Δευτέρα, 11 Απριλίου 2011

Αντιφασιστική συγκέντρωση στη Λάρισα

Ημερομηνία πραγματοποίησης της συγκέντρωσης : Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Ακριβής τοποθεσία : ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

Παραθέτουμε ένα εκτενές απόσπασμα από το κάλεσμα για τη συμμετοχή των πολιτών στη συγκεκριμένη αντιφασιστική – αντιναζιστική συγκέντρωση.

ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ Α.ΒΕΛΗΣΣΑΡΙΟ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ…. ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ.

Μετά την τοποθέτηση της προτομής του Χίτη Γρίβα στον Άγιο Βελησάριο ο πατριωτικός σύνδεσμος Λάρισας έχει μετατρέψει την πλατεία σε τόπο ρατσιστικής και φασιστικής προπαγάνδας. Ο Γρίβας κατά την Γερμανική κατοχή ίδρυσε την φιλοβασιλική και αντικομμουνιστική οργάνωση Χ.

Η Χ λειτούργησε εκ μέρους της εξόριστης κυβέρνησης του Καϊρου και των Άγγλων ενώ δεν πολέμησε ποτέ τους Γερμανούς. Μετά την απελευθέρωση και κατά τα Δεκεμβριανά οι Χίτες πολέμησαν τον ΕΑΜ - ΕΛΑΣ στην μάχη της Αθήνας στο πλευρό των ταγματασφαλιτών και των Άγγλων, ενώ συνέχισαν την τρομοκρατική και δολοφονική τους δράση ενάντια στους αντάρτες κατά την περίοδο της “λευκής τρομοκρατίας” μετά την προδοτική συμφωνία της Βάρκιζας.

Τη δεκαετία του ’60 συνέχισε την φασιστική του δράση με την ΕΟΚΑ Β’ που δολοφονούσε Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους κομμουνιστές. Μετά το 67′ η ΕΟΚΑ Β’ συνεργάστηκε με την Χούντα και συμμετείχε στο πραξικόπημα και την ανατροπή του Μακάριου όπου εν τέλει οδήγησε στην Τουρκική εισβολή.

Ο πατριωτικός σύνδεσμος ιδρύθηκε το 1998 και από τότε μέχρι σήμερα είχε στενή συνεργασία με τη φιλοναζιστική ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ . Στις τελευταίες ευρωεκλογές ο πρόεδρος του Αστέριος Χάμος έθεσε υποψηφιότητα, στο ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής. Ως ανταμοιβή τα “φιλαράκια” του επισκέπτονται συχνά πυκνά την Λάρισα πραγματοποιώντας συγκεντρώσεις και πορείες. Κατά την διάρκεια αυτών χτυπήθηκαν ανυποψίαστοι μετανάστες ενώ ελληνικές σημαίες κυμάτιζαν μαζί με ναζιστικές. Φυσικά όλα αυτά δεν έχουν μείνει αναπάντητα, όποτε βγήκαν στο δρόμο για να προπαγανδίσουν το ρατσισμό και την ξενοφοβία, το μίσος για οτιδήποτε διαφορετικό ήμασταν απέναντι τους. Μια φορά μάλιστα οι διμοιρίες των ΜΑΤ δεν πρόλαβαν να τους γλιτώσουν. Ο αντιφασισμός όμως δεν αφορά μόνον εμάς, πρέπει να γίνει κομμάτι όλης της κοινωνίας. Ξέρουμε ότι στις δύσκολες μέρες που διανύουμε αλλά και στις πιο δύσκολες που θα έρθουν η ρατσιστική και φασιστική προπαγάνδα μπορεί να βρει πρόσφορο έδαφος στην αγανάκτηση του κόσμου. Ας μην ξεχνάμε ότι η άνοδος των Ναζί στην Γερμανία ήρθε όταν η χώρα υπέφερε από τις κακουχίες του Πρώτου Παγκοσμίου πολέμου. Ο εχθρός όμως δεν κρύβεται στους ανθρώπους με διαφορετικό χρώμα, συνήθειες, ήθη και έθιμα. Το καπιταλιστικό σύστημα είναι αυτό που καταλήστεψε τις χώρες τους όπως κάνει σήμερα και με την Ελλάδα και τους ανάγκασε να μεταναστέψουν. Εχθρός της κοινωνίας είναι τα μεγαλοαφεντικά και το κράτος που με πρόσχημα την κρίση επιτίθενται σε όλα τα εργασιακά και κοινωνικά κεκτημένα, μέσω των Μ.Μ.Ε. προσπαθούν να αποσπάσουν τη συναίνεση των καταπιεσμένων μιλώντας για Εθνική ενότητα. Υπάρχουν άραγε κοινά συμφέροντα του κόσμου της δουλειάς, ή της ημιαπασχόλησης, ή της μαύρης εργασίας με τον Κ.Πάγκαλο και τους κάθε λογής Έλληνες εφοπλιστές;

Στην πραγματικότητα η μόνη ιδεολογία της άκρας δεξιάς, του Πατριωτικού συνδέσμου, της Χρυσής Αυγής είναι αυτή της διατήρησης της αστικής τους καταγωγής και τα όσα τους προσφέρει… […] τη στιγμή που ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Μιχαλολιάκος ήτανε πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών της ΕΥΠ όπου είχε φακελωμένους τους πάντες.

ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΒΑΘΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟΝ – ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ, ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ…

Αντιφασιστική Συγκέντρωση Κυριακή 10/4 ΠΛ.Ταχυδρομείου 11.πμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου