Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Βρετανή ηθοποιός κατηγορεί τον Πολάνσκι για σεξουαλική κακοποίηση


Η Βρετανή ηθοποιός Σαρλότ Λιούις, που εμφανίστηκε στην ταινία του Ρομάν Πολάνσκι (Roman Polański) «Πειρατές» (1986), δήλωσε την Παρασκευή 14 Μαΐου 2010 πως ο διάσημος σκηνοθέτης την κακοποίησε σεξουαλικά πριν από μερικές δεκαετίες στο Παρίσι, όταν ήταν 16 ετών.

Η Σαρλότ Λιούις έκανε τη δήλωση αυτή, τη στιγμή που οι αρχές των ΗΠΑ πιέζουν την Ελβετία για την έκδοση του Πολάνσκι, προκειμένου να αντιμετωπίσει την καταδίκη του για σεξουαλικές σχέσεις με μία 13χρονη το 1977.

«Ο κ. Πολάνσκι γνώριζε ότι ήμουν μόνο 16 ετών, όταν με συνάντησε και με ανάγκασε να έχω σεξουαλικές σχέσεις μαζί του στο διαμέρισμά του στο Παρίσι» δήλωσε η Λιούις, σε συνέντευξη Τύπου στο Λος Άντζελες.

Η Λιούις και η δικηγόρος της, που ειδικεύεται στις διασημότητες, απέφυγαν να επεκταθούν σε λεπτομέρειες, ενώ ακόμη δεν έχει κατατεθεί αγωγή. Η Λιούις είπε πως βγήκε στο προσκήνιο τώρα, με σκοπό να ενισχύσει την υπόθεση εναντίον του βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθέτη.

Ο 76χρονος σήμερα Πολάνσκι συνελήφθη στην Ελβετία τον περασμένο Σεπτέμβριο και έχει τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό. Εγκατέλειψε την Καλιφόρνια το 1978, όταν ήταν ύποπτος για παράνομο σεξ με ανήλικη, αλλά προτού του απαγγελθεί επίσημα κατηγορία. Οι Αμερικανοί συνήγοροι του Πολάνσκι, που έχουν καταγγείλει κακοδικία στην υπόθεση, ανέφεραν την Παρασκευή: «Δεν έχουμε καμία πληροφόρηση για δηλώσεις που έγιναν σε συνέντευξη Τύπου, αλλά γνωρίζουμε πως ο εισαγγελέας (του Λος Άντζελες) συνεχίζει να αρνείται τη χορήγηση στην ελβετική κυβέρνηση ακριβούς και πλήρους πληροφόρησης σχετικής με το θέμα της έκδοσης». Το γραφείο του εισαγγελέα του Λος Άντζελες ανέφερε πως η Λιούις συναντήθηκε την Πέμπτη με τον εισαγγελέα στην υπόθεση Πολάνσκι, αλλά αρνήθηκε οποιοδήποτε άλλο σχόλιο.

Τα υπόλοιπα κινηματογραφικά διαπιστευτήρια της Λιούις, που είναι σήμερα 42 ετών, περιλαμβάνουν το The Golden Child του 1986 και ρόλους σε δύο σχετικά άγνωστες ταινίες του 2003, Henry X και Hey DJ. Υπήρξε επίσης μοντέλο του περιοδικού Playboy.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου