Κυριακή, 2 Μαΐου 2010

Άρση του εμπάργκο ζήτησε η Κούβα


Να άρουν οι ΗΠΑ το εμπάργκο εναντίον της Κούβας ζήτησε ο πρόεδρος του κουβανικού κοινοβουλίου Ρικάρντο Αλαρκόν, αναφερόμενος σε πρόσφατες δηλώσεις της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον.

Στις 9 Απριλίου 2010, στις ανατολικές ΗΠΑ, η Χίλαρι Κλίντον δήλωσε ότι πιστεύει "πως οι Κάστρο δεν θέλουν να δοθεί ένα τέλος στο εμπάργκο και δεν επιθυμούν να δουν εξομάλυνση (των σχέσεων) με τις ΗΠΑ". Η δήλωση του προέδρου της κουβανικής βουλής είναι η πρώτη επίσημη αντίδραση στις δηλώσεις αυτές.

Η Κούβα και οι ΗΠΑ δεν έχουν επίσημες διπλωματικές σχέσεις από το 1961. Εκείνη τη χρονιά, οι ΗΠΑ με Πρόεδρο τον Τζον Κένεντι (John Fitzgerald Kennedy) επιτέθηκαν στην Κούβα και προσπάθησαν να κάνουν απόβαση στον Κόλπο των Χοίρων, με σκοπό να καταλάβουν την Κούβα και να ανατρέψουν την κυβέρνηση του Φιντέλ Κάστρο (Fidel Castro). Όμως η αμερικανική απόβαση απέτυχε παταγωδώς. Το αποτέλεσμα ήταν να επέλθει η ρήξη στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Οι Αμερικανοί επιβάλλουν τα τελευταία 48 χρόνια οικονομικό εμπάργκο κατά της Κούβας, με στόχο να στραγγαλίσουν το λαό της και να ρίξουν την κυβέρνηση των Φιντέλ Κάστρο και Ραούλ Κάστρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου