Κυριακή, 14 Μαρτίου 2010

Δικάζεται η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία. Οι χιτλερικοί είναι προκλητικοί


Τα νέα από το χώρο του αντιναζιστικού – αντιφασιστικού κινήματος είναι δυσάρεστα. Επικυρώθηκε από το Εφετείο η ποινική δίωξη της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας. Η ποινική δίωξη κατά της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας που ασκήθηκε ύστερα από μήνυση του ακροδεξιού – ναζιστή - χουντικού συγγραφέα Κωνσταντίνου Πλεύρη, επικυρώθηκε από το Εφετείο Αθηνών που όρισε τη δίκη στις 12 Απρίλη 2010. Με λίγα λόγια, ο αμετανόητος χιτλερικός – ρατσιστής – χουντικός Κ. Πλεύρης (πατέρας του καρατζαφερικού βουλευτή Θανάση Πλεύρη) θα σύρει στο δικαστήριο ως κατηγουρούμενους τα μέλη της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας.

Υπενθυμίζουμε ότι στη διάρκεια της δίκης του Κ. Πλεύρη για παράβαση του αντιρατσιστικού νόμου που έγινε πριν από λίγο καιρό, η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία είχε καταγγείλει με ανακοινώσεις της ότι συγκεκριμένοι δικαστές (οι Λ. Λαζαράκος, Π. Ματζούνης και Μ. Παγουτέλη) κράτησαν μεροληπτική στάση υπέρ του κατηγορούμενου Πλεύρη και εξέφρασαν φιλοναζιστικές θέσεις. Στο τέλος μάλιστα έφθασαν στο σημείο να αθωώσουν το χιτλερικό Πλεύρη που όχι μόνο παραβίασε τον αντιρατσιστικό νόμο 927/79 αλλά και πλαστογραφεί και παραποιεί συστηματικά την ιστορία. Έτσι λοιπόν, ο αμετανόητος χιτλερικός Κ. Πλεύρης αποθρασύνθηκε και πέρασε στην αντεπίθεση. Ζήτησε να ασκηθεί δίωξη εναντίον των 3 μελών της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας Άννας Στάη, Ρένας Κούτελου, Λάμπη Κατσιάπη που ήταν μάρτυρες κατηγορίας εναντίον του. Δηλαδή από κατηγορούμενος, μετατράπηκε σε κατήγορος μέσα σε λίγο καιρό.

Σε ανακοίνωση τύπου που εξέδωσε η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία, αναφέρει μεταξύ άλλων «Καλούμε τους πολίτες να σταθούν στο πλευρό της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας, για την απόκρουση της μεγάλης αυτής απόπειρας εκφοβισμού των δημοκρατών και – το χειρότερο - φασιστικοποίησης της δικαιοσύνης.»

Πληροφοριακά θα πρέπει να πούμε ότι η «Αντιναζιστική Πρωτοβουλία» είναι μια αντιναζιστική οργάνωση ανεξάρτητη από πολιτικά κόμματα, που αγωνίζεται με συνέπεια ενάντια στην ακροδεξιά – νεοναζιστική προπαγάνδα παραπληροφόρησης και που έχει καταγγείλει αρκετές φορές περιστατικά ναζιστικής βίας (όπως εγκληματικές ενέργειες της Χρυσής Αυγής, περιστατικά ρατσιστικής βίας, εμπρησμούς που έχουν πραγματοποιηθεί από νεοναζί κ.α.) Δηλαδή η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία είναι μια από τις σημαντικές συνιστώσες του αντιναζιστικού – αντιφασιστικού κινήματος. Είναι ανάγκη σε αυτή την κρίσιμη ώρα, να σταθούμε όλοι στο πλευρό της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας στον αγώνα που δίνει ενάντια στις διάφορες νεοναζιστικές – νεοφασιστικές συμμορίες που απειλούν τα δικαιώματά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου