Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2009

Βίαιη καταστολή της διαδήλωσης της 6ης Δεκεμβρίου


Στις 6 Δεκεμβρίου 2009 έκλεισε ένας χρόνος από τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από σφαίρα αστυνομικού. Σε πολλές πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα κ.α.) έγιναν μαζικές διαδηλώσεις ενάντια στην αστυνομική βία και αυθαιρεσία.
Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης που έγινε στην Αθήνα, μοτοσυκλετιστές της αστυνομίας (και συγκεκριμένα της ομάδας Δέλτα και Ζήτα) έπεσαν με μεγάλη ταχύτητα πάνω σε διαδηλωτές τραυματίζοντάς τους σοβαρά. Οι πολίτες που τραυματίστηκαν από Ζητάδες και Δελτάδες που έπεσαν πάνω τους εντελώς απρόκλητα, ήταν τέσσερις. Η αστυνομική βία ήταν εκτεταμένη και είχε στόχο να διαλύσει σε σύντομο χρονικό διάστημα το μπλοκ των διαδηλωτών. Οι ροπαλοφόροι των ΜΑΤ, ικανοποιώντας τις επιθυμίες του Υπουργού Χρυσοχοϊδη, σε πολλές περιπτώσεις επιτέθηκαν απρόκλητα σε φοιτητές, φωτορεπόρτερ, ακόμα και σε ανήλικα παιδιά. Είδαμε πλάνα από νεαρούς διαδηλωτές που ενώ είχαν συλληφθεί και ήταν πεσμένοι στο έδαφος, δέχονταν κλοτσιές από περίπου 5 άνδρες των ΜΑΤ.

Τα ΜΜΕ (Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης) για άλλη μια φορά παρέλειψαν σκόπιμα να προβάλλουν βίντεο από τους τραμπουκισμούς διαφόρων ακροδεξιών συμμοριών. Ορισμένα μέλη της εγκληματικής ακροδεξιάς – νεοναζιστικής συμμορίας «Χρυσή Αυγή» καθώς και άλλοι ακροδεξιοί νεαροί, κρατώντας πέτρες και καδρόνια, έβρισαν ορισμένους αντιφασίστες διαδηλωτές και στη συνέχεια τους επιτέθηκαν. Ακολούθησαν συμπλοκές, αλλά τελικά οι χρυσαυγίτες σώθηκαν χάρη στην επέμβαση των ΜΑΤ.

Και στις διαδηλώσεις της 6ης Δεκεμβρίου αλλά και στις διαδηλώσεις της 7ης Δεκεμβρίου υπήρξε εκτεταμένη αστυνομική βία και συλλήψεις πολυάριθμων διαδηλωτών καθώς και δραστηριοποίηση ακροδεξιών ατόμων που στέκονταν δίπλα ακριβώς από τους άνδρες των ΜΑΤ και έβριζαν τους διαδηλωτές ή τους επιτίθονταν κιόλας, με πέτρες και άλλα αντικείμενα. Φυσικά τα ΜΑΤ δεν θέλησαν να συλλάβουν ούτε έναν από αυτούς τους νεαρούς. Όπως επίσης δεν θέλησαν να κάνουν ούτε μια έφοδο στα γραφεία της (νεοναζιστικής) Χρυσής Αυγής και των άλλων ακροδεξιών οργανώσεων για να βρουν όπλα, στιλέτα και εκρηκτικά.

Η αρμονική συνεργασία των ΜΑΤ με τη Χρυσή Αυγή και διάφορους ακροδεξιούς φασίστες φάνηκε ξεκάθαρα στην Κρήτη. Υπάρχει ένα αποκαλυπτικό βίντεο από τα Χανιά που δείχνει στη μια όχθη του δρόμου να βρίσκονται δίπλα δίπλα άνδρες των ΜΑΤ, αξιωματικός της αστυνομίας και ορισμένοι κουκουλοφόροι και κρανοφόροι ακροδεξιοί. Οι κουκουλοφόροι ακροδεξιοί κουβεντιάζουν μάλιστα για αρκετά λεπτά με τον αξιωματικό της αστυνομίας και παράλληλα βρίζουν και προκαλούν τους διαδηλωτές. 

Το συγκεκριμένο βίντεο υπάρχει στο YouTube και έχει τίτλο «Asfalites-koukouloforoi-Mat-Neonazi». Η διεύθυνση του βίντεο είναι http://www.youtube.com/watch?v=AsOBtTNJ-aA.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου