Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Επίθεση στον Παναγόπουλο και στο Γλέζο



Κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης έξω από τη Βουλή, ο γνωστός ΠΑΣΟΚτζής εργατοπατέρας Γιάννης Παναγόπουλος θέλησε με περίσσιο θράσος να πάει στο βήμα και να μιλήσει στους παρευρισκόμενους χρησιμοποιώντας τις γνωστές δημαγωγικές «αγωνιστικές» κορώνες. Εκείνη την ώρα λοιπόν που κατευθύνθηκε προς το βήμα ο γλείφτης της κυβέρνησης και Πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος, δέχτηκε επίθεση από μια ομάδα εξοργισμένων ατόμων. Τα συγκεκριμένα άτομα κρατούσαν σημαίες της ΚΟΕ (Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδος) και επιτέθηκαν στον Πρόεδρο της ΓΣΕΕ με μπουκάλια και γιαούρτια. Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ και οι συνεργάτες του που έχουν αυτοαναγορευτεί «σωτήρες» και «εκπρόσωποι» του εργατικού κινήματος, νόμισαν ότι απευθύνονται σε κομματική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ και ότι θα πούνε τις γνωστές μπουρδολογίες τους χωρίς να αντιδράσει κανένας από το ακροατήριο. Η εκτίμησή τους όμως ήταν λάθος και το αποτέλεσμα ήταν να αιφνιδιαστούν. Οι οργισμένοι νεαροί της ΚΟΕ (που είναι μια συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ) έχασαν την ψυχραιμία τους και επιτέθηκαν στο Γ. Παναγόπουλο που από τη μια παριστάνει τον ανεξάρτητο και μαχητικό συνδικαλιστή και από την άλλη είναι μέλος του ΠΑΣΟΚ και υποστηρικτής της κυβερνητικής πολιτικής.

Στο σημείο αυτό, αξίζει να αναφέρουμε ότι η αστυνομία πραγματοποίησε μια προκλητική και απαράδεκτη επίθεση εις βάρος του Μανώλη Γλέζου που διαδήλωνε ειρηνικά μαζί με άλλους πολίτες. Συγκεκριμένα, οι ροπαλοφόροι των ΜΑΤ (Μονάδες Αστυνομικής Τρομοκρατίας) επιτέθηκαν εντελώς απρόκλητα στον ηλικιωμένο Μανώλη Γλέζο και τον ψέκασαν με χημικά στο πρόσωπο από ελάχιστη απόσταση, με αποτέλεσμα αυτός να πέσει αναίσθητος στο έδαφος και στη συνέχεια να μεταφερθεί στον Ευαγγελισμό.

Για άλλη μια φορά, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης χρησιμοποιεί τους νταήδες των ΜΑΤ για να αντιμετωπίσει με βίαιες μεθόδους τους πολίτες που αντιδρούν απέναντι στα σκληρά, άδικα και μονομερή μέτρα της κυβέρνησης. Για άλλη μια φορά, οι ροπαλοφόροι των ΜΑΤ εκπλήρωσαν πρόθυμα το ρόλο τους : το ρόλο του φύλακα του καθεστώτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου