Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Έκρηξη στα γραφεία της ναζιστικής Χρυσής Αυγής


Έκρηξη βόμβας σημειώθηκε στις 08:46 το πρωί της 19ης Μαρτίου 2010 στα γραφεία της «Χρυσής Αυγής» στην οδό Σωκράτους στην Ομόνοια.

Είκοσι δύο λεπτά νωρίτερα, στις 08:24, άγνωστος τηλεφώνησε στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» και είπε: «Έχει τοποθετηθεί βόμβα στην οδό Σωκράτους 48, στον πέμπτο όροφο στα γραφεία της «Χρυσής Αυγής». Θα εκραγεί σε 25 λεπτά. Να εκκενωθεί το κτίριο, όλος ο δρόμος της οδού Σωκράτους και το ξενοδοχείο».

Ενημερώθηκε άμεσα η αστυνομία, η οποία απέκλεισε την περιοχή και απομάκρυνε τον κόσμο και η έκρηξη σημειώθηκε σε 22 λεπτά προκαλώντας σοβαρές ζημιές στα γραφεία της «Χρυσής Αυγής».

Μέχρις στιγμής, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την τοποθέτηση της βόμβας.

Για όσους δεν γνωρίζουν, η «Χρυσή Αυγή» είναι μια νεοναζιστική οργάνωση με πλούσια εγκληματική δράση που συνηθίζει να τρομοκρατεί τους πολιτικούς της αντιπάλους με διάφορες μεθόδους. Τα μέλη της αυτοαποκαλούνται «εθνικιστές» και υμνούν το Χίτλερ και τη ναζιστική Γερμανία. Πολλοί χρυσαυγίτες μαχαιροβγάλτες έχουν επιτεθεί κατά καιρούς σε ανυποψίαστους πολίτες και κυρίως σε μέλη αριστερών οργανώσεων. Ορισμένοι ίσως να θυμούνται το χρυσαυγίτη Αντώνη Ανδρουτσόπουλο (γνωστό και ως «Περίανδρο») που καταδικάστηκε για 3 απόπειρες ανθρωποκτονιών και το χρυσαυγίτη αστυνομικό Γιάννη Ανδρασκέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου