Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Αντιναζιστική διαδήλωση στα Χανιά


Διαδήλωση ενάντια στη ναζιστική τρομοκρατία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της 1ης Μαρτίου 2010 στα Χανιά, στην περιοχή της Χαλέπας. Αντιφασίστες διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν για την επίθεση σε 27χρονη εκπαιδευτικό από άγνωστα άτομα τα οποία χάραξαν στο χέρι της 27χρονης με ξυραφάκι δύο αγκυλωτούς σταυρούς.
Στη συγκέντρωση συμμετείχαν κυρίως νεαροί που υπό τον ήχο τραγουδιών με αντιναζιστικό περιεχόμενο μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια σε κατοίκους και διερχομένους και έγραψαν συνθήματα σε πανό. Κάτοικοι της Χαλέπας εξέφρασαν την ανησυχία τους για το αποτρόπαιο περιστατικό και για την παρουσία νεοναζί στη γειτονιά τους.

«Κάποιοι πιστεύουν ότι χαράζοντας αγκυλωτό σταυρό σε μια κοπέλα είναι "δυνατοί", επιβεβαιώνοντας έτσι την κτηνωδία τους. Τον αγκυλωτό σταυρό της φασιστικής Γερμανίας που στο όνομά του κάηκαν χιλιάδες χωριά σε όλη την Ελλάδα και σφαγιάστηκαν εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως. Ένα σύμβολο που μόνο οι χαφιέδες ασπάζονταν, την ώρα που κάθε αξιοπρεπής άνθρωπος αγωνιζόταν για να ζήσει ελεύθερος και όχι υποταγμένος σε ναζιστικά καθεστώτα» αναφερόταν μεταξύ άλλων στα κείμενα που μοιράστηκαν.

Tη βάρβαρη ναζιστική επίθεση σε βάρος της 27χρονης εκπαιδευτικού καταγγέλλουν με ανακοινώσεις τους κόμματα, αριστερές και αντιρατσιστικές οργανώσεις, σωματεία και διάφοροι φορείς της περιοχής των Χανίων.

Είναι πολύ σημαντικό να μην κάθεται η κοινωνική πλειοψηφία απαθής απέναντι σε διάφορα περιστατικά ναζιστικής βίας, αλλά να διαμαρτύρεται με συγκεντρώσεις, καταγγελίες, διαδηλώσεις και με όποιο άλλο τρόπο μπορεί ώστε να εμποδίσει την τρομοκρατική δράση των ακροδεξιών – νεοναζί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου