Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2010

Μαθητικές εκδηλώσεις με αντικαπιταλιστικό χαρακτήρα στις 26 Ιουνίου 2010


Στις 26 Ιουνίου 2010 θα πραγματοποιηθεί μονοήμερο μαθητικών εκδηλώσεων στη Στοά Θεάτρου Διάνα, Ιπποκράτους 7.
Το Μαθητικό Μονοήμερο Εκδηλώσεων οργανώνεται από τους μαθητές Anticapitalista και είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τους μαθητές να παρακολουθήσουν σημαντικές συζητήσεις, οι οποίες είναι επίκαιρες και εκτός αυτού είναι μια μεγάλη ευκαιρία για όσους δεν παρακολούθησαν το τετραήμερο «Μαρξισμός 2010» λόγω σχολικών υποχρεώσεων και διαβάσματος.

Πρώτη και επίκαιρη συζήτηση η οποία αρχίζει στις 3μμ θα έχει ως θέμα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη». Σε αυτή την συζήτηση θα αναλυθούν οι λόγοι για το οποίο παλεύουμε για την λευτεριά της Παλαιστίνης και για τους λόγους τους οποίους είμαστε κατά αυτού του τρομοκρατικού κράτους, του Ισραήλ. Όλοι μας συγκλονιστήκαμε με όσα γίνανε στις 31 Μαΐου και πιστεύω πως ήρθε η ώρα να δοθούν εξηγήσεις για όσα έγιναν.

Η δεύτερη συζήτηση θα έχει ως θέμα «Εκπαίδευση και αγορά - Όχι στο «νέο σχολείο» της Διαμαντοπούλου». Ήρθε καιρός οι μαθητές να «οπλιστούν» με γνώση πάνω στο θέμα. Ο κόσμος πιστεύει πως αυτό το «νέο σχολείο» θα αναβαθμίσει την Παιδεία. Λάθος. Αυτό το μέτρο στην κυριολεξία θα αφήσει δασκάλους και καθηγητές χωρίς εργασία και θα δυσκολέψει πιο πολύ εμάς τους μαθητές. Σε αυτή την κουβέντα θα αναλυθούνε αρκετά πράγματα τα οποία οι μαθητές πρέπει να γνωρίζουν για να αντισταθούν σε αυτά τα μέτρα τα οποία φαίνεται πως είναι τεχνάσματα τις καπιταλιστικής υποκουλτούρας για να μας υπνωτίσουν. Γι΄ αυτό λοιπόν όπως λέει και το σύνθημα μας «Μαθητές – Καθηγητές, ενωμένοι νικητές».

Τέλος, θα πραγματοποιηθεί η συζήτηση «Ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός», κατά την οποία θα λυθούν οι απορίες που έχουν σχέση με την επανάσταση. Επίσης, θα αναλυθούν τα γεγονότα της επανάστασης στην Ρωσία. Μπορούμε όλοι άραγε να απελάσουμε τον ρατσισμό, τον πόλεμο και την κοινωνική καταπίεση; Πως μπορούμε όλοι ενωμένοι να συντρίψουμε αυτό το καπιταλιστικό σύστημα; Όλα αυτά θα συζητηθούν σε αυτό το μονοήμερο.

Το μέλλον για όλους και ειδικά για τους μαθητές προμηνύεται δύσκολο και αναμφίβολο. Για αυτό λοιπόν πρέπει να θωρακιστούμε και να οπλιστούμε με ιδέες και γνώσεις πάνω σε αυτά τα θέματα. Στο τέλος των συζητήσεων θα πραγματοποιηθεί μουσικό πρόγραμμα με μαθητικά συγκροτήματα.

Πρόγραμμα:
• 3μμ- 4μμ Λευτεριά στην Παλαιστίνη
• 4.30μμ-6μμ Εκπαίδευση και Αγορά - όχι στο «νέο σχολείο» της Διαμαντοπούλου
• 6.30μμ-8μμ Ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός

8.30μμ Συναυλία με τα μαθητικά συγκροτήματα: Pueblo Unido, Mosh-χαρη, Νότιες Στροφές, Ανεπίσημοι, With n Without, Απαραβίαστοι Όρκοι, Re-ζην

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου