Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2009

Η σιωπή του Βατικανού για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από ιερείς


Ο επικεφαλής της ιρλανδικής διπλωματίας Μάικλ Μάρτιν πρόκειται να συναντήσει τον εκπρόσωπο του Πάπα στο Δουβλίνο και να του εκφράσει την απογοήτευσή του για τη σιωπή του Βατικανού σχετικά με την έκθεση Μέρφι που αφορά τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από καθολικούς ιερείς.

Η έκθεση Μέρφι, που δημοσιοποιήθηκε στα τέλη Νοεμβρίου έπειτα από τριετή έρευνα, αποκαλύπτει ότι η καθολική εκκλησία της Ιρλανδίας συγκάλυψε τη σεξουαλική κακοποίηση εκατοντάδων παιδιών από ιερείς της περιοχής του Δουβλίνου επί πολλές δεκαετίες. Η σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών αφορά το διάστημα 1975 – 2004.

Όπως δήλωσε ο Μάικλ Μάρτιν στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο RTE, αισθάνεται «βαθιά απογοήτευση από το γεγονός ότι δεν υπήρξε μία ουσιαστική ανακοίνωση εκ μέρους του Βατικανού ή του Πάπα» επί του θέματος. «Ο Πάπας δεν έχει απαντήσει ακόμα στις συντριπτικές αποκαλύψεις της έκθεσης Μέρφι», είπε ο υπουργός.
Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών της Ιρλανδίας, ο Μάικλ Μάρτιν πρόκειται να συναντηθεί με το νούντσιο του Πάπα στην Ιρλανδία Τζουζέπε Λεάντσα για να του θέσει αυτό το θέμα. Όμως, δεν διευκρινίζεται πότε θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση αυτή.

Εμείς από την πλευρά μας θα θέλαμε να πούμε ότι η σιωπή είναι πάγια τακτική της Καθολικής Εκκλησίας όταν βλέπει ότι έρχονται στο φως της δημοσιότητας ανατριχιαστικές αποκαλύψεις που δημιουργούν ρωγμές στο οικοδόμημά της. Ο πάπας επιδιώκει να σώσει το οικοδόμημα που λέγεται Καθολική Εκκλησία και Βατικανό και που μυρίζει σαπίλα και διαφθορά. Σιγά σιγά όμως, όλο και περισσότερα εγκλήματα έρχονται στο φως και ο κόσμος μαθαίνει την αλήθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου