Κυριακή, 21 Αυγούστου 2011

Συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – Eurobank. Πέντε στελέχη της τράπεζας χέρι χέρι με το ΠΑΣΟΚ


Με την τοποθέτηση του Κ. Μητρόπουλου στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων μετά από απόφαση της δοσιλογικής – καπιταλιστικής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, θα φθάσουν σε 5 οι κορυφαίες θέσεις που καταλαμβάνουν στελέχη της Eurobank στον κρατικό μηχανισμό. Για άλλη μια φορά, αποδεικνύεται έμπρακτα ότι τα κοράκια των τραπεζών συμπορεύονται με τα κοράκια του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας.

Πολλοί κάνουν λόγο για κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΛΑΤΣΗ!

Συγκεκριμένα τοποθετήθηκαν:

1. Tαμβακάκης - Διοικητής της Εθνικής από Eurobank (αποχώρησε από τη Eurobank).

2. Καραμούζης - Μέλος Δ.Σ. ΟΤΕ από Eurobank (παραμένει εν ενεργεία στη Eurobank).

3. Αρχοντίδης - Μέλος Δ.Σ. ΟΠΑΠ από Eurobank (εν ενεργεία στη Eurobank).

4. Ρογκάκος - Οικονομικός Διευθυντής του ΟΠΑΠ (αποχώρησε από τη Eurobank).

Στα Δ.Σ. ΟΤΕ και ΟΠΑΠ παραμένουν εν ενεργεία τα στελέχη της τράπεζας Eurobank, που επί πλέον είναι υπεύθυνα επενδυτικών εργασιών της Eurobank.

Σημειώνεται ότι η Eurobank Χρηματιστηριακή με Πρόεδρο τον Κ. Μητρόπουλο, έλαβε απευθείας ανάθεση από την Κυβέρνηση την μέρα που δημοσιευόταν στο ΦΕΚ η υποχρέωση διαγωνισμού αντί απευθείας αναθέσεων, όπως μέχρι τότε.

Επίσης τυχόν τοποθετήσεις στο ταμείο στελεχών που κατέχουν κορυφαίες μεν θέσεις «αλεξιπτωτιστών» ολίγων μηνών σε χρηματιστηριακές εταιρίες λόγω διασυνδέσεων, αλλά χωρίς τις απαραίτητες επαγγελματικές πιστοποιήσεις που προσδίδουν τεχνικές γνώσεις, δεν θεωρούνται τοποθετήσεις ανθρώπων της αγοράς.

Οι φερόμενοι ως άνθρωποι της αγοράς στο ταμείο δεν έχουν καμία επαγγελματική πιστοποίηση:
α) αναλυτή ή
β) διαχειριστή ή
γ) συμβούλου επενδύσεων.

Το επίσημο βιογραφικό του Κ. Μητρόπουλου που εστάλη στη Βουλή από τον Ε. Βενιζέλο αναφέρει ότι έχει ιδιαίτερη εμπειρία στη Διαχείριση Χαρτοφυλακίων.

Πέρα όμως του γεγονότος ότι η Eurobank ΑΧΕΠΕΥ έδωσε τη θέση του Προέδρου λόγω σχέσης με συγκεκριμένα πρόσωπα της Διοίκησης (πριν λίγους μήνες), ο ίδιος δεν έχει καμία επαγγελματική πιστοποίηση από την Ε.Κ. ούτε στη διαχείριση χαρτοφυλακίων όπως γράφεται.

Εάν έκανε διαχείριση χωρίς πιστοποίηση ήταν παράνομος.

Επομένως είτε το αποσταλέν βιογραφικό είναι ψευδές είτε ήταν παράνομος διότι για διαχείριση χαρτοφυλακίων απαιτείται άδεια και πιστοποίηση.

Επιπλέον πως θα λυθεί το θέμα σύγκρουσης συμφερόντων όπως αναφέρει σωστά ο νόμος; Θα αποκλείεται η Eurobank και οι πελάτες της;

Επί πλέον μετά την λήξη της θητείας του θα εργασθεί σε άλλες εταιρίες του ίδιου ομίλου της Eurobank αφού στην ίδια εταιρία δεν θα μπορεί για 2 χρόνια να εργασθεί;

Μήπως έχουμε παρόμοια περίπτωση με του Α. Πιλάβιου που αφού υπηρέτησε για πολλά χρόνια την Alpha Bank, πήγε για 5 χρόνια διορισθείς από Γ. Αλογοσκούφη ως Πρόεδρος της ΕΚ και μετά την 5ετία ξαναπήγε επίσημα στην Alpha Bank με υπέρογκο μισθό ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου