Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2011

Το ΚΚΕ απέλυσε εργαζόμενους του τηλεοπτικού σταθμού 902Η ηγεσία του ΚΚΕ έδειξε για άλλη μια φορά το σκληρό της πρόσωπο. Η ηγεσία του κρατικοδίαιτου κόμματος που συχνά διαμαρτύρεται όταν κάποιοι επιχειρηματίες απολύουν εργαζόμενους, έκανε και αυτή το ίδιο πράγμα : λειτουργώντας σαν αδίστακτος καπιταλιστής εργοδότης (που έχει στην κατοχή του διάφορες επιχειρήσεις), προχώρησε σε απολύσεις εργαζομένων του τηλεοπτικού σταθμού «902».

Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το κρατικοδίαιτο ΚΚΕ απολύει εργαζόμενους. Αφού πρώτα πάρει τις κρατικές επιχορηγήσεις, στη συνέχεια πετάει εργαζόμενους στο δρόμο. Τα τελευταία χρόνια, το ΚΚΕ που έχει στην ιδιοκτησία του την επιχείρηση Τυποεκδοτική, είχε πάρει από το κράτος μεγάλο χρηματικό ποσό ως επιχορήγηση με τον όρο ότι θα δημιουργούσε νέες θέσεις εργασίας και τελικά όχι μόνο δεν δημιούργησε νέες θέσεις εργασίας αλλά απέλυσε κιόλας διάφορους εργαζόμενους της Τυποεκδοτικής. Φαίνεται ότι η ηγεσία του ΚΚΕ έχει πάρει πτυχίο στην υποκρισία και στην απάτη.

Παραθέτουμε το Δελτίο Τύπου της ΕΤΙΤΑ (Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής) για τις απολύσεις εργαζομένων στον τηλεοπτικό σταθμό «902».ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ Τ/Σ 902
Αθήνα, 1 Φεβρουαρίου 2011
Αρ. Πρωτ: 1143

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΕΤΙΤΑ

Τον τελευταίο καιρό οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα και στα ΜΜΕ ειδικότερα δέχονται ένα απίστευτο πόλεμο από τους εργοδότες με μειώσεις μισθών με καταστρατήγηση συλλογικών συμβάσεων και με απολύσεις.
Στον χορό των τηλεοπτικών σταθμών που έχουν αρχίσει απολύσεις, έχει μπει για τα καλά και ο τηλεοπτικός σταθμός 902 με 6 απολύσεις τεχνικών συναδέλφων μας τον Δεκέμβριο αλλά και μόλις χθες με άλλες 6 απολύσεις τεχνικών.
Καταγγέλλουμε την Διοίκηση του 902 για αδιαλλαξία και για τις απολύσεις εργαζομένων στον σταθμό.
Ζητάμε από την Διοίκηση του 902 την άμεση ανάκληση των αυθαίρετων και παράνομων αυτών απολύσεων συναδέλφων μας τεχνικών.
Δεν χωράει το μυαλό μας ότι στο όνομα της κρίσης ο συγκεκριμένος τηλεοπτικός σταθμός προβαίνει σε απολύσεις. Ενέργεια η οποία θα λέγαμε ότι είναι άστοχη και αναπάντεχη την ώρα που οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα δέχονται απανωτά πλήγματα από μια καθοδηγούμενη κυβέρνηση από το ΔΝΤ και το κεφάλαιο της χώρας.
Η θέση μας είναι σαφής: δεν είμαστε διατεθειμένοι να χαρίσουμε ούτε να θυσιάσουμε τίποτα. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιτρέψουμε να γίνουν οι εργαζόμενοι θύματα.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ να συσπειρωθούν και να αντισταθούν στις προσπάθειες των καναλαρχών να καταπατήσουν τα εργασιακά μας δικαιώματα και κατακτήσεις.

Για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου