Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

Ένας χρόνος από τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου – Όλοι στην Πορεία της 6ης Δεκεμβρίου



Πέρασε ένας χρόνος από τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια. Εκείνο το θλιβερό βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου 2008 ο 15χρονος μαθητής Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έπεφτε νεκρός, χτυπημένος από τη σφαίρα του αστυνομικού Επαμεινώνδα Κορκονέα. Χρησιμοποιώντας το όπλο που του έδωσε το κράτος, ο Κορκονέας πάτησε τη σκανδάλη και αφαίρεσε τη ζωή ενός ανήλικου παιδιού.

Ακολούθησε η νεολαιίστικη εξέγερση ενάντια σε ένα διεφθαρμένο καπιταλιστικό σύστημα που είναι σάπιο ως το κόκκαλο. Μια εξέγερση ιδιαίτερα μαζική που στράφηκε ενάντια σε όλους όσους καταπατούν τα δικαιώματα της νέας γενιάς, ποδοπατούν τα όνειρά της και γκρεμίζουν το μέλλον της.

Η εξέγερση αυτή, ενάντια σε ένα σύστημα που γεννά και αναπαράγει τις οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες, δημιούργησε ρωγμές στο οικοδόμημα της οικονομικής και πολιτικής εξουσίας. Οι μεγαλοεπιχειρημετίες, οι πολιτικοί, οι δημοσιοκάφροι των ΜΜΕ (Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης) και οι τραπεζίτες κατάλαβαν ότι τα λαϊκά στρώματα δεν είναι διατεθειμένα να κρατούν συνεχώς παθητική στάση και να μην αντιδρούν. Η οργή έγινε ποτάμι που ξεχείλισε. Η πλειοψηφία των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων θέλησε να κατέβει στους δρόμους και να εκφράσει την αγανάκτησή της. Θέλησε να φωνάξει και να διαμαρτυρηθεί για την αστυνομική βία και για το σύστημα που καταδικάζει πολλούς ανθρώπους σε φτώχεια, σε εξαθλίωση, σε ανεργία και σε απελπισία. Η εξέγερση του Δεκέμβρη εξαπλώθηκε σε όλη τη χώρα και έγινε πρώτη είδηση στα ξένα ΜΜΕ. Η δολοφονία του 15χρονου Αλέξη λειτούργησε σαν πυροκροτητής που προκάλεσε την έκρηξη σε μια εύφλεκτη ύλη που είχε μαζευτεί από καιρό. Οι νέοι συμμετείχαν αυθόρμητα στις μαζικές διαδηλώσεις του Δεκέμβρη χωρίς να υπακούνε στις εντολές των (κρατικοδίαιτων) πολιτικών κομμάτων. Ένα σύνολο αυτόνομων υποκειμένων έδρασε αυθόρμητα και κατέβηκε στους δρόμους για να διαδηλώσει, μακριά από κάθε κομματική χειραγώγηση.

Σήμερα, ένα χρόνο μετά τη μεγάλη εξέγερση, είμαστε πάλι αντιμέτωποι με την αστική εξουσία που αυθαιρετεί και προσπαθήσει με κάθε τρόπο να μας φοβίσει ώστε να μην συμμετάσχουμε στη διαδήλωση της 6ης Δεκεμβρίου. Στο χέρι μας είναι αν θα μείνουμε απαθείς ή αν θα συμμετάσχουμε στις διαδηλώσεις για να εκφράσουμε την οργή μας για τις αυθαιρεσίες του κράτους, της αστυνομίας και των καπιταλιστών.

Όλοι στην πορεία της 6ης Δεκεμβρίου που θα ξεκινήσει από τα Προπύλαια. Δεν ξεχνάμε και δεν συγχωρούμε τους δολοφόνους του 15χρονου Αλέξη. Η μόνη ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον είναι ο δρόμος της εξέγερσης.

Το παραπάνω κείμενο γράφτηκε από τον “Red Panther 8”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου