Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2011

Πανελλαδικό άνοιγμα όλων των σταθμών διοδίων στις 6-2-2011
Το κίνημα κατά των διοδίων έχει κάνει αισθητή την παρουσία του και έχει οργανώσει πολυάριθμες κινητοποιήσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας, παρόλο που τα ΜΜΕ (Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης) επιδιώκουν να μην ενημερώνουν τους πολίτες γι’ αυτό το θέμα. Το κίνημα αυτό ισχυροποιείται σημαντικά και οι υποστηρικτές του αυξάνονται συνεχώς.

Το επόμενο μεγάλο ραντεβού του κινήματος έχει προγραμματιστεί για τις 6 Φεβρουαρίου 2011. Στις 6 Φεβρουαρίου θα γίνει πανελλαδικό άνοιγμα όλων των σταθμών διοδίων. Στις 13 Μαρτίου θα γίνει πανελλαδική συγκέντρωση του συντονιστικού επιτροπών αγώνα στα Τρίκαλα.

Οι οδηγοί και οι διάφοροι υποστηρικτές του κινήματος, είναι αποφασισμένοι να πουν όχι στα ηλεκτρονικά διόδια που προωθεί το Υπουργείο Υποδομών. Στον αγώνα τους αυτό δεν θα είναι μόνοι. Θα έχουν και τη νομική υποστήριξη από επαγγελματίες δικηγόρους που μετέχουν στις επιτροπές ώστε να αντικρούσουν τις δικαστικές «ενέδρες» που στήνουν οι κατασκευαστικοί όμιλοι για να ανακόψουν τη δυναμική ανάπτυξη του κινήματος κατά των διοδίων. Συγκροτήθηκε παράλληλα πενταμελής γραμματεία που θα οργανώσει την καλύτερη παρουσίαση του αγώνα, προωθώντας διακριτικό σήμα και κοινό τίτλο για όλες τις τοπικές επιτροπές, ενώ θα υπάρχει και νέα ηλεκτρονική σελίδα για την ενημέρωση των ενδιαφερομένων. Οι επιτροπές θα συμμετάσχουν στην ιδρυτική συνάντηση του παμπελοποννησιακού συντονιστικού, που έχει προγραμματιστεί για τις 23 Ιανουαρίου.


Παραθέτουμε ένα απόσπασμα από κείμενο του Πανελλαδικού Συντονιστικού Επιτροπών Αγώνα :

« 1) Να καταργηθούν όλες οι συμβάσεις παραχώρησης των εθνικών δρόμων.

2) Να καταργηθούν όλα τα διόδια, ιδιωτικά ή κρατικά.

3) Να συνεχιστούν όλα τα έργα επέκτασης / βελτίωσης όλων των εθνικών δικτύων με ευθύνη ενός δημόσιου φορέα με κοινωνικό έλεγχο.

4) Απορρίπτουμε τις λογικές της κάρτας, του ηλεκτρονικού διοδίου ή της χρήσης παράπλευρων δρόμων. » .

1 σχόλιο:

  1. Το πανελλαδικό συντονιστικό επιτροπών αγώνα κατά των διοδίων την Κυριακή
    20/2/2011 ανοίγουν τα διόδια όλης της χώρας και στέλνουν ένα μήνυμα
    αγώνα ενάντια στην προσπάθεια ποινικοποίησης του κινήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή