Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2011

Ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Το ΠΑΣΟΚ και η Τρόικα πουλάνε τη χώρα

Τη στιγμή που η Ελλάδα βρίσκεται εν μέσω βαθιάς ύφεσης, η τρόικα ζητάει επιτακτικά από το κράτος να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία αξίας 50 δισ. ευρώ μέχρι το 2015 !

Η Τρόικα και η καπιταλιστική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σχεδιάζουν να ξεπουλήσουν αρκετά μεγάλο μέρος της ακίνητης περιουσίας του ελληνικού Δημοσίου σε εξευτελιστικά χαμηλές τιμές. Όπως έχει υπολογιστεί από την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, η συνολική ακίνητη περιουσία του Δημοσίου ανέρχεται στο ποσό των 273 δισ. ευρώ.

Τη μεγαλύτερη χαρά θα κάνουν σίγουρα οι διάφοροι αγοραστές και κερδοσκόποι, που θα αποκτήσουν πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία τουλάχιστον στο 50% της πραγματικής τους αξίας.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ συνεχίζει απτόητη το εγκληματικό της έργο παρά τις έντονες αντιδράσεις της κοινωνίας. Τα κοπρόσκυλα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που βούλιαξαν την ελληνική οικονομία, που ευθύνονται για την πτώση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων, που παρέδωσαν τη χώρα μας στο έλεος των διεθνών τοκογλύφων, τραπεζιτών και μεγαλοκαρχαριών καπιταλιστών, έχουν σκοπό να ολοκληρώσουν το σχέδιο εκποίησης της κρατικής περιουσίας όσο το δυνατόν συντομότερα. Με την τακτική που ακολουθούν τα γαλαζοπράσινα ερπετά, σε λίγα χρόνια το κράτος δεν θα μπορεί από πουθενά να εισπράξει έσοδα.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, μαζί με την τρόικα, αποφάσισε νέα εισπρακτικά μέτρα 21,7 δις. Ευρώ. Το ποσό διπλασιάστηκε σε 9 μήνες (ήταν 10,85 δις. Ευρώ το Μάιο του 2010 όταν ψηφίστηκε το μνημόνιο της υποτέλειας).

Το κατάπτυστο επικαιροποιημένο μνημόνιο που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών, ύστερα από τη συμφωνία που είχε με τους επικεφαλής της τρόικας αναφέρει ότι θα δοθούν επιπλέον 30 δισ. ευρώ στις ΤΡΑΠΕΖΕΣ, δηλαδή στους νόμιμους τοκογλύφους που έχουν ρουφήξει το αίμα του ελληνικού δημοσίου ! Για άλλη μια φορά, η κυβέρνηση των καθαρμάτων που λήστεψαν τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, τρέχει να εξυπηρετήσει τα κέρδη των μεγαλοκαρχαριών τραπεζιτών !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου