Κυριακή, 13 Μαρτίου 2011

Ο Ίαν Ρας εγκαινίασε τις ακαδημίες της Λίβερπουλ στην Ελλάδα

Ο ζωντανός θρύλος της Λίβερπουλ, ο σπουδαίος Ίαν Ρας (Ian James Rush), εγκαινίασε τις ποδοσφαιρικές ακαδημίες των «κόκκινων» στην Ελλάδα. Η ομάδα του μεγάλου λιμανιού της Αγγλίας έχει κάνει το ίδιο σε 25 χώρες σε όλη την Ευρώπη και τα παιδιά που θα ξεχωρίσουν στο πρόγραμμα και θα αποδείξουν ότι διαθέτουν αξιόλογη τεχνική κατάρτιση θα έχουν τη δυνατότητα να παίξουν κάποια στιγμή στον ιστορικό σύλλογο.

Ο Ρας που έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Λίβερπουλ και έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της, μαζί με τον υπεύθυνο ακαδημιών, Στίβεν Τέρνερ, παρουσίασαν το πρόγραμμα σε μια συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν.

«Η ακαδημία που ιδρύουμε στην Ελλάδα είναι ένα μέσο για να έρθει ο κόσμος πιο κοντά στην ομάδα. Έτσι, θα μάθουν τα παιδιά τον τρόπο που βλέπουμε το ποδόσφαιρο στη Λίβερπουλ. Το σημαντικότερο είναι αυτά τα παιδιά να διδαχτούν ένα συγκεκριμένο τρόπο ποδοσφαιρικής σκέψης», τόνισε ο Ρας προσθέτοντας ότι « Η Λίβερπουλ είναι ένας οικογενειακός σύλλογός και αυτό που μας ενδιαφέρει είναι με τις διεθνείς ποδοσφαιρικές ακαδημίες να μεταλαμπαδεύσουμε τις αξίες και την φιλοσοφία του συλλόγου στους αθλητές (αγόρια και κορίτσια) μας από πολύ μικρή ηλικία. Αν στην πορεία κατορθώσουμε και προωθήσουμε κάποιο παίκτη από αυτές τις ακαδημίες στην πρώτη ομάδα τότε θα είμαστε πολύ χαρούμενοι. Η φιλοσοφία του προπονητή μας, Κένι Νταγκλίς, με την οποία συμφωνώ απόλυτα είναι ότι κανείς δεν είναι μεγαλύτερος από τον σύλλογο και ότι είναι πολύ μεγάλη τιμή να παίζεις για την Λίβερπουλ. Όσοι έχουν αποφοιτήσει από τις ακαδημίες της Λίβερπουλ παίζουν και σκέφτονται με τον τρόπο της Λίβερπουλ. Η Λίβερπουλ με αυτή την συνεργασία εγγυάται ότι θα έρθουν εδώ προπονητές από την Αγγλία οι οποίοι είναι γνώστες αυτής της φιλοσοφίας και θα την διδάξουν στους προπονητές εδώ ώστε να υπάρχει συνέχεια σε αυτή την προσπάθεια. Είμαστε ένα ιδιαίτερος σύλλογος και έχουμε ένα ιδιαίτερο τρόπο διδασκαλίας.» .

Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο Στιβ Τέρνερ, επικεφαλής των διεθνών ακαδημιών της Λίβερπουλ, που δήλωσε : «Σκοπός μας είναι η ανάπτυξη όχι μόνο αγωνιστικών ικανοτήτων άλλα και ικανότητες που θα βοηθήσουν τους ποδοσφαιριστές και στην ζωή τους. Μέσα από τις ακαδημίες προσπαθούμε να βοηθήσουμε τα παιδία να αναπτύξουν ικανότητες όπως το πώς θα διαχειρίζονται την εικόνα τους ως ποδοσφαιριστές, πώς πρέπει να αντιδρούν σε επευφημίες άλλα και κριτικές, πώς να διαχειρίζονται τον χρόνο τους. Η Λίβερπουλ είναι πάνω από όλα ένας οικογενειακός σύλλογος και σαν οικογένεια στηρίζουμε ο ένας τον άλλο.» .

H Λίβερπουλ (Liverpool Football Club) είναι η τρίτη ομάδα που ιδρύει ποδοσφαιρικές ακαδημίες στην Ελλάδα, μετά την Άρσεναλ (Arsenal) και τη Γιουβέντους (Juventus).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου