Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Έκτακτα μέτρα που τσακίζουν την πλειοψηφία των πολιτών


Πριν από λίγες μέρες ήρθαν τα χειρότερα. Ο εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Πεταλωτής ανακοίνωσε τα έκτακτα μέτρα της κυβέρνησης και μας άλλαξε τα πέταλα. Τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση είναι αρκετά επώδυνα και χειροτερεύουν το βιοτικό επίπεδο και την οικονομική κατάσταση της πλειοψηφίας των πολιτών. Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε ότι γίνονται περικοπές κατά 30 % στο Δώρο Χριστουγέννων, στο Δώρο Πάσχα και στο επίδομα αδείας. Παράλληλα, η κυβέρνηση προχώρησε στο πάγωμα των συντάξεων και στην αύξηση των έμμεσων φόρων. Οι πολίτες θα δουν την επιβολή επιπλέον φόρων σε καύσιμα, ποτά, τσιγάρα καθώς και την αύξηση του ΦΠΑ στο 21 %. Το αποτέλεσμα είναι να μειωθεί δραματικά το εισόδημα των εργαζομένων και κατά συνέπεια και η αγοραστική τους δύναμη. Αυτό θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια όχι στην ανάπτυξη όπως μας παραμυθιάζουν οι απατεώνες – μπουρδολόγοι – μιζαδόροι της κυβέρνησης, αλλά στην παρατεταμένη ύφεση.

Για άλλη μια φορά, αντί να πληρώσουν την κρίση οι καπιταλιστές – τραπεζίτες – εφοπλιστές μεγαλοβιομήχανοι, θα την πληρώσουν οι χαμηλόμισθοι πολίτες που αγωνίζονται για να ζήσουν αξιοπρεπώς. Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργηθεί έντονη και δικαιολογημένη κοινωνική δυσαρέσκεια. Πολυάριθμοι πολίτες διαμαρτυρήθηκαν για τα νέα μέτρα διαδηλώνοντας σε διάφορες πόλεις, κάνοντας απεργίες και καταλήψεις κυβερνητικών κτιρίων. Ο ληστής υπουργός οικονομικών Παπακωνσταντίνου δήλωσε ενοχλημένος με τις τακτικές κατάληψης υπουργείων από αγανακτισμένους πολίτες. Ο θρασύτατος και αδίστακτος Παπακωνσταντίνου, αφού λέει ότι όλοι πρέπει να κάνουμε θυσίες, ας δώσει πρώτος το καλό παράδειγμα καταθέτοντας το μισό μισθό του υπέρ του ελληνικού δημοσίου. Υπέρ του δημόσιου ταμείου, το οποίο έχουν κατακλέψει από το 1974 ως σήμερα οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και οι καπιταλιστές μεγαλοεπιχειρηματίες.

Ήταν αναμενόμενο να προκληθεί κοινωνική έκρηξη γιατί τα νέα μέτρα είναι άδικα, μονόπλευρα και αναποτελεσματικά. Πλήττουν τους περισσότερους πολίτες και ειδικά τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, που συρρικνώνονται δραματικά, με άμεση συνέπεια να μειωθεί η κατανάλωση, να παγώσει περισσότερο η αγορά και να αυξηθεί η ανεργία.

Είναι απαράδεκτο να ζητάνε θυσίες από το λαό τα κουστουμαρισμένα λαμόγια της εξουσίας που καταλήστεψαν το δημόσιο πλούτο και άφησαν τους μεγαλοεπιχειρηματίες να φοροδιαφεύγουν. Σύμφωνα με ανακοινώσεις μελών της ίδιας της κυβέρνησης, η φοροδιαφυγή ξεπερνάει τα 30 δισεκατομμύρια ευρώ. Οι κυβερνώντες είπανε ότι δεν υπάρχουν καθόλου χρήματα, αλλά πριν από λίγο καιρό πήγαν στο Παρίσι και παρήγγειλαν φρεγάτες από τους Γάλλους αξίας 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ (για να τις πληρώσει ο λαός και να θησαυρίσουν οι βιομηχανίες όπλων). Αφού μιλάνε για θυσίες ας κάνουν πρώτα οι ίδιοι μια κίνηση καλής θέλησης. Ας δώσουν τα καπιταλιστικά γουρούνια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ (Παπανδρέου, Πάγκαλος, Λοβέρδος, Παπακωνσταντίνου, Πεταλωτής, Σαμαράς κ.α. )το μισό μισθό τους στο ελληνικό δημόσιο.

Σε αυτή την κρίσιμη ώρα που οι εργαζόμενοι χάνουν όσα έχουν κατακτήσει με πολυετείς αγώνες, θα πρέπει να αντιδράσουν και να αγωνιστούν με όποιο τρόπο μπορούν (διαδηλώσεις, συγκεντρώσεις, απεργίες, καταλήψεις κτλ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου