Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2010

Έκρηξη στο υπουργείο του Χρυσοχοΐδη


Έκρηξη σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης 24-6-2010 στο υπουργείο «Προστασίας» του Πολίτη. Η έκρηξη ήταν ισχυρή και σημειώθηκε λίγο μετά τις οκτώ το βράδυ στο γραφείο του υπασπιστή του υπουργού, στον 7ο όροφο του υπουργείου, στην λεωφόρο Κατεχάκη, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο στενός συνεργάτης του υπουργού. Ο υπασπιστής λεγόταν Γιώργος Βασιλάκης, ήταν 52 ετών και υπήρξε επί σειρά ετών στη φρουρά του υπουργού. Στις 11 Οκτωβρίου 2009 ανέλαβε τη θέση του υπασπιστή του υπουργού.

Ο υπουργός «Προστασίας» του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (ή Χρυσοχουντίδης όπως είναι το καλλιτεχνικό του ψευδώνυμο), εξερχόμενος του υπουργείου είπε ότι έχασε έναν πολύτιμο συνεργάτη. Η συγκεκριμένη βομβιστική επίθεση προκάλεσε αίσθηση στην κοινή γνώμη. Πολλοί την θεωρούν ως ένα γερό και ηχηρό κτύπημα στην καρδιά του υπουργείου του Χρυσοχοΐδη, που έμοιαζε να είναι «άτρωτο».

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η έκρηξη προκλήθηκε από παγιδευμένο δέμα, που βρισκόταν στο γραφείο του υπασπιστή, το οποίο είναι πολύ κοντά στο γραφείο του υπουργού. Εκτιμάται ότι ο υπασπιστής Γιώργος Βασιλάκης άνοιγε το δέμα με τη βόμβα, όταν αυτή εξερράγη. Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι το δέμα προοριζόταν για τον υπουργό. Το γραφείο του υπασπιστή ισοπεδώθηκε από την έκρηξη. Στο κτίριο υπήρξαν σοβαρές ζημιές, ενώ ο χώρος αποκλείστηκε για να εξεταστεί από τους πυροτεχνουργούς του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Έρευνα διεξάγεται για το πώς το δέμα με τη βόμβα έφτασε έως τον έβδομο όροφο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, καθώς και για το ποια οργάνωση βρίσκεται πίσω από το τυφλό αυτό τρομοκρατικό χτύπημα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι δράστες της επίθεσης, για συμβολικούς λόγους, ανέγραψαν ως αποστολέα του συστημένου δέματος το φυγόδικο στέλεχος της Siemens, Χρήστο Καραβέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου