Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2011

Ο χρυσαυγίτης – νεοναζί Μιχαλολιάκος προκαλεί

Πέρα από την άσκηση βίας εναντίον πολιτικών αντιφρονούντων, οι ακροδεξιές - νεοναζιστικές συμμορίες προχωράνε και σε άλλες προκλητικές ενέργειες με στόχο να κερδίσουν περισσότερη δημοσιότητα.

Στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας έκανε την εμφάνισή του ο ηγέτης της ακροδεξιάς – νεοναζιστικής συμμορίας «Χρυσή Αυγή» Νίκος Μιχαλολιάκος. Κατάφερε μάλιστα να τραβήξει τα βλέμματα όλων πάνω του, λόγω της προκλητικής στάσης του και του ναζιστικού χαιρετισμού του.

Μετά το τέλος της συζήτησης για το θέμα των συμβασιούχων, και την έναρξη της συζήτησης για την ακυρωμένη συναυλία στον Άγιο Παντελεήμονα, ο αμετανόητος χιτλερικός Νίκος Μιχαλολιάκος, άρχισε το παραλήρημά του. Στη συνέχεια αποχώρησε από την αίθουσα υψώνοντας το δεξί του χέρι και κάνοντας ένα ναζιστικό χαιρετισμό.

Τόσο ο δήμαρχος της Αθήνας, όσο και οι άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι εξέφρασαν την αντίθεση τους με το ναζιστικό χαιρετισμό του Μιχαλολιάκου. Οι προκλήσεις από πλευράς του Ν. Μιχαλολιάκου είχαν αρχίσει ήδη με την έναρξη της συνεδρίασης, καθώς κατέφθασε στην αίθουσα συνοδευόμενος από οκτώ οπλισμένους μπράβους.

Σε ανακοίνωσή του ο Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ζήτησε να αρχίσει «να ξηλώνεται η δράση των φασιστικών συμμοριών της Χρυσής Αυγής στον Άγιο Παντελεήμονα, την Πλατεία Αττικής» και να γίνει πια ξεκάθαρο ότι «οι νεοναζί δεν έχουν καμιά θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο στην πράξη επιτίθενται σε διαδηλώσεις του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος, (…)».

Ο Ν. Μιχαλολιάκος είναι γνωστός για τις ακροδεξιές πεποιθήσεις του και για το θαυμασμό του για το Χίτλερ, δηλαδή για το μεγαλύτερο δολοφόνο της ανθρωπότητας. Στο παρελθόν είχε συλληφθεί για τρομοκρατικές ενέργειες και καταδικάστηκε. Το 1985 έγινε αρχηγός της Νεολαίας της χουντικής ΕΠΕΝ, με εντολή του δικτάτορα Παπαδόπουλου. Αργότερα ίδρυσε την ακροδεξιά οργάνωση «Χρυσή Αυγή».

Για όσους δεν γνωρίζουν, η «Χρυσή Αυγή» είναι μια νεοναζιστική οργάνωση με πλούσια εγκληματική δράση που συνηθίζει να τρομοκρατεί τους πολιτικούς της αντιπάλους με διάφορες μεθόδους. Τα μέλη της υμνούν το Χίτλερ και τη ναζιστική Γερμανία. Πολλοί χρυσαυγίτες μαχαιροβγάλτες έχουν επιτεθεί κατά καιρούς σε ανυποψίαστους πολίτες και κυρίως σε μέλη αριστερών οργανώσεων. Ορισμένοι ίσως να θυμούνται το χρυσαυγίτη Αντώνη Ανδρουτσόπουλο (γνωστό και ως «Περίανδρο») που καταδικάστηκε για 3 απόπειρες ανθρωποκτονιών και το χρυσαυγίτη αστυνομικό Γιάννη Ανδρασκέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου