Κυριακή, 6 Μαρτίου 2011

Η κυβέρνηση δίνει 345.000 ευρώ στη Μονή Βατοπεδίου. Προκλητικό αλισβερίσι πολιτικών και ρασοφόρωνΗ κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για άλλη μια φορά προκαλεί την οργή των φορολογούμενων πολιτών της χώρας μας, συνεχίζοντας απτόητη (μαζί με τη ΝΔ) την απαράδεκτη πολιτική που εφάρμοσε όλα αυτά τα χρόνια. Μια πολιτική ξεπουλήματος της χώρας στους τραπεζίτες και κάθε λογής κεφαλαιοκράτες και κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος.

Τα ρεμάλια της κρατικής εξουσίας αποφάσισαν να δώσουν ένα ακόμα δωράκι στους ρασοφόρους. Από τη μια καταληστεύουν τους μισθωτούς και συνταξιούχους και από την άλλη δίνουν στη Μονή Βατοπεδίου το ποσό των 345.000 ευρώ ! Στη Μονή που είναι αναμεμειγμένη σε πληθώρα σκανδάλων τα οποία έχουν προκαλέσει αίσθηση στην κοινή γνώμη.

Η πολιτική εξουσία αποφασίζει και δίνει τεράστια ποσά σε ρασοφόρους (εκκλησίες και μονές), κατασπαταλώντας το δημόσιο χρήμα, δηλαδή το χρήμα των φορολογούμενων πολιτών, αντί να προχωρήσει σε κοινωνικές παροχές που θα έχουν στόχο να βοηθήσουν εξαθλιωμένα και φτωχά λαϊκά στρώματα.

Αρκετά από τα χρήματα των φορολογούμενων συμπολιτών μας δυστυχώς πάνε στα χέρια των ρασοφόρων που έχουν μετατρέψει την εκκλησία και τις μονές σε κερδοφόρες καπιταλιστικές επιχειρήσεις, που είναι οι μεγαλύτεροι τσιφλικάδες της Ελλάδας έχοντας στην κατοχή τους τεράστιες εκτάσεις (εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα γης), που καταπατούν με περίσσιο θράσος διάφορες δασικές εκτάσεις, που έχουν πολυάριθμες μετοχές στην Εθνική Τράπεζα και σε διάφορες άλλες τράπεζες, που έχουν στην κατοχή τους ολόκληρα νησιά και βραχονησίδες (!), που έχουν περίπου 800 κτήρια με γραφεία, καταστήματα, εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία και μισθωμένα βενζινάδικα και που συνεχώς φοροδιαφεύγουν με ευθύνη των ελληνικών κυβερνήσεων.

Χώρια τα «ευλογημένα» έσοδα, μέχρι και 10 εκατ. ευρώ (3,4 δισ. δρχ.) ετησίως, που εισπράττουν, κάθε χρόνο, οι φορείς της Εκκλησίας της Ελλάδος (μητροπόλεις, ναοί, ιδρύματα κ.ά.) από τα τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ (στοίχημα, λόττο, τζόκερ, ΠΡΟ-ΠΟ κ.λπ.) και από το Κρατικό Λαχείο. Είναι εμφανές ότι οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας είναι εξαιρετικοί υποκριτές. Από τη μια κάνουν κηρύγματα περί λιτής και ασκητικής ζωής (προσπαθώντας να ξεγελάσουν τους πολίτες) και από την άλλη δρουν σαν επιχειρηματίες (και αδηφάγα αρπακτικά) συσσωρεύοντας τεράστιο πλούτο, αποκτώντας μετοχές σε τράπεζες, αποκτώντας πολυάριθμα καταστήματα, ξενοδοχεία κ.α.

2 σχόλια:

 1. Έχετε πάει να δείτε στο άγιο όρος τι έργα γίνονται κάθε μέρα???? Σας προβληματίζουν τα 3.000.000 Euros??? Δισεκατομμύρια euro χάνονται για παράνομους σκοπούς και φωνάζετε για τα απαραίτητα χρήματα που δίδονται ώστε να μην καταστραφούν οι μονές?
  Κάθε μέρα πλήθος ανθρώπων τις επισκέπτονται, διανυκτερεύουν και γευματίζουν χωρίς να πληρώνουν τίποτα... Για ξανασκεφτείτε όλη την ιστορία από την αρχή!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αγαπητέ bluemangamer, λυπάμαι που ο θρησκευτικός φανατισμός σου δεν σε αφήσει να δεις την πραγματικότητα.

  Όχι μόνο απέφυγες σκόπιμα να κατακρίνεις το συγκεκριμένο δώρο, που είναι ένα μόνο από τα ΧΙΛΙΑΔΕΣ δώρα που δίνουν οι κυβερνήσεις (από λεφτά του ελληνικού δημοσίου) στις εκκλησίες και στις μονές , αλλά αρνείσαι κιόλας να παραδεχτείς ότι η εκκλησία και οι μονές λειτουργούν σαν (κερδοφόρες) Επιχειρήσεις (με κρατική επιχορήγηση) !!!!

  Ξεχνάς μια λεπτομέρεια. Τα περισσότερα από τα χρήματα που δίνει η εκκλησία για φιλανθρωπικό έργο προέρχονται από τους ίδιους τους πιστούς και από το ελληνικό δημόσιο (δηλαδή από τους φορολογούμενους πολίτες).

  Σου θυμίζω επίσης ότι οι (χριστιανοί) παπάδες πληρώνονται από το δημόσιο. Δηλαδή οι αποδεδειγμένοι φοροφυγάδες της ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ Α.Ε. πληρώνονται με χρήματα των φορολογούμενων πολιτών !

  ΑπάντησηΔιαγραφή