Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Επιστολή ιδρυτικού μέλους του ΠΑΣΟΚ στον Πρωθυπουργό



Αναδημοσιεύουμε μια ανοιχτή επιστολή που είχε στείλει το Νοέμβριο του 2010 ο Δαμιανός Βασιλειάδης, ιδρυτικό μέλος του ΠΑΚ και του ΠΑΣΟΚ προς τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Ανοιχτή επιστολή
Προς τον
Πρωθυπουργό της Ελλάδας
κ. Γιώργο Παπανδρέου


Κύριε πρωθυπουργέ,

Χθες το μεσημέρι έλαβα από την εφορία Νέου Ψυχικού μία επιστολή, που μου ζητάει για το έτος 2005 να πληρώσω σήμερα, 4/11/2010, 500 Ευρώ, αναγκαστική περαίωση.

Τυχαίνει να είμαι εδώ και τέσσερα χρόνια συνταξιούχος των 850 Ευρώ. Η σύζυγος μου παίρνει σύνταξη 550 Ευρώ. ΄Εχω δύο κόρες, μία 33 ετών και μία 27 και είναι άνεργες. Άλλα εισοδήματα από κάποια άλλη πηγή δεν έχουμε. Επιπλέον πληρώνουμε κάθε μήνα τόκους στην τράπεζα 510 Ευρώ.

Είμαι ο μόνος; Όχι φυσικά. Υπάρχουν ασφαλώς και χειρότερα.

Αφού η κυβέρνησή σας μας έκοψε το δώρο των Χριστουγέννων και του Πάσχα, που αντιστοιχεί ακριβώς με μίαμιση σύνταξη και με την αυξανόμενη καθημερινή ακρίβεια κόβεται άλλη τόση (πιθανόν έπονται και άλλες) τουτέστιν μας ζητάτε να ζήσουμε δώδεκα μήνες με απολαβές εννέα μηνών , περιθώρια περισσότερης αφαίμαξης δεν υπάρχουν.

Το μόνο λοιπόν, που απομένει, είναι να μας ρουφήξετε το αίμα, ως άλλοι δράκουλες.

Τυχαίνει να είμαι από τα ιδρυτικά στελέχη του ΠΑΚ και του ΠΑΣΟΚ, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΚ, Υπεύθυνος του ΚΕΜΕΔΙΑ (Κέντρου Μελετών και Διαφώτισης), του ανώτατα καθοδηγητικού οργάνου του Κινήματος επί ΠΑΚ και ΠΑΣΟΚ, Γενικός Γραμματέας των οργανώσεων του ΠΑΚ στην τότε Δυτική Γερμανία και Δυτικό Βερολίνο το 1973 -74, των πολυπληθέστερων οργανώσεων του ΠΑΚ και μέλος της πρώτης Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.

Ως υπεύθυνος του ΚΕΜΕΔΙΑ επί ΠΑΚ και ΠΑΣΟΚ, διεύθυνα τις εργασίες για τη συγγραφή της 3ης του Σεπτέμβρη, για τη συγγραφή της οποίας συνέβαλα τα μέγιστα.

Από το 1967 που μπήκα στο Κίνημα κατά της δικτατορίας και από το 1968 που ιδρύθηκε το ΠΑΚ, του οποίου υπήρξα ιδρυτικό στέλεχος, πληρώνω συνεχώς τις συνδρομές μου. Επιπλέον συνέβαλα ενεργά στη συλλογή χρημάτων, για τον αντιδικτατορικό αγώνα, οργανώνοντας διάφορες εκδηλώσεις στο Μόναχο, όπου ήμουν Τούτορ και όπου φιλοξένησα κατά καιρούς τους περισσότερους αντιστασιακούς του ΠΑΚ και στελέχη του ΠΑΚ από άλλες χώρες.

Πληρώνω έως σήμερα σε διάφορες πρωτοβουλίες, για να αναστρέψουμε αυτή την παρακμιακή πορεία, στην οποία συντελέσατε τα μέγιστα, ως μέλη σχεδόν όλων των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, από την ίδρυσή του.

Παραιτήθηκα το 1977, όταν διαπίστωσα ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ πρόδωσε τις διακηρυγμένες μας αρχές και αφού διέγραψε τα υγειά και αγωνιστικά στελέχη του Κινήματος, διόρισε και προώθησε συνειδητά όλους τους υποτακτικούς, καιροσκόπους, τυχοδιώκτες Σοσιαληστές στα κρίσιμα πόστα του Κινήματος, ανάγοντας την ευνοιοκρατία και την αναξιοκρατία σε σύστημα διακυβέρνησης και το χρήμα ως την μεγαλύτερη κοινωνική αξία.

Βέβαια υπάρχουν κι’ εξαιρέσεις. Μιλάω για την εκάστοτε ηγεσία και όσους συνεργάστηκαν ναζί της, για να καταληστέψουν τον έλληνα φορολογούμενο και χρεώσουν τις επόμενες γενιές με τις ανομίες τους.

΄Εκτοτε όλους αυτούς, τους χρειάζεται το σύστημα και γι’ αυτό τους προωθούσαν και τους προωθούν τα εξωθεσμικά κέντρα, γιατί αυτούς χρησιμοποιεί ως πειθήνια όργανα, ως υπαλλήλους, η οικονομική και πολιτική ολιγαρχία, στην οποία ανήκετε εσείς και η Νέα Δημοκρατία και όχι μόνο, για να καταδυναστεύετε τον τόπο.

Τι κάνετε για τους κλέφτες και λωποδύτες; Εξεταστικές επιτροπές για να μας εξαπατάτε και να ρίχνετε στάχτη στα μάτια του κόσμου; Μα, βγάζει κόρακας κορακιού μάτι;

Δεν χρειάζονται αποδείξεις περί του ανωτέρω. Η πραγματικότητα βοά.

Μετά τον δικό μας διωγμό (εγώ παραιτήθηκα το 1977, προβλέποντας τις εξελίξεις), εντάχτηκε στο ΠΑΣΟΚ άπειρος αριθμός καιροσκόπων «προοδευτικών, σοσιαλιστών, κομμουνιστών» και νυν σκληρών νεοφιλελεύθερων, όπως ο αντιπρόεδρος Θεόδωρος Πάγκαλος, (και φυσικά δεν είναι ο μόνος, απλώς είναι το πιο αντιπροσωπευτικό δείγμα), του οποίου η αμετροέπεια και η αλαζονεία, λόγω ασυλίας, ασυδοσίας και ισχύος, που του δίνουν οι διαπλεκόμενοι και γενικότερα το καθεστωτικό σύστημα, δεν γνωρίζουν όρια!

Ποτέ δε ζήτησα τίποτε για μένα και την οικογένειά μου παρ’ όλο που χρόνια και χρόνια αγωνίστηκα σκληρά και με αφάνταστες θυσίες, για τις αρχές αυτού του Κινήματος και βοηθούσα και βοηθώ και συμπαραστέκομαι ακόμη και σήμερα, τους συντρόφους μου που έχουν ανάγκη.

Δεν έκλεψα και δε λήστεψα. Δε διέφθειρα συνειδήσεις, όπως έκανε ο Ανδρέας Παπανδρέου και οι διάδοχοί του, εκμαυλίζοντας τους πάντες και τα πάντα με την ευφυΐα του

Δε συμβιβάστηκα με το σύστημα των εξωθεσμικών κέντρων εντός και εκτός Ελλάδας, με τα οποία συνεργάζεστε και τα οποία σας στηρίζουν και τα οποία δεν ανέχονται να διαφοροποιείται κανείς απ’ αυτούς, γιατί απαιτούν υποταγή, αλλιώς εξόντωση.

Για το λόγο αυτό προσπαθείτε να συντρίψετε με τη βοήθειά τους, οικονομικά, ψυχολογικά, κοινωνικά, πολιτικά και με οποιοδήποτε άλλο άνομο τρόπο γνωρίζετε και εφαρμόζετε, κάθε Έλληνα πολίτη που διατηρεί ήθος, αξιοπρέπεια και πολύ σημαντικό: ανιδιοτέλεια.

Προσπαθείτε με την πελατειακή σας πολιτική να τον κάνετε συνυπεύθυνο, για να μην σας πάρει με τις πέτρες. Γι’ αυτό και τα 80% που παίρνετε στις εκλογές.

Τώρα όμως τελείωσαν τα ψέματα. Άλλο περιθώριο για να διαφθείρετε τον κόσμο δεν έχετε, ή ίσως λιγότερο. Σ’ αυτό πρέπει να είμαστε ευγνώμονες στο ΔΝΤ. Εκεί έχουμε καταντήσει. Εκτός φυσικά από τους ημετέρους.

Προσωπικά κράτησα τις διακηρυγμένες αρχές της 3ης του Σεπτέμβρη που εσείς καθημερινά καταπατείτε και δεν πρόδωσα τις αρχές και αξίες που κληρονόμησα από τους γονείς μου, οι οποίοι ήταν πέντε φορές πρόσφυγες γι’ αυτήν την πατρίδα, την οποία εσείς ξεπουλάτε.

Εσείς συνεπώς είσαστε οι διεφθαρμένοι και γι’ αυτό καταφέρατε να διαφθείρετε τον ελληνικό λαό, με το κομματικό κράτος που δημιουργήσατε, ξεκινώντας από τον Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος έθεσε τα θεμέλια όλης αυτής της κακοδαιμονίας, που σήμερα υφιστάμεθα. Ας σταματήσουν τα άλλοθι, ότι υπήρξε και το καλό, παλιό ΠΑΣΟΚ.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο καθηγητής Τζέιμς Πέτρας, πρώην σύμβουλος του Ανδρέα Παπανδρέου, που αηδιασμένος τον εγκατέλειψε, μίλησε για την κατάρα των τριών Παπανδρέου, συμπεριλαμβάνοντας και τον παππού.

Το παρακράτος του ΠΑΣΟΚ κυρίως και δευτερευόντως το παρακράτος της Νέας Δημοκρατίας, (το ΠΑΣΟΚ έφερε τον Μητσοτάκη και τον Καραμανλή, τον νεώτερο στην εξουσία), οδήγησε αυτόν τον ευλογημένο τόπο στο χείλος του γκρεμού.

Όλα αυτά τα αναλύω στα βιβλία μου και τα άρθρα μου λεπτομερώς και μπορείτε να ανατρέξετε σ’ αυτά, για να δείτε την πραγματικότητα, την οποία διαρκώς και συστηματικά με την συμπαράσταση των διαπλεκομένων Μέσων Μαζικής «Αποβλάκωσης» διαστρεβλώνετε, κάνοντας πλύση εγκεφάλου στον ελληνικό λαό.

Σήμερα βρισκόμαστε υπό κατοχή. Κατοχή από ένα καθεστώς που απεργάζεται τον όλεθρο και την καταστροφή του τόπου στα εθνικά και κοινωνικά ζητήματα.

Για το λόγο αυτό προβάλω αντίσταση και μόνος και μετά πολλών και λέω:
Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω! και ας είσαστε τόσο θρασείς και ανάλγητοι, αν τολμάτε να με βάλετε φυλακή.
Δεν θα με λυγίσετε για να συμβιβαστώ, όσο κι’ αν προσπαθείτε! Το κράτος (ποιο κράτος φυσικά) μου χρωστάει και δεν του χρωστάω.

Εν κατακλείδι και για να είναι σαφές σε όλους τους Έλληνες που νουν έχουσι και ήθος και αξιοπρέπεια: Ο Ανδρέας Γεωργίου Παπανδρέου άνοιξε τον τάφο της Ελλάδας, ο Κώστας Σημίτης ετοίμασε το φέρετρο και ο Γιώργος Ανδρέα Παπανδρέου προσπαθεί να βάλει την ταφόπλακα.

Από τον ελληνικό λαό εξαρτάται, αν θα τα καταφέρει.

Κάποτε θα αφυπνιστεί αυτός ο λαός, που περιφρονείτε, βασανίζετε και εκμεταλλεύεστε ασύστολα. Αρκεί να μη συμβεί αυτό μετά από μια εθνική καταστροφή, όπως συνέβη πολλές φορές στην ιστορία μας.

Δαμιανός Βασιλειάδης, εκπαιδευτικός

1 σχόλιο:

  1. Αδερφια καλησπερα. Θελω να σας ρωτησω, και μπορειτε να γελασετε, πως μπορω να δημοσιευσω ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ στο φατσοβιβλιο. Σπουδαια δουλεια, και ελπιζω να ξυπνησουν καποιοι ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή