Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Λαϊκή Συνέλευση Μολάων. Απολογισμός παρεμβάσεων στη Λακωνία

Παραθέτω ένα κείμενο της Λαϊκής Συνέλευσης Μολάων. (Οι Μολάοι είναι ένα χωριό του νομού Λακωνίας).


Λ/Σ ΜΟΛΑΩΝ.ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΣΕ ΛΙΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΑΚΤΕΣ ΣΤΙΣ 13-14-15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2011

Στις 25 Ιουλίου 2011 πήραμε μαζί με την συνέλευση της Κέρκυρας την πρωτοβουλία να καλέσουμε όλες τις λαϊκές συνελεύσεις των πλατειών της χώρας να συμμετέχουν και να συνδιοργανώσουν μαζί μας «παρεμβάσεις σε λιμάνια και ακτές τον 15Αύγουστο».

Ανάμεσα στους πολλούς λόγους που μας οδήγησαν στην ανάληψη αυτής της πρωτοβουλίας ήταν το ότι είχαμε προβλέψει το ενδεχόμενο της απομαζικοποίησης του κινήματος καθώς και την πιθανότητα της κρατικής καταστολής.

Πήραμε λοιπόν αυτήν την πρωτοβουλία «από τα κάτω » θέλοντας να δείξουμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι το κίνημα είναι ζωντανό και παντού , ότι η «αντίσταση » δεν κάνει «διακοπές» αλλά κυρίως θέλοντας να δυναμώσουν οι συνελεύσεις της επαρχίας με το δυναμικό που θα μεταφερόταν εκεί από τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Πως βιώσαμε την προετοιμασία – προσπάθεια .

Είχαμε λοιπόν θέσει έναν μεγάλο στόχο.

Η επιβεβαίωση των προβλέψεών μας αλλά και η «πανελλαδική » μας «έκθεση» μας πείσμωσε , μας έκανε ακόμα πιο αποφασιστικούς και μας έδεσε σαν συλλογικότητα.

Αν δεν είχαμε προγραμματίσει αυτήν την δράση ,μπορεί και ‘μείς να «χαλαρώναμε» και να σκορπίζαμε μέσα στην καλοκαιρινή ραστώνη…

Βγάλαμε τρείς προκηρύξεις στα ελληνικά , ένα κείμενο για τους τουρίστες που μεταφράσαμε σε τέσσερεις ξένες γλώσσες, φτιάξαμε 2 πανό και 4 ταμπλό με φωτογραφίες από την τοπική μας δράση , την «μάχη » ενάντια στο μεσοπρόθεσμο στην πλατεία Άμεσης Δημοκρατίας (πρώην πλ. Συντάγματος ) ,αλλά και στιγμιότυπα από το διεθνές κίνημα.

Μέσα στα πλαίσια της προετοιμασίας αυτής , ήρθαμε σε επικοινωνία με συναγωνιστές από πολλές συνελεύσεις ανά την Ελλάδα και ανταλλάξαμε απόψεις , θέσεις , αγωνίες κι ‘ ελπίδες, σκέψεις για τα επόμενα βήματα του κινήματος… βιώσαμε δηλαδή με λίγα λόγια την αλληλεγγύη και την συλλογικότητα μέσα στα πλαίσια του κινήματος!

Όλα αυτά μας έκαναν πιο δυνατούς και πιο «πλούσιους»!!!

Οι παρεμβάσεις μας.

Ήρθε λοιπόν η ώρα της παρέμβασης!

Δεν είχαμε ξανακάνει κάτι τέτοιο (να παρέμβουμε σε τόπο και χρόνο «διακοπών» ) και αλήθεια η ανταπόκριση του κόσμου ήταν τόσο θετική που ξεπέρασε κάθε προσδοκία μας!

Καμία σχέση με τα κακόβουλα σχόλια κάποιων «συναγωνιστών????» που μίλαγαν εντελώς αυθαίρετα περί «σαμποτάζ» στον τουρισμό , περί «παρενόχλησης λουομένων» , «αντιθρησκευτική προβοκάτσια» ΚΑΙ «ΜΗ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ?????»!!!!!

Ο κόσμος κυριολεκτικά μας αγκάλιασε!

Έβλεπαν τις φωτογραφίες κι’ ήταν σαν να κοιτάζονταν σε καθρέφτη!» « Ήμασταν και μείς εκεί !» έλεγαν πολλοί. «Θα τους δείξουμε εμείς στις 3 του Σεπτέμβρη » έλεγαν κάποιοι άλλοι. Κανένας δεν είχε πιστέψει το παραμύθι της «διάσωσης».Κανένας δεν είχε ψευδαισθήσεις για το μέλλον που θέλει να μας επιβάλει η κυβέρνηση των υπαλληλίσκων του διεθνούς οικονομικού φασισμού!

Διαφορετικές ηλικίες ,πολυμορφία ,αλλά σε όλους έβλεπες μια αποφασιστικότητα στα μάτια που ήταν σαν να ΄λεγε «με λάθος λαό διάλεξαν να τα βάλλουν!!!»

Ελληνοαμερικάνικοι προσπαθούσαν να εξηγήσουν στα παιδιά τους τι έγινε στο Σύνταγμα , οι Ιταλοί έλεγαν «τώρα ήρθε και η σειρά μας» , οι Γάλλοι έλεγαν πως πρέπει να «ξυπνήσουν κι’ αυτοί γιατί μετά τις κινητοποιήσεις τους για το συνταξιοδοτικό δεν έχουν κάνει και τίποτα σπουδαίο » , οι Εγγλέζοι με πρόσφατα τα γεγονότα του Λονδίνου είχαν χάσει το φλεγματικό τους «χιούμορ» , και οι λίγοι για τα προηγούμενα δεδομένα της περιοχής Γερμανοί ήταν προβληματισμένοι με «το πού το πάνε οι τραπεζίτες…».

Εντάξει , υπήρχαν και οι «αντίθετοι» , αλλά ήταν τόσο λίγοι και με επιχειρήματα που δεν άντεχαν στην αντιπαράθεση.

Οι προκηρύξεις μας δεν ήταν μόνο ενημερωτικές είχαν και προτάσεις!

Πραγματικά ελάχιστοι ήταν αυτοί που είπαν τα γνωστά «ε δεν βγαίνει όμως τίποτα » ή το «ε δεν γίνονται αυτά..»!

Δυστυχώς δεν μπορούμε ν ‘ αναφερθούμε δημόσια στην βοήθεια ή στα «στραβά μάτια» κάποιων κρατικών υπαλλήλων…Θα αναφερθούμε όμως στην περίπτωση των 2 ΜΑΤατζήδων που κοίταγαν τις φωτογραφίες με τα «κατορθώματά τους» (…στην επαρχία γνωριζόμαστε γενικώς…)!Του ενός του κοπήκαν τα μειδιάματα κι’ έφυγε…. Ο άλλος έμεινε πάνω από 2 ώρες και προσπαθούσε να μας πείσει για το ότι «δεν γίνεται να παραιτηθεί » και ότι «δεν μπορεί να στραφεί κατά της βουλής …γιατί κάτι τέτοιο θα ήταν πραξικόπημα»……!!!!

Εμείς του είπαμε ότι προλαβαίνει δεν προλαβαίνει να παραιτηθεί!

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ.

Λόγω περιορισμένης(γεωγραφικά) συμμετοχής η παρέμβαση του 15Αύγουστου δεν μπορεί να χαρακτηριστεί σαν Πανελλαδική αλλά μάλλον σαν Περιφερειακή!

Δεν μας πείραξε τόσο αυτό ,όσο το γεγονός του ότι κάποιες συνελεύσεις δεν μπήκαν καν στον κόπο να μας απαντήσουν για το αν συμφωνούσαν ή αν διαφωνούσαν με την παρέμβαση ,αλλά αυτό μάλλον οφείλεται στην αδυναμία λήψης αποφάσεων λόγω της μικρής συμμετοχής στις συνελεύσεις…

Ευχαριστούμε τις συναγωνίστριες και τους συναγωνιστές που συναντήσαμε στους τόπους των δράσεων και μας βοήθησαν!

Εμείς θα εξακολουθήσουμε να «σκεφτόμαστε πλανητικά και να δρούμε τοπικά»!

ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ … μας το έδωσε ο κόσμος και σας το μεταφέρουμε!
Όλοι διψούσαν για δράση!
Όλοι περίμεναν το επόμενο βήμα!
Όλοι ήταν αποφασισμένοι!
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ! ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ! VENCEREMOS!!!!

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΟΛΑΩΝ . Αύγουστος 2011


(Φωτογραφίες από τις παρεμβάσεις σε Πλύτρα ,Μονεμβασιά , Ελαφόνησο ,Βαθύ και Γύθειο .)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου