαιο έγκλημα και να παραπληροφορήσουν τους πολίτες. Κι όλα αυτά, παρά το γεγονός ότι η «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» έστειλε προκήρυξη στο athens.indymedia.org δηλώνοντας ξεκάθαρα : «ευθύς εξαρχής ότι δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το συμβάν». Όπως ήταν αναμενόμενο, οι ένστολοι κουμπουροφόροι της ΕΛ.ΑΣ. και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι δεν είπαν ούτε λέξη για τη συγκεκριμένη προκήρυξη που δημοσιεύτηκε στις 29 Μαρτίου 2010 και τους διέψευδε κατηγορηματικά. Η «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» ανέφερε στην προκήρυξή της μεταξύ άλλων και τα εξής : « … Δεν συνηθίζουμε να “ενοχλούμαστε” από τα τρομοσενάρια των media όμως η σοβαρότητα του γεγονότος μας αναγκάζει να τοποθετηθούμε δημόσια άμεσα χωρίς να συνδυάζεται με κάποια ενέργειά μας. Γι αυτό

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΕΥΘΥΣ ΕΞΑΡΧΗΣ ΟΤΙ Η ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΠΥΡΗΝΩΝ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΥΜΒΑΝ

Γνωρίζουμε ότι ο λόγος μας απέναντι στον λόγο της Αντιτρομοκρατικής δεν έχει την ίδια προβολή αφού τα media εκτελώντας διατεταγμένη υπηρεσία “φωτογραφίζουν” και συκοφαντούν την οργάνωση μας και την δήθεν εμπλοκή μας στην έκρηξη στα Πατήσια. Για αυτό απευθυνόμαστε σε κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο ώστε να γίνει αντιληπτό το “βρώμικο” παιχνίδι που στήνεται. (…) Τελειώνοντας εμείς δεν είμαστε ούτε δικαστές ούτε εισαγγελείς ή αστυνομικοί ρεπόρτερ για να καταφεύγουμε σε εύκολα και αβίαστα συμπεράσματα. (…) Τα συμπεράσματα πολλά όπως και η υπενθύμιση πως εάν πρόκειται πράγματι για “τυφλό” χτύπημα τότε είναι συγκεκριμένος ο χώρος που βρίσκεται εκ δεξιών του κράτους και έχει μια ιδιαίτερη προτίμηση σε τέτοιου είδους πρακτικές (Piazza Fontana, Ιταλία , εκρηκτικός μηχανισμός από παρακρατικούς ακροδεξιούς) κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες κοινωνικής έντασης. ».

Πράγματι, ο μύθος περί εμπλοκής της «Συνωμοσίας» που φρόντισε να διαδώσει η ΕΛ.ΑΣ. και οι δημοσιοκάφροι των ΜΜΕ κατέρρευσε σύντομα. Η καλοστημένη απάτη αποδείχθηκε. Η πρωτοεμφανιζόμενη ακροδεξιά – νεοναζιστική οργάνωση "Επαναστατικό Εθνικοσοσιαλιστικό Μέτωπο", με προκήρυξη που δημοσίευσε, ανέλαβε την ευθύνη για το χτύπημα και δήλωσε ότι θα συνεχίσει να στρέφεται κατά των αλλοδαπών, ενώ θεωρεί λογικό να υπάρχουν θύματα, ακόμα και παιδιά, σε περιόδους πολέμου σαν αυτή που διανύουμε.

Η συγκεκριμένη ακροδεξιά – νεοναζιστική οργάνωση έστειλε την προκήρυξή της στην ιστοσελίδα zougla.gr και ανέφερε μεταξύ άλλων και τα εξής : « … Εμπρός για ένα νέο και μαζικό Επαναστατικό Μέτωπο! Αλληλεγγύη στους φυλακισμένους αγωνιστές της Combat 18! Δε θα μιλήσουμε για παράπλευρη απώλεια αλλά ούτε και θα ζητήσουμε τη συγχώρεση κανενός καθώς είμαστε σε πόλεμο και στον πόλεμο πεθαίνουν ακόμη και μικρά παιδιά. ».

Στο σημείο αυτό, θα πρέπει να πούμε ότι η οργάνωση Combat18 στην οποία το «Επαναστατικό Εθνικοσοσιαλιστικό Μέτωπο» είναι αλληλέγγυο, είναι νεοναζιστική - χιτλερική οργάνωση της Μεγάλη Βρετανίας. Μεγάλο μέρος των μελών της οργάνωσης είχε συλληφθεί έπειτα από επιχείρηση της MI5 την περίοδο 1998 - 2000, ενώ ανάμεσα στους συλληφθέντες υπήρχαν και Βρετανοί στρατιωτικοί. Παρακλάδια της οργάνωσης υπάρχουν στις ΗΠΑ, τη Γερμανία, τον Καναδά, το Βέλγιο, τη Ρωσία και την Ιρλανδία.

Όσοι έχουν τις στοιχειώδεις γνώσεις πάνω στην ιστορία της μεταπολεμικής τρομοκρατίας, ξέρουν ότι η τυφλή βία δεν παραπέμπει σε ακροαριστερή τρομοκρατία και δεν έχει υπάρξει ιστορικό προηγούμενο στον ευρωπαϊκό χώρο, που ένοπλη οργάνωση της άκρας Αριστεράς, ή έστω ομάδες αναρχικών να έχουν προχωρήσει σε τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού χωρίς να έχει υπάρξει προειδοποίηση ή έστω διασφάλιση των πολιτών. Η τυφλή βία που έχει ως θύματα άτομα που δεν έχουν καμία εξουσία στα χέρια τους ή γυναικόπαιδα, προέρχεται, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, από ακροδεξιές φασιστικές και ναζιστικές οργανώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου