Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2011

Αποχαιρετισμός στον τροτσκιστή ποιητή Δημήτρη ΚατσαγάνηΈφυγε από τη ζωή ο τροτσκιστής ποιητής Δημήτρης Κατσαγάνης. Η κηδεία του έγινε στο χωριό του, όπως επιθυμούσε, στις 15 Φεβρουαρίου 2011. Εκατοντάδες συγχωριανοί, συγγενείς, φίλοι και σύντροφοί του πήγαν να τον αποχαιρετίσουν. Είχε προηγηθεί μια πολυήμερη και πολύ δύσκολη μάχη ενάντια σε οξύτατο εγκεφαλικό επεισόδιο, το οποίο υπέστη στις 2 Φεβρουαρίου στο σπίτι του. Διεκομίσθη με ασθενοφόρο στο Αττικό Νοσοκομείο του Χαϊδαρίου και μετά στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νικαίας, όπου άφησε την τελευταία του πνοή.

Στο πλευρό του στάθηκαν από την πρώτη στιγμή οι γιοι του, η μάνα του, τα αδέλφια και ξαδέλφια του, οι στενοί του φίλοι και οι σύντροφοί του από το ΕΕΚ – Τροτσκιστές. Στην κηδεία του Δημήτρη Κατσαγάνη παρευρέθηκε αντιπροσωπεία του ΕΕΚ – Τροτσκιστές, αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες, αντιπροσωπεία της ΔΑΣ (παράταξη του ΚΚΕ), της ΑΣΚΙ (παράταξη του Συνασπισμού), του Εργατικού Κέντρου Ναυπάκτου και του Συμποσίου Ποίησης.

Ο Δημήτρης Κατσαγάνης γεννήθηκε το 1950 στην Άνω Βασιλική Ναυπακτίας. Μετά την πτώση της χούντας πήγε στην Αθήνα. Από την αρχή της μεταπολίτευσης εντάχθηκε στο συνδικαλιστικό κίνημα και στο ΚΚΕ. Το 1977 παντρεύτηκε την Αγλαΐα Κάππου. Το 1984 έγινε μέλος της τροτσκιστικής ΕΔΕ (Εργατική Διεθνιστική Ένωση), η οποία αργότερα μετονομάστηκε σε Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα – Τροτσκιστές. Υπήρξε για πάνω από μια δεκαετία μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΕΕΚ και παρέμεινε στέλεχός του μέχρι το τέλος της ζωής του. Παράλληλα ασχολήθηκε και με την ποίηση και εξέδωσε οκτώ ποιητικές συλλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου